| YoCookieMonster a întrebat:

Am o intrebarebig grinin cate stiti am tot pus intrebari despre hamsteri, caci am un hamster si nu sunt cunoscatoarea acestei specii.As vrea sa aflu de cate ori pe zi trebuie sa ii dau de mancare.Din cate stiu eu,hamsterii sunt nocturni, credeti ca ar fi bine sa-i pun mancare seara?

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Daca sunt nocturni asta nu inseamna ca dorm in permanenta cat e ziua de lunga, evident se mai trezesc din cand in cand.
Au nevoie de mancare de 3 ori pe zi, o poti lasa si in timpul zilei si apa in permanenta!
Hamsterul este un rozator care in general nu face mofturi la mancare; este, de altfel, omnivor - in afara de mancarea speciala pentru hamsteri care se gaseste in pet-shop-uri, in conditiile in care te asiguri ca 1/5 din ratia zilnica sa fie alcatuita din alimente bogate in proteine, poti imbogati meniul zilnic al hamsterului tau cu aproape orice aliment de origine vegetala sau animala:

LEGUME: morcovi, salata, patrunjel (bogat in vitamina C), fasole pastai, porumb;
FRUCTE: banane, mere, nuci, caise;
CARNE: de pasare (pui, curcan) - fiarta, nu prajita;
ALTE ALIMENTE: orez fiert, ou fiert, paste, paine uscata.

IMPORTANT! A se evita citricele: lamai, portocale, grapefruit etc., deoarece, desi contin vitamina C, nu sunt sanatoase pentru aparatul digestiv al hamsterului!
Succes!

| YoCookieMonster explică (pentru MeimeiPinguinu):

Mersi,chiar mi-ai fost de ajutor! Iti voi da funda, momentan, nu stiu de ce, imi merge sa dau doar la primul si ultimul utilizator care au postat.

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru YoCookieMonster):

Oricand happy
Stai linistita e okay, nu pentru o fundita dau raspunsuri ci pentru a ajuta persoana si animalutul aflat la nevoie.
Pupici!

| YoCookieMonster explică (pentru MeimeiPinguinu):

:* Merci.Am dat fundita big grin

9 răspunsuri:
| YoCookieMonster explică:

Dar cumva difera de specie? Eu am hamster asiatic pitic. happy Am citit in cartea mea, Iepuri si alte rozatoare, ca trebuie sa le pun odata ziua, caci ei mananca noaptea.Dar nu sunt chiar asa de sigura.Caci hamsterul meu e foarte activ, si ziua e super activ, nici cateva secunde nu sta locului xD

| AtateaConditii a răspuns:

Poi le pui acolo nu mananca dintr-o data tot, c and i se termina o sa le mai pui. Si apa sa le pui intr-un capac de sticla nici prea rece nici prea calda. Si sa nu le dai iaurtlaughing

| YoCookieMonster explică (pentru AtateaConditii):

Am recipient special pentru apa xD

| LollypopMe a răspuns:

Incearca sa ii lasi mancare si apa. Nu sunt fixi in a manca.
P.s: Cunva te cheama ana anca?

| LuFacs a răspuns:

AR trebui sa aive mancare in permanenta.Am pe cineva care are hamsteri si stiu ca nu ii lasa deloc fara mancare.