| Gabitzza_Gabitzza_1992 a întrebat:

am un catelus tibetan spaniel de 4 luni si nu stiu ce sa fac fiindca nu mananca.O varianta arfi ca e foarte rasfatat dar nu stiu.Nu da semne de boala nu e apatic ci e foarte jucaus.S-a invatat sa mannce din mana(orice mancare chiar si supica cu paine) dar in ultima vreme nu prea mai vrea.

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

La 4 luni trebuie sa primeasca 3-4 mese pe zi. Aceste mese se tin cont sa fie date de fiecare data la aceeasi ora sau aprx. I se pune mancarea, daca in 20-30minute nu a mancat-o i se ridica si i se vada de mancare la urmatoarea masa,procedezi la fel pana va manca. Intre mese nu va primi nimic. De foame va fi nevoit sa manance si din castron nu doar din mana. Nu-i mai da-ti sa manance din mana, trebuie sa manance doar din castronul lui si nu ce vrea el, ci ce vreti voi. El nu trebuie sa faca mofturi, ce primeste aia trebuie sa manance.
Impune-te, arata-i cine este liderul ca altfel la maturitate vei avea probleme mari cu el.
Cand i se pune mancarea in fata pana nu executa vreo comanda nu are permisiunea din partea ta sa manance. Uite asa:
http://www.youtube.com/watch?v=pjS0BtfqBvk

Ce inseamna a fi lider :
-niciodata un lider nu se joaca cand vrea subordonatul
-subordonatul face anumite lucruri doar cand liderul ii da voie: urcat in pat,sa manance,etc.
-intotdeaua liderul iese primul pe usa: in lift,intr-o camera,din tarcul de caini etc.
-nu doarme in pat,ci la locul lui special amenajat; are voie in pat doar cand e chemat
-liderul incepe joaca,liderul o termina
-liderul intotdeauna castiga la joaca(o minge, daca trag de o jucarie, etc.)
-nu i se da mancare cand retul familiei este la masa, un lider nu imparte mancarea cu subordonatii

Pare strict, dar vei vedea ca la maturitate vei avea un caine de care vei fi manda si care va asculta orice i-ai zice.

| Gabitzza_Gabitzza_1992 explică (pentru RedNose):

Wow cainele tau este foarte bine dresat.multumesc mult pentru raspuns o sa tin cont, dar faa cu luatul castronului am incercat-o insa avea sa stea toata ziua nemancat si mi-a fost mila de el.ma rog oricum acum a inceput sa manance

| RedNose a răspuns (pentru Gabitzza_Gabitzza_1992):

Nu-ti face griji ca nu moare de foame, un caine poate sta nemancat si 3 zile fara sa aiba nimic.

Ala nu e catelul meu, e al unui prieten. Eu am o femeluta, asta e https://www.youtube.com/watch?v=LJcZL_godU0

2 răspunsuri: