| Miru_Miruna_1994 a întrebat:

Am o catea si mi-ar placea sa aiba pui dar mana nu vrea. Cum sa o conving pe mama ca Maya sa aiba pui? Dau funda

Răspuns Câştigător
| lizucalisuca a răspuns:

Eu inteleg ca vrei puiuti pentru ca ti se par, si chiar sunt, adorabili, dar tu stii ce insemna asta? Ai idee de durerile prin care trece catelusa atunci cand naste? Dar cand puii sug lapte de la ea si nu ii mai dau niciun moment de liniste? Dar cand vei lua puiutii de langa ea si ii vei da spre adoptie? Ai impresia ca daca nu sunt oameni, catelusele nu sufera cand li se iau puiutii? Poate exact din cauza asta mama ta nu vrea desi ii plac foarte mult - e constienta ca nu ar fi usor nici pentru ea din motive tehnice (spalat, hranit, dat spre adoptie etc) dar nici pentru catelusa. Daca ai iubi-o atat de mult nu ai pune-o sa faca puiuti ca sa te bucuri tu de ei cateva saptamani dupa care sa ii iei de langa ea si sa-i dai altora!

10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și mama ta de ce nu vrea?
Ce vei face cu puii?
Pa, pa.

| Miru_Miruna_1994 explică (pentru Legiuitoarea):

Pai mama nu vrea pentru ca zice ca ii va distruge viata si cu puii... ii voi da spre adoptie deoarece nu e de rasa.mama ei e pudel cu pedigree si tatal ei e un vagabond happy dar nu inteleg ca lui mama ii plac super mult puiutii...

| RedNose a răspuns (pentru Miru_Miruna_1994):

Acum am citit raspunsul tau dat altei persoane. cainele tau e un metis,deci nu merita reprodus. oamenii cauta caini care sa semene cu unii de rasa, nu niste corcituri. poate catelusa ta arata frumos, aduce a poodle, dar puii pot mostenii de la stramosi trasaturi si sa arate toti a maidanez, crezi ca intereseaza pe cineva ca mama e poodle atata timp cat puii nu arata a poodle?

| Miru_Miruna_1994 explică (pentru RedNose):

Sa sti ca nu arata a poodle ba chiar mai mult seamana cu un labrador miniatural combinat cu schnauzer happy si legat de cui sa ii dau pui... am gasit multi oameni mai ales am o prietena care are un fel de crescatorie de caini

| RedNose a răspuns (pentru Miru_Miruna_1994):

Asa zic toti,dar cand va veni vremea sa-i dai nu mai vrea nimeni,te asigur,am experienta, sau mai rau ti-l aduce inapoi cand vede ca imi face nevoile peste tot,roade si asa mai departe.
Cum am zis, mama, tata poate sa arate bine, dar nu ai garantia ca si puii seamana cu parintii, cum e si la oameni(eu seman cu mamaia mea). Poti sa te trezesti cu niste maidanezi in toata regula sau niste pui care nu au un aspect tocmai placut si nu-i va lua nimeni. ce o sa faci atunci?

| RedNose a răspuns:

In primul rand,cainele trebuie nu fie maidanez sau corcitura,ca nimeni nu o sa adopte puiutii si o sa ajunga pe strada,nu mai zic ca nici daca nu are pedigree nu ar trebui reprodus,dar asta e,nu mai conteaza(un caine fara pedigree este un metis/corcitura)...
In al doilea rand,stii ce presupune sa ai puiuti? Multa,multa grija pe timpul gestatiei,pe langa faptul ca trebuie sa-i alegi un mascul din aceeasi rasa. Pe timpul gestatiei catelusa are nevoie de hrana de calitate (royal canin starter),vitamine,asistenta medicala din cand in cand. Dupa ce puii s-au nascut mai scade din responsabilitati pana la o luna, va cadea pe catelusa, singurul lucru trebuie sa ai grija in continuare cu hrana de calitate si vitamaine catelusei. Dupa o luna puii vor incepe sa umble, sa faca pipi si caca pe unde apuca, trebuie deparazitati (deparazitarea costa 10lei/pui si se face cam la 4 saptamani), hrana de calitate, vaccin la 6 saptamani(45lei/pui),din nou o deparazitare si la 2 luni ii dai spre adoptie.
Intretinerea unei cateluse cu puii costa,nu primeste aceeasi mancare ca cea pe care i-ai dat-o pana acum,are nevoie de vitamine,minerale ca sa faca fata puilor, sa le ofere tot ce au nevoie pentru a se dezvolta, iar dupa fata pentru aceste sanatos si sa aiba o imunitate puternica. Alta problema este adoptia/vanzarea. Ai cui sa-i dai?
Mai ales, un caine fara pedigree nu trebuie reprodus, nici unul cu pedigree daca nu are teste de sanatate si nu i se cauta partener pe masura.

| SzbInfinite a răspuns:

Păi e normal ca orice fiinţă să aibă pui; o3 Spune-i că e natural şi că va fi mult mai fercită cu pui şi că vrei şi tu să aibă o familie căţelul tău. Mulţi oameni nu înţeleg că şi câinii au sentimente şi că nu sunt nişte jucării. Ai grijă totuşi să facă pui cu un câine din rasa ei că altfel poate sa fie grav (:

| fockewulf a răspuns:

Puii nu sunt jucarii, fac galagie, mizerie, trebuie sa te gandesti bine ce veti face cu ei cand incep sa creasca. Daca sunt de rasa nu este asa problema pentru ca se cauta, dar daca nu, recomand, castrarea si asa sunt destui caini pe strada, iar catelusa nu va avea pe viitor probleme.

| BiaPsicuta8 a răspuns:

Daca stai la casa o poti ruga me mama ta si sa ii spui ca e ceea ce iti doresti mai mult sau daca stai labloc mama ta are dreptate nu ar trebui sa te lase pentru ca sunt foarte greu de intretinut. Funda?