Oameni buni, cum puteti sfatui o persoana sa-si ia bichon sau yorkshire pentru curte?!? Nu va intreb daca aveti unul din rasele astea, va intreb doar daca ati vazut vreunul... A zice sa-ti iei bichon, si-tzu, chihuahua sau Yorki la curte e ca si cum ai zice sa lasi un copil sa doarma afara.
Sincer eu te sfatuiesc sa-ti iei un caine de marime medie sau mare. Eu daca as avea curte mi-as luat labrador sau golden retriever. Dar iti mai recomand husky, chow-chow, ciobanesc german, border collie, doberman, malamut, amstaff, boxer, dalmatian, bulldog, bullmastiff.
Legat de cainii de talie mica nu-ti recomand sa-ti iei pentru curte. S-au adaptat atat de mult la viata de apartament, la a fi doar caini de companie, incat nu vor supravietui afara peste iarna. In plus bichonii, si-tzu si yorky sunt si greu de intretinut la capitolul blanita. Ei sunt catei ''de poseta''.
Pot sa-ti mai recomand pechinez, dar nici el nu va supravietui iernii daca nu-l bagi macar pe un hol sau o magazie bine izolata. Adica pechinezul nu e asa sensibil ca bichoni, si-tzu, etc. dar nici la fel de rezistent ca un caine mare. Bafta si sper ca ti-am fost de folos!
De preferat sa nu iti ei puy, fiindca va scheun a noaptea... si nu iti lua caine cu par lung sau spitz daca stii ca nu te poti descurca sa il piepteni de 2 ori pe zi. un caine foarte mik nu merge la curte dar sa stii ca nu prea conteaza rasa. ia-ti ce rasa vrei dar sa te asiguri ca te poti ocupa de el. Daca iti iei caine sau catea cu parul lung va trebui periat(a) de 2 ori pe zi, daca iti iei spitz(cu 2 straturi de par) va trebui sa le perii pe amandoua eu iti zic ca e mai usor sa ai un caine cu par scurt. Pe tatal tau l-ar deranja latratul. nu exista caine care sa nu latre indiferent de rasa asa ca alege ce rasa vrei tu. Daca vei stii sa il dresezi sau sa o dresezi bine nu va latra. Nu depinde de rasa ci de tine...
Beagle:
Cateii Beagle sunt cunoscuti si sub numele de Snoopy Dog si provin din Anglia, unde sunt crescuti incepand cu anii 1400. Participau la vanatoarea de iepuri, fiind grupati de obicei in haite pentru a putea produce in cor un latrat puternic, care sa dea imediat de stire vanatorilor despre pozitia lor si fac parte din familia ogarilor.
cu: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Beagle;
Originea cateilor Beagle:
Provin din Anglia, date despre ei sunt prezente incepand cu secolul al XV-lea, sunt caini de talie medie, cu picioare scurte, ce fac parte din familia ogarilor. Acest caine a fost crescut sa adulmece iepurii si se mai numeste si English Beagle. Marimea cateilor de rasa Beagle a variat de-a lungul secolelor datorita unor motive dependente de terenul de vanatoare- cainii mai mici erau potriviti pentru camp deshis, iar cei de talie mai mare pentru dealuri. Scrieri vechi fac referire la cainele Beagle de buzunar, care nu masura mai mult de 23 cm la greaban si care putea fi carat in mana sau intr-un buzunar al desagii vanatorului.
cu: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Beagle;
Infatisarea rasei:
Cainii de rasa Beagle au trasaturi fizice caracteristice ogarilor care adulmeca vanatul cum ar fi nasul mare cu nari adanci si larg deschise si buzele rasfrante si umede pentru a putea detecta particulele aromei vanatului si a-i da de urma. Corpurile lor sunt concepute pentru a avea o cat mai mare rezistenta fizica si putere de munca si sunt acoperite cu o blana cu fire scurte, dense.
Personalitate:
Cateii Beagle sunt apreciati ca animale de companie datorita faptului ca se integreaza rapid in familie si adora sa faca parte din ea, intelegandu-se minunat cu copiii indiferent de varsta. Nu sunt facuti sa fie cainele unei singura persoane, sa il venereze doar pe stapan, fiind afectuosi si loiali in egala masura cu toti membrii familiei.
Rasa Beagle este una deosebit de adaptabila, care indrageste atat compania oamenilor, cat si a altor caini. Inteligenta ascutita o face capabila sa execute sarcini in folosul comunitatii, fiind utilizata in politie la detectarea drogurilor si a marfurilor de contrabanda.
Cateii Beagle se remarca prin firea lor deosebit de vesela si entuziasmul fara limite pe care il manifesta in orice activitate in care este invitat sa participe. Sunt prietenosi si plini de viata si au extraordinara nevoie de companie si atentie din partea oamenilor sau a altr caini, fiind recomandat sa fie inclusi in cat mai multe activitati de familie.
Cainii Beagle sunt deosebit de jucausi si de ingeniosi, adora in special jocurile care le pun mirosul la incercare. Desi sunt caini de vanatoare activi se adapteaza si vietii intr-un apartament micut respectand un program zilnic de exercitii fizice si inconjurandu-i cu multa afectiune. Cateii Beagle au o fire independenta si o vointa de fier si pot avea tendinta sa ia pe cont propriu urma vanatului, sa depaseasca limitele caminului, in special daca sunt privati de companie si se simt singuri, plictisiti si nefericiti.
Temperamentul sau amiabil si total neagresiv l-au facut sa castige titlul de gentleman al lumii canine. Cateii de rasa Beagle se vor intelege cu orice alta rasa si chiar vor aprecia compania altor animale de casa. Isi va alerta stapanul cand se apropie cineva necunoscut, dar nu va ataca niciodata strainii fata de care nu este rezervat.
Sanatate si ingrijire:
Cainii de rasa Beagle au o constitutie robusta si o susceptibilitate redusa la boli. Potentiale probleme de sanatate ar fi displazia de sold si de cot, glaucomul.
Indatoririle stapanului de catei Beagle:
Nu trebuie sa uitati ca necesita o cantitate substantiala de exercitii fizice deoarece a fost conceput ca o rasa deosebit de activa. Plimbarile lungi impreuna cu cainele Beagle trebuie sa devina o rutina daca vreti sa ii mentineti forma fizica si ascutimea mintii. Este unul dintre cei mai talentati caini de terapie, vizitandu-i pe cei batrani sau bolnavi va avea satisfactia stimularii mentale, dar si a faptului ca a fost pe placul celor care aveau nevoie de el.
Caracteristicile cateilor de rasa Beagle:
Ochi: negri, rotunzi.
Urechi: mari, atarna pe langa cap.
Piept: de marime medie.
Muscatura: in foarfeca.
Inaltime la maturitate: 33-37 cm.
Greutate la maturitate: 8-14 kg.
Durata de viata:
12-15 ani
Culoare:
Tricolor( alb cu negru si pete maro deschis).
Labrador Retriever:
Cateii de rasa Labrador Retriever sunt o rasa deosebit de prietenoasa, energica, inteligenta si cu un temperament bland, trasaturi ce ii transforma in companioni excelenti si caini utilitari valorosi. Sunt recunoscuti pentru cat de mult adora sa innoate, au fost de-a lungul timpului, crescuti selectiv spre a aporta vanatul din medii acvatice, insotind indeosebi stapanii la partidele de vanatoare de rate salbatice.
cu: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Labrador;
Originea cateilor din rasa Labrador Retriever:
Se considera ca provin din insula Newfoundland din Canada. Candva cunoscuti sub numele de St John's Dogs, acesti caini deosebit de populari au fost dresati sa se arunce fara sa ezite in apele reci ca gheata, spre a trage la tarm plasele pescarilor. Exemplare Labrador Retriever au fost aduse in Anglia in anii 1800, de catre navele engleze ce veneau din Labrador, locul unde instinctele deosebite de aport ale acestor caini au fost dezvoltate. Prima referire scrisa cu privire la aceasta rasa se face in 1814.
cu: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Labrador;
Companion innascut, unul dintre cei mai populari caini de familie, cainele Labrador Retriever exceleaza si in munca de politie la detectia narcoticelor si la actiunile de cautare si salvare a victimelor calamitatilor, si de asemenea si in rolul de caine ghid pentru nevazatori.
