Pai ai putea pentru inceput sa te joci cu amandoi dar sa ii oferi mai multa atentie motanului tau ca sa vada ca nu-l dai deo-parte. Apoi sa incerci sa te joci cu amandoi, sa le pui sa manance in acelasi castron(sau in ce le dai tu)sa-i lasi sa se culce in aceeasi camera... funda?
In primul rand nu cred ca poti dresa o pisica, doar daca le pui la un loc si incerci sa-i "impaci". In al doilea rand, NU AI EXAGERAT. E o fiinta, normal ca e gelos, poate crede ca daca ai adus o alta felina de el nu o sa te mai ocupi sau pur si simplu nu o agreeaza. Ar fi bine sa te duci la un medic veterinar sa-ti dea sfaturi sau sa intrii pe acest site http://www.animalutze.com/......-casa.php. Sper ca te-am ajutat. Funda? :)
Matanul este gelos deoarece poate ii acorzi mai multa atentie pisicutei decat lui. Poti sa te joci cu amandoi in acelasi timp pentru a ii demonstra ca nu are de ce sa fie gelos!
Buna. Eu din experienta iti spun ca un motan in primul rand, daca nu e castrat, el va pleca de-acasa oricum. (exceptie in cazul in care motanul este vreun soi de nu stiu ce fel... " de casa" care nu-si paraseste locuinta). In schimb motanii care plec de-acasa, nu se manifesta precum motanul tau. Ei sunt chiar foarte prietenosi, totul pare in regula, si intr-o zi te trezesti fara ei. Motanul tau da semne de slabiciune, adica, este invidios. Ceea ce este bine intr-un fel.Ai grija doar sa nu se supere prea tare. Eu as vrea sa o contrazic pe aryutzzza zicandu-ti ca daca-i pui pe amandoi sa manance din acelasi castron, motanul tau mereu o va da de-oparte pe pisicuta cealalta, mica de o luna. Graneste-i pe amandoi separat. Trateaza-i separat pana cand pisicuta cea mica va fi si ea un pic mai mare. De-abia atunci se pot imprietenii. Succes!
O sa se obisnuiasca, in timp. daca fuge de acasa nu o sa fie din cauza pisicutei. daca e birmanez o sa fuga oricum, am avut si eu o birmaneza si mereu sarea afara, asa fac ele...
trebuie sa te porti la fel cu amandoi, sa nu aiba motive sa fie gelos si cu timpul o sa se obisnuiasca.