Chestia asta cu cainele poate dura mult... Eu din clasa intai incerc sai conving sa-mi ia caini si am avut pesti, papagal si sin clasa a sasea am avut pisica iar acum sunt a opta si nau mai vrut pisica ca no mai suporta si am dus-o la tara... mie fff dor de ea, dar asta e. Si ca sa-mi ia caine folosesc aceeasi ''strategie de atac''. Trebuie sa fiu cuminte, sa ma trezesc pe la 7 dimineata ( sa vada ca ma pot trezi dimineata, pentru ca eu sunt dupa-amiaza la scoala), sa iau note mari la scoala, sa intru la liceu la care vor ei si prin mesaje subtile sa le arat ca ma pot descurca cu un caine si ca sunt pregatita sa am unul. Iar ''asul din maneca'' este o prietena care sta in cartierul meu (tot la etajul 7 ca mine, merge la aceeasi scoala, are aceeasi varsta, etc), iar pe ea au lasat-o sa-si ia pichinez. Si ideea mea ar fi sa le zic ca ma descurc, iar ei vor spune in ultima instanta ca nu voi putea sa ma trezesc la 6 dimineata sa il plimb si at facem un ''experiment'', adic ii cer o saptama catelul prietenei aleia si voi avea grija de el, at nu vor mai avea ce zice si ma vor lasa. Si inca o chesti ca sa-i conving ar fi sa gasesc raspuns la toate problemele pe care spun ei ca le creeaza un caine cum ar fi miroase( stam cu geamu deschis), nu avem unde sa-l lasam (poate sa stea la fata aia), lasa par( dam cu aspiratoru mai des), la 6 dimineata no sa ies cu el( daca ii dau mai traziu sa manance automat isi va face nevoile dupa ce va manca deci voi putea sa ies cu el pe la 7 si ceva cateva minute pana isi face nevoile pentru ca voi iesi mai traziu sa-l plimb).
Succes!
Stiu cum e...asta incerc si eu de 5 ani... si la fel imi zic si mie. Acum 2 ani tata mi-a adus un pisoias alb cu ochii albastrii, dar din cauza blanii excesive si mirosului de la nevoile lui mi l-au dat( si mi-a fost foarte greu sa trec peste).Si eu vreau tot un bichon incearca sa te interesezi de unde poti lua unul, mai ieftin(daca te ajuta), incearca sa strangi bani, spune-le ca o sa ai mare grija de el, o sa-l scoti in fiecare dimineata pe la 6 afara si ca stii ce te asteapta.Citeste informatii despre ei si spune-le parintilor ca nu lasa mult par, sunt micuti, afectuosi si usor de dresat. Si arata-le poze cu ei, fii mai trista si cand te intreaba ce ai le zici ca vrei un catel. Eu pe mama am mai induplecat-o putin cu toate chestiile astea dar tata tot pe ale lui le tine si deja se enerveaza cand il intreb fiindca nu-i prea plac cainii de talie mica si ca o sa miroasa a caine. Si a zis ca mai vb pana de ziua mea, asta in decembrie. Incearca si tu si daca nu iti merge incearca de ziua ta si spune-le ca nu vrei alt ceva in afara de un catel!
Sper sa-ti mearga.
Si eu de vreo doi ani le-am spus ca vreau caine si tot convingeam,
spuneam ca imi doresc mult ca o sa am mare grija de el, si a aparut o solutie matusha mea are caine chihuahua, si a nascut peste o luna o sa mi-l dea... Cel putin cauta pe internet caini ieftini si spune ca iti dorestimult nu renunta...
Sa astepti pana la ziua ta si sa le spui ca vrei un prieten adevarat, pe cel mai bun prieten al omului ( ma refer la caine). Nu glumesc, bafta !