Numele acestei rase a fost atribuit de catre Earl of Malmesbury si alti crescatori englezi, ce urmareau sa il deosebeasca de cainele Newfoundland. Alte ipoteze sustin ca numele rasei este legat de cuvantul Labrador din portugheza si spaniola, ce desemneaza muncitorii din mediul rural din agricultura.
Infatisare:
Sunt doua tipuri de Labrador: Englez si American, aspectul lor general difera. Catelul Labrador Retriever Englez este mai masiv, mai scund si mai indesat decat cel American si prezinta un temperament usor mai calm. Labradorul American este deosebit de energic si exaltat si se maturizeaza mai greu decat cel Englez.
Cateii de rasa Labrador Retriever au trupul acoperit de blana scurta si neteda, de culoare negru, galben sau maroniu ciocolatiu. Cateii de culoare galbena pot avea nasul negru sau roz, iar cateii Labrador negri sau ciocolatii au nasul de culoare apropiata cu cea a mantalei. Coada de vidra ce actioneaza ca o carma pentru schimbarea directiei cand se deplaseaza in apa si membrana fina ce uneste degetele de la picioare fac din cainele Labrador Retriever un excelent innotator.
Multe persoane ce nu sunt familiarizate cu trasaturile cainelui Labrador Retriever, il gasesc deosebit de asemanator cu Golden Retriever ca si talie, forma generala, culoare, mai ales cand este pui. Personalitatile celor doua rase sunt destul de similare, ambele fiind prietenoase, inteligente, receptive la cuvintele de lauda si usor de dresat. Deosebirile cele mai evidente sunt coada de vidra si mantaua scurta si dreapta a catelului Labrador Retriever( catelul Golden avand blana lunga si ondulata).
Cateii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie spre mare, au trupul compact si impresia generala este de proportionalitate.
Personalitate:
Cateii de rasa Labrador Retriever sunt deosebit de receptivi la laude, usor de dresat daca se va apela la metodele de educatie pozitiva. Sunt iubitori, afectuosi, te atasezi imediat de ei si sunt deosebit de rabdatori, trasatura esentiala pentru cainii de vanatoare. Deosebit de inteligenti, loiali, au o vointa puternica si au nevoie constant de provocari fizice si mentale pentru a se mentine in forma.
Cateii rasa Labrador Retriever sunt plini de viata, poseda un temperament pozitiv si adora sa se joace, in special in apa gratie pasiunii pentru innot. Se comporta exemplar cu copii, puteti avea incredere sa ii lasati cu copii mici deoarece nu au tendinte agresive si suporta din partea lor orice forme de tachinare. Si fata de alti caini demonstreaza cumpatare, fiind toleranti si blanzi, cainii rasa Labrador Retriever nu vor fi ei cei care initiaza un conflict.
Cainii Labrador Retriever tanjesc dupa atentia oamenilor si ravnesc dupa orice forma de manifestare a afectiunii ce le este purtata, ei avand nevoie sa simta ca fac parte efectiv din familie. Nu suporta sa stea singuri prea mult timp, daca acest lucru se intampla pot avea tendinte distructive. Sunt usor de dresat, de la o varsta frageda va trebui sa ii invatati sa nu traga in lesa, avand gaturi puternice. Rareori sunt rezervati fata de straini, in special daca nu au fost corect socializati de pui.
