| passion a întrebat:

Hey, de 2 zile mi-am cumparat si eu 10 guppy din care 4 femele si 6 masculi(nu au avut mai multe femele). asa, azi am observat ca o femele are burtika un pic cam umflata... e posibil sa faca in urmatoarele saptamanii puisori? ceea ce ma deruteaza e ca nu stiu cat timp("varsta") au, poate sunt cam miciti pentru asa ceva...ma ajuta careva?

4 răspunsuri:
| Xonia a răspuns:

Poi am avut si eu
Dar eu le-am cumparat cu pui in burtica
Si vanzatoarea mi-a spus ca pe acelea sa le pun in un vas separat(eu le-am pus intru borcan mai mare)si surprizahappy
24 d puisori de la amn2happy
Eu zic sa faci la fel.Si sa o lasi mai mult timp.
Eu am avut una care a facut pui la 2 zile dupa ce am cumparato, iar cealalta la 2 saptamani jumate
Bafta
Plz funditahappy

| Roby67 a răspuns:

De regula raportul de femele-masculi intr-un aquariu este de cel putin doua femele la un mascul. Daca o femela este mai rotunda este cu siguranta "gravida". De regula de la fecundare pana la nastere dureaza 4 saptamani. Daca dupa nastere ii lasi in acelasi loc cu cei mari, adultii o sa mamance puii.
Totusi bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aproape sigur va face pui. Problema cu guppy nu este cum sa-i inmultesti, ci invers, cum sa nu suprapopulezi acvariul.
Probabil ai cumparat-o gata gestanta de la pet-shop.
Daca vrei sa nu fie mancati, urmareste-o, iar cand ii varsa, tine acvariul fara multa lumina (asta daca n-ai plante pretentioase) cateva zile. E bine daca ai ceva decor +plante nepretentioase (elodeea, valisneria) dupa care sa se ascunda.
Poti sa o pui si intr-un vas separat, dar risti sa nu-i placa si sa moara. Acum depinde cati pui vrei sa scape...

| eugem35 a răspuns:

Femela de guppy nasc de 4 ori far sa fac sex de patru ori face odat sex si pui de patru ori si sa fie hranita bine sa nu manance pui guppy sunt vivipari pesti care nasc puivi nu prin icre ca ciprinidele si sa ai un acvariu mare pentru ca altfel raman mici si nu ai nevoie de multi masculi dar masculi sunt cei colorati si ajung pina la 10 cm in acvariu