Pe a mea o mai gaseam intr-un dulap sau sifonier, inchisa din greseala (se strecura ca un sarpe inauntru si tacea malc, puteam sa facem clabuci la gura strigand-o ca ea era muta ca pestele, mandra de ascunzatoarea ei). Sau pe sifonier, urmarind atenta si muta agitatia din casa produsa de disparitia ei. Desi ai cautat in locurile posibile omenesti, ai uitat cu siguranta de cele posibile pisicesti Altadata am gasit-o sub canapea, abia intrase dedesubt, locul era foarte ingust si pisica mea arata ca un afish, cu labele in lateral, abia am scos-o de acolo. Intr-o iarna am gasit-o in cuptor, era usa deschisa... se scosesera sarmalele si usa cuptorului era deschisa de ceva vreme, era caldut inauntru. Pisicile sunt nebune, se pot strecura si in masina de spalat cat timp o umpli cu rufe, daca o lasi nesupravegheata, sau in orice cutie sau punga. Adu pisica vecinei si vezi reactie. Zi-mi si mie, sunt curioasa. Poate sa sara de nebuna intr-un loc necunoscut, dupa vreo musca sau vreo vrabie, instinctul de vanatoare e mai important decat cel de conservare, si daca nu vrei sa o mai pierzi pune plase la geamuri. Daca e prin casa, o sa iasa ea de foame sau plictiseala, sau o sa inceapa sa miorlaie daca e inchisa pe undeva.
1.Da ar gasi-o deoarece pisicele se gasesc una pe alta ca e din instinct
2.Sub dulapuri,sub paturi, in paturi, in spatele dulapurilor
3.Nu are cum sa sara daca rabatati geamurile.