Cateii rasa Labrador Retriever sunt usor mai dominanti si mai independenti decat cei Golden Retriever. Doar cateva din talentele lor sunt: vanatul, luarea urmei si aportul prazii, participarea activa in munca de politie la detectia narcoticelor, caine ghid pentru nevazatori, fac parte din echipele de cautare si salvare a victimelor accidentelor, sunt campioni la diverde concursuri de agilitate.
Cainele Labrador Retriever este una dintre cele mai bune alegeri daca sunteti in cautarea unui caine de familie si a unui companion devotat datorita dispozitiei blande, iubitoare. Poseda o fire echilibrata si remarcabil de versatila, adaptandu-se usor sa indeplineasca un domeniu larg de sarcini, dar si doar sa fie un animal de casa adorabil. De regula nu au tendinte sa fie excesiv de teritoriali, agresivi, distructivi sau hipersensibili. Asa cum sugereaza si numele rasei, sunt excelenti caini de aport si gratie acestei trasaturi adora instinctiv sa tina obiecte sau chiar mana stapanului in gura, pot face asta cu o finete deosebita. Sunt predispusi sa roada diverese obiecte, desi pot fi usor dresati sa nu faca acest lucru.
Iubesc joaca, sunt rapizi si atletici, iar faptul ca nu stiu ce inseamna frica necesita uneori o atitudine ferma a celui care il dreseaza pentru a nu i se permite sa preia controlul. Cainii rasa Labrador Retriever se maturizeaza in jurul varstei de 3 ani, inainte de aceasta varsta vor prezenta un grad semnificativ de energie copilareasca, uneori fiind interpretati ca fiind hiperactivi. Deosebit de inteligenti, abordeaza cu mintea deschisa lucruri noi, tanjesc in permanenta dupa atentia si interactia umana, de care par sa nu se sature niciodata.
Desi uneori vor latra la auzul unui zgomot, in special daca nu pot vedea care este sursa zgomotului, cainii Labrador Retriever nu sunt teritoriali si deseori sunt binevoitori si prietenosi fata de straini, tocmai de aceea nu sunt recomandati ca si caini de paza.
Temperamentul stabil si abilitatea de a invata repede lucruri noi, fac din cainele Labrador Retriever alegerea perfecta ca membru al echipelor de salvare si cautare a victimelor, in munca politistilor de detectie a narcoticelor sau ca si caine de terapie.
Sanatate si ingrijire:
Cateii rasa Labrador Retriever naparlesc regulat pe perioada anului, blana lor fiind de obicei usor de ingrijit, aspra, scurta si dreapta, dublu stratificata, rezistenta la apa. Unele exemplare sunt predispuse la displazie de sold si afectiuni oculare, dar acestea sunt afectiuni minore, fiind in fapt o rasa cu o sanatate de fier.
Indatoririle stapanului de catei rasa Labrador Retriever:
Se vor adapta bine la viara de apartament, daca petrec suficient timp in aer liber, e de datoria dumneavoastra sa ii oferiti o preocupare fizica si mentala prin plimbari lungi in natura, fie ca si partener de jogging fie insotindu-va in plimbarile dumneavoastra cu bicicleta. Trebuie tinut cont ca vorbim de o rasa deosebit de energica, careia ii place sa depuna efort fizic sustinut muncind, dar si jucandu-se.
Cainii Labrador Retriever au un apetit alimentar crescut, de aceea trebuie sa acordati atentie deosebita mentinerii unei diete echilibrate, cu ratii alimentare proportionale cu cerintele energetice si efectuarea de exercitii fizice regulate. Asa veti evita tendinta acestui caine de a fi supraponderal, care este persuasiv si insistent cand vine vorba sa va ceara de mancare.
Caracteristicile cateilor rasa Labrador Retriever:
Cap: masiv, stop pronuntat, scalp masiv, bine dezvoltat.
Ochi: blanzi, expresivi, castanii sau caprui. Sunt de marime medie, dispusi departati unul de celalalt.
Urechi: de marime medie, atarna aproape de cap, sunt prinse usor deasupra ochilor.
Piept: puternic.
