Salutari! Cauza este simpla: i-ai dat prea mult de mancare! Nu ii mai da cat vrea el! Da-i o doza fixa! Eu am un ciobanesc corb junior de 3 luni.Ii dau sa manance hrana carefour ieftina si ciorbe! Nu am avut aproape nici o problema cu el, a crescut de la 30 cm lungime la 1, 3 m , in 3 luni cu hrana carefour, dar data cu simt de raspundere si la ora fixa.Nu ii mai da de mancare deloc pana nu isi revine! Eu cred ca nu o sa pateasca nimic si in 1-2 zile isi va reveni.Dar sa nu il mai hranesti deloc, macar pana maine.Cainii sunt ca pestii din captivitate (mananca cat pot,dar nu le face bine)! Daca ii mai dai cat poate el,o sa ajunga pe lumea cealalta ! Vezi ca dupa ce ii dai bobite cum le zici tu, sa nu ii dai apoi lapte, pentru ca pedigreeul se umfla de la lichid! Cainele dupa ce le consuma bea apa, iar apoi sa ii dai tu si lapte nu este deloc bine! Da-i sa manance la o masa ori una, ori alta! Apoi la urmatoarea masa( in 5-6-8 ore de la prima) ii dai tu si lapte si altceva! Eu ii urez insanatosire rapida, si tine cont, nu ii mai da deloc de mancare pana maine macar ca mai rau ii faci! Bafta!
Corect! Ai perfecta dreptate... cainele mananca si daca ii dai cu sacu mananca pana lesina... trebuie sa ii reglezi tu doza!
Bunicul a lucrat pe vremea lui Ceausescu la o fabrica de prelucrarea carnii, un CAP se numea. Taiau vaci si le comercializau.Mi-a povestit ca acolo avea un caine mare, care oricat de mult ii dadea de mancare el manca ! Intr-o zi i-a dat cainelui jumatate dintr-un vitel! A mancat pana nu a mai putut, iar a doua zi l-a gasit mort! Cand mananca mult, sistemul biliar(fierea) este depasit si animalul nu mai poate transforma hrana! Acum eu sper sa nu pateasca la fel si cainele lui.Dar eu zic ca isi revine sigur.
Buna.
Probabil a mancat prea mult, el fiind prea mic. Sper ca veterinarul ti-a recomamdat hrana de buna calitate (royal canin, purina, acana etc.), nu pedigree sau froeskies... Sa nu ii mai dai lapte, este prea gras pentru pui (pisica, caine...).
Si incearca sa ii faci un program cand sa manance, cand il plimbi etc... apa trebuie sa o aoiba in permanenta.
Probabil ca a vomitat pana acuma, corect? L-ai umflat prea mult, pe tine nu te doare burtica atunci cand papi mult? Asa este si cu animalutul, incearca sa-i fixezi ore de masa, de exemplu: dimineata la ora 8-9, la pranz la 14-15 si seara pe la 18-19, dar vezi ca mancarea sa fie potrivita. Si nu-l mai indopa asa de mult .
Cosarca_Anastasia_1997 întreabă: