| valoaresitupeu a întrebat:

:* Am un caine (jack russel terrier) care e foarte mic si agresiv(dar nu e pui). Cand ies la plimbare nu ma asculta si daca il scap din lesa fuge dupa colt si nu se mai intoarce. Îl strig si nu se intoarce sad Îmi este teama ca într-o zi o sa îl scap nu o sa se intoarca si o sa pateasca ceva (sa mentionez ca a fugit odata in padure) ce as putea sa fac ca sa ma asculte (sau macar sa vina la mine)?

3 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Daca fuge si nu se mai intoarce la tine deloc inseamna ca el nu te considera stapana lui. Trebuie sa-i castigi increderea, sa-i arati afectiune ca sa isi dea seama ca trebuie sa stea langa tine pentru ca tu il hranesti si ai grija de el.
Dar sunt si caini care pur si simplu nu se invata sa stea langa stapan. Fiind si asa mic (marime zic) e foarte energic.

| JeJeleu a răspuns:

Nu mai ai ce. deja s a invatat si nu l mai poti dresa asa bine.
si al meu e la fel si are 4 ani. il tin il lesa si nu i dau drumu. adica cum naiba sa-l scapi. e un copil, nu-l lasi nesupravegheat..tot ce poti face e sa i cumperi o lesa din aceea lungaa.
Altceva nu prea mai poti deoarece cățelul s a dezvoltat si nu prea il mai poti manipula. Asa ca ai grija cu el.

| DeniiMT a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa i dai recompense(os, cereale, s.a), astfel el o sa vina la tine. Poate ca e din cauza ca nu l-ai plimbat suficient si acum cand il scoti pe afara, e super entuziasmat. Parerea mea e ca, daca iti doresti cu adevarat sa te asculte il poti duce la cateva cursuri de dresaj pentru caini. Eu asa am facut, si s-a meritat crede-ma. Daca nici adta, probabil atunci cand o sa imbatraneasca nu o sa mai aiba atata energie. Dar pana atunci, bafta!