Coada: are o infatisare distinctiva, ca de vidra, groasa la baza, se subtiaza gradat spre varf.
Muscatura: in foarfeca.
Inaltime la maturitate:
masculi: 56- 63 cm.
femele: 55- 60 cm.
Greutate la maturitate:
masculi: 27- 36 kg. Unii pot atinge si 45 kg.
femele: 23- 32 kg.
Durata de viata:
12-13 ani.
Culoare: Sunt trei culori recunoscute pentru rasa Labrador Retriever: negru, galben( orice nuanta pornind de la crem deschis la auriu si roscat) si ciocolatiu.
Un caine husky ar fi perfect :x. mie imi plac foarte mult, mai ales cei cu ochii albastri :) http://www.thriftyfun.com/images/petguides/Siberian-Husky300x450.jpg - sunt niste caini jucausi, care se ataseaza de oameni :x.
Hey! :) Am niste idei despre catei si draguti dar...si cum ai zis uh si sa latre!
1. Cainii Malamut de Alaska sunt ca niste catelusi aprigi. Sunt foarte inteligenti, dulci si foarte afectuosi cu propriul stapan. Sunt caini grozavi pentru copiii mai mari. Cainii din rasa Malamut de Alaska sunt caini artici puternici si mari, cu o blana dubla groasa, inferioara si o coada stufoasa tinuta pe spate. Sunt caini bine ponderati, bine construiti, cu un corp solid, cap mare, si o expresie de mandrie. Pentru niste poze siteuri-le:http://www.caini.org/rase-de-caini/Malamut-de-Alaska-1.jpg
2.Cainii Akbash
Acesti caini albi, aparatori de turma sunt echipati cu un auz ascutit si o putere superioara. Blana acestor caini este alba, impermeabila, dubla cu o lungime scurta spre medie, mai aspra si mai rezistenta. Cainii Akbash au un cap masiv si falci puternice. Sunt draguti si afectuoshi cu stapani lor!
Pentru poza: http://www.caini.org/rase-de-caini/Akbash-1.jpg
3.Cainele Bichon este cel mai impresionant catelus alb care adora compania noastra. Cainii au un spirit independent, sunt inteligenti, afectuosi, indrazneti si plini de viata. Acest caine fermecator si blajin nu este unul care sa latre prea mult.
Pentru poza:http://www.caini.org/rase-de-caini/Bichon-Frise-2.jpg
4.Ciobanescul German este de asemena cunoscut ca si cainele Alsatian. Sunt caini prezentabili, bine proportionati si extrem de puternici. Le place sa fie apropiati de familiile lor, si sunt extrem de circumspecti cu strainii.Sunt caini foarte indrazneti, plini de viata, ascultatori, si dornici sa invete lucruri noi. Caine Ciobanesc am avut si eu, ma rog bunicul meu...si iti spun ca sunt foarte ascultatori si draguti dineinteles cuminti si afectuosi!:)
Pentru poza:http://www.caini.org/rase-de-caini/Ciobanesc-German-3.jpg
Daca nu iti plac ideele mele poti vizita SITE-UL: http://www.caini.org/rase-de-caini.php
Sper ca ti-am fost de ajutor! Succes in cautare catelusului :)
Pa-pa! Te pup! :-*
Iti recomand un beagle. E foarte simpatic, dragalas, inteligent si iubitor.Nu se dreseaza foarte greu desi e putin incapatanat.Latra doar cand este nevoie si nu este foarte pretentios.Am si eu unul. E super simpatic.Si eu locuiesc la casa si il tin in curte.Acum are un an si 4 luni si toata iarna a rezistat cu brio.Bine,adevarul este ca seara l-am tinut intr-o anexa a casei nu sub cerul liber.Doar sa nu iasa din curte nesupravegheat pentru ca se poate pierde. A, pe langa faptul ca e foarte iubitor si devotat tuturor membrilor familiei e foarte iubitor si cu celelalte animale, doar sa il socializezi de mic cu animalele mai micute. Ti-l recomand cu incredere.Crede-ma,cainele acesta e "the best"!
