Dacă poate să zboare eliberează-l, așa e cel mai bine. Dacă e încă prea mic trebuie sa-l forțezi să mănânce că altfel moare. Ți-ar trebui o pară (așa i se zice) pentru pui (de tot felul) cu care îl poți hrăni mai ușor (teoretic) sau o seringă (fără ac, firește) cu capătul mai gros ca să poată trece hrana. Meiul măcinat și fiert ar fi o idee, dar, după cum specificăm mai sus, ai nevoie de o chestie din alea două. Eu am avut pui de porumbel și i-am hrănit cu seringa. Mai căuta pe Internet, scrie cum să îngrijești pui de porumbel orfani. Și să-i dai și apă, tot cu seringa.
De lăsat, n-ai unde sa-l lași, îl mănâncă mâțele... Doar dacă găsești cuibul de unde a căzut sau îl dai unui veterinar, ceva.
Daca-i fi din Iași poate te-as putea ajuta cumva cu el, dar așa...
Succes!
Cauta un cabinet veterinar; ori o farmacie veterinara care iti va spune ce sa faci.
Buna, si eu am patit acelasi lucru. Tot asa am gasit o vrabie si nu voia sa manance. A doua zi a murit din pacate. Ai putea incerca sa ii dai ceva cu care este el obisnuit, cum ar fi insecte, rame, gandaci etc. Nu se stie sigur daca o sa moara dar trebuie sa il tii intr.o camera calduroasa si micuta ca sa nu murdareasca ceva. Sper ca te.am ajutat.
Ane758 întreabă: