| Sweetcookym a întrebat:

Hey! Cum am mai spus intr-o intrebare, acum cateva zile mi-a murit femela perus. Ei bine am luat una noua. Acum intrebarile:
Cum o pot dresa?
Ce ii pot face ca sa nu moara si ea?
Ce nume sa ii dau?
Cand face pui?
dau funda

2 răspunsuri:
| rDeea a răspuns:

Din câte ştiu o dresezi mai gru... O.o
Du-te la un Pet-Shop, acolo cineva îţi va spune cum trebuie să o tratezi, hrăneşti.
Pune-i tu un nume care ţi se pare potrivit pentru ea.
Baftă cu ea! :*
Fundă?

| elyfel a răspuns:

Perusii nu sunt recunoscuti pentru abilitatile lor de vorbire si doar o mica parte a lor pot vorbi. Trebuie retinut ca doar masculii pot sa isi dezvolte aceasta capacitate, dar este destul de greu de inteles ce spun. Cu mare rabdare si partea omului, micul perus poate reusi sa imite cateva cuvinte sau cantecul altor apsari cu care convietuieste. Cuvantul cheie pentru acest lucru este repetitia.
Perusii sunt pasari mici si curate, foarte usor de intretinut, care au nevoie de multa afectiune din partea stapanului.
Fructele si legumele trebuie sa fie bine spalate, taiate in bucatele cat mai mici, proaspete si la temperatura camerei. Trebuie sa evitati urmatoarele alimante: ciocolata, varza, cofeina, macarea veche, laptele si cremele, cartoful crud, alcoolul si fructele de avocado.

Insectele si vitaminele trebuie sa compeletze necesarul de elemente nutriive pentru perusul dumneavoastra. Vitaminele au un rol important prin activitatea lor la nivel celular, dar in execes ele pot inhiba unele functii ale organismului.

Hrana moale poate fi si ea administrata din cand in cand. Aceasta se prepara dintr-un ou afiert tare, sfarama cat mai marunt cu furculita, un morcov ras cat mai marunt, care se amesteca cu 2-3 lingurite de pesmet, gris sau malai. Se mai adauga 2-3 lingurite de coaja de oua rasnita, care contine calciu. Amestecul de hrana moale se tine la frigider si i se da perusului intr-un capacel, numai dupa ce a fost adusa la temperatura camerei.
Perusii ajung la maturitate la varsta de 4-6 luni si pot incepe sa se inmulteasca, dar este bine sa tinem tinerele femele intr-o cusca separata pana ating varsta optima de imperechere: 12 luni
Reproducerea perusilor nu este una grea, insa necesita o experienta acumulata in timp. Majoritatea perusilor tinuti in casa nu se pot reproduce, din cauza mediului ambient si chiar a lipsei de spatiu. In general, femela depune 5-6 oua, dar exista si cazuri cand sunt mai multe sau mai putine. Femela cloceste ouale aproximativ 18-20 de zile.
Nume: Pufix mica rikki daisy bella bonnie abby sissy zizi
Ai grija de ea si iubest-o happy