Deci e super taree ca ai reusit sa-ti convingi parintii! Tatal tau e de aceeasi parere cu tatal meu :d. La inceput facea crize...(mentionez si eu tot la curte stau )si imi spunea sa tin cainele afara. Insa a venit iarna si... s-a convins singur ca Bruny(catelusul meu labrador) este super dragut. Si de-atunci s-au apropiat foarte mult, incat uneori il invidiez pe tata. Catelul e mereu dupa el. Cat despre rasa ce crezi ca-ti place! nu unul foarte mic, in niciun caz (ai mentionat ca va sta mai mult prin curte ) Noroc! :* P. S.: Ai sa vezi ca tatal tau sigur il va accepta si in casa!
Hey! Sti este super vestea. Eu tot timpul ma bucur ca aud vesti despre catei. In fine sa trecem la subiect... uite eu sunt sincera nu copiez prosti de pe net! La bunicii mei la tara(adica la curte) am avut un copoi! Este un caine foarte bun de paza si foarte credincios si cuminte, dupa aceea mi-am luat acolo si pichinez! copoiul a disparut(nu vreau sa vb despre asta, este foarte greu sa iti pierzi amicul, ca sa zic asa) si am acolo numai pichinezul, care latra tot timpul cand vine cineva in curte si este si foarte dragut! asta este poveste mea...in ceea ce o priveste pe a ta eu zic asa:
-sa iti iei lup este un caine minunat de pza si este si dragut
-iti iei un pichinez, este dragut, latra si apara, nu este mofturos si este suuper!
eu merg pe pichinez, deoarece eu stiu ca este foarte bun la curte, acum depinde si de tine, eu ti-am zis parerea mea si sper ca te-am ajutat! si sa stii ca eu zic sa iti ei pichinez este foarte frumos si iti garantez ca nu vei fi dezamagita! pa sper ca am ajutat!
Eu cred ca ar trebui sa iti iei un beagle.Eu am si sunt foarte draguti. Il mai bag si in casa si nu face mizerie. Dar acum pe iarna trebuie sa-l tii in casa, mai ales daca este pui. Daca vrei sa nu faca caca in casa ia un sprei special si da cu el pe un prosop si sa vezi ca numai acolo o sa faca.
Salut! parerea mea e sa iti iei un FOX TERRIER...eu am tot asa spunea si tata. dar datorita cainelui care este foarte inteligent tata ii permite sa stea in casa ziua...http://www.facebook.com/......?/home.php
Buna! si eu stau tot la curte! am un pichinez... e foarte dragut si latra destul iti garantez! Ar putea fii mai dragut ca orice catelus dar sa latre mai mult ca cel mai mare cainebine...recunosc.incep.sa exagerez! dar merita un pichinez!
Un husky ar fi dragut. ochii albastri cat e mic poate sta si el linistit in casa. apoi afara si latra destul de bine.
Eu am Border Collie. E una din rasele cele mai destepte(http://en.wikipedia.org/wiki/Border_collie -"often cited as the most intelligent of all dogs".). Si stau tot la casa.Eu initial vroiam Husky, dar nu rezista la caldurile de aici(35C+ aproape tot anul).
Eu as spune sa-ti iai un labrador.Sunt foarte draguti si foarte prietenosi cand vine vorba de copii sau chiar si de adulti dar cand vine vorba de persoane necunoscute la tine an curte ancep sa latre... ei nu musca doar sar pe tine asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta victimelor.Eu am avut unul si a fost super, in schimb se dreseaza foarte usor.
A da apropo al meu era negru cu ochii albastri era super cand o vedeai ziceai ca e husky dar de fapt era labrador
A da apropo al meu era negru cu ochii albastri era super cand o vedeai ziceai ca e husky dar de fapt era labrador.
As spune Husky sau Saint Berrnard dar sunt mai greu de intretinut asa ca merg pe ciobanesc german(caine-lup)