| iambusy a întrebat:

Hey...de la ce varsta trebuie sa incep sa dresez un yorkshire terrier? FUUNDA

Răspuns Câştigător
| dulcik19 a răspuns:

Multi spun ca un caine batran nu poate invata lucruri noi, insa va spun din propria experienta ca un caine poate invata indiferent de varsta, totul depinde de tine, de cat de bun invatator esti tu pentru el. Dar eu as spune ca...pe la 2 luni! Eu asa am facut!

7 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Cu cat mai mic cu atat mai bine ....in general de la 3-5 luni ar fi indicat

| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Orice catel trebuie dresat de mic, preferabil de la 3 luni.Cu cat mai repede cu atat mai bine, cand incepi sa-l dresezi nu uita sa-i oferi recompensa, acesta isi va da seama ca la fiecare gest bun facut de el va primi o recompensa.
Succes si o zi placuta! happy

| Ramona000 a răspuns:

Dresajul

De regulă, un câine dresat este şi un câine mai fericit, mai liniştit şi mai dispus la joacă decat câinii neascultători. Perioada optimă pentru efectuarea dresajului este între 12 şi 18 săptămâni de viaţă. Totuşi, dresajul de bază trebuie să înceapă imediat ce căţeluşul soseşte în noul cămin pentru că odată dobândite, bunele obiceiuri se păstrează o viaţă. Învăţarea bazată pe recompense este cea mai eficientă, deoarece premiile sunt acordate imediat după executarea corectă a unei comenzi sau acţiuni.

Căţeluşii vor face legătura între recompensă şi acţiunea care a precedat-o în mod direct, iar dacă recompensa este acordată mai târziu, această poate avea o influenţă contraproductivă. Să aveţi mereu la dumneavoastră delicatese pe care să le puteţi oferi drept recompensă căţeluşului imediat după ce a reacţionat pozitiv la o comandă. Începeţi prin învăţarea comenzilor simple, cum ar fi: "Şezi", "Vino", "Sus", etc.

funda?

| Alinna20 a răspuns:

3-6 luni. dar din cate stiu eu pe la 6 luni asa...

| KALASHER a răspuns:

Poti sa incepi si de la 12 ani

| KALASHER a răspuns:

Dap...happy este mult mai usor daca il dresezi de mic!

| anda06anda a răspuns:

Eu zic sa il dresezi cand e mic (3 luni ), sa il recompensezi cand reuseste ceva si sa nu tipi la el daca nu face ce i-ai spus.