Ii poti duce la gradina zoologica sa primeasca ingrijiri si sa nu moara in zadar, nu o sa-i recunoasca pentru ca zice ca nu sant fatati de ea
Gradina zoo, pe bune?) Eu zic sa ii iei si sa ii pui in cuib cu restul, poate au umblat ei pe acolo si au ajuns unde au ajuns. Oricum hamsterii se inmultesc repede, nu e pierdere. Si vezi sa nu lasi femela cu masculul daca are pui.
Fie pentru ca i se pare ca are prea multi si nu poate avea grija de ei, fie pentru ca are cusca prea mare.
Hamsterii, in special femelele percep cusca drept casa lor, de care trebuie sa aiba grija. Daca are cusca mare si are multi pui va avea impresia ca nu isi poate indeplini toate responsabilitatile si ca nu poate avea grija de toti puii. Nu imi pot imagina ce responsabilitati considera mama-hamster ca are, dar in fine. Acum insa, este cam tarziu sa o muti intr-o cusca mai mica.
De asemenea, daca i se pare ca nu are suficiente resurse, precum hrana, apa sau nu are cusca curatata destul de des, s-ar putea sa fie un alt motiv pentru care sa isi sacrifice o parte din pui, pentru ca se va gandi ca pe viitor nu va acea suficiente resurse sa ii creasca. Deci, incearca de asemenea sa ii cureti mai des cusca si sa te asiguri ca are suficienta mancare si apa, poate chiar sa ii pui un pic mai mult decat de obicei. Hamsterii in general isi privesc puii drept guri de hranit. Daca nu au suficiente resurse pentru a-i hrani ii vor sacrifica.
Din pacate, cred ca cei trei pui vor muri. Din cate stiu hamsterii au nevoie de laptele matern pentru a putea creste, daca le dai lapte normal nu cred ca isi va face efectul. De asemenea trebuie sa fie hraniti o data pe ora, sunt foarte fragili la nastere, deci au nevoie de multe alaptari, iar laptele gasit in comert nu este suficient pentru ei.
Pe viitor in perioada gestatiei cat si dupa nastere evita sa stai in apropierea custii si evita sa o deranjezi prea des. De asemenea nu trebuie sa o urmaresti in timp ce da nastere puilor si incearca sa o muti intr-o cusca mai mica. Iar dupa nastere nu mai sta in preajma custii pentru ca o vei stresa, iar acesta ar putea fi alt motiv pentru care sa refuze sa aiba grija de pui.
Asa fac majoritatea hamsteritelor. In curand cel mai probabil ii va manca. Citeam odata ceva cum ca ar fi bolnavi si ea simte. De aia ii abandoneaza. Oricum sincer nu prea ai ce sa le faci. Sunt foarte micuti acum. Daca mama nu-i hraneste ei sunt total incapabili sa o faca singuri. Si sunt prea mici ca sa-i hranesti tu.
Probabil nu are loc de ei ) In fine...mai bine i-ai da daca nu-i accepta, nu cred ca vrei sa te trezesti cu ei morti.
Si eu am avut hamsteri si mi s-a intamplat acest caz. Nu ii accepta deoarece au vreo boala. In cazul meu nu accepta un baiat cu un ochi mereu inchis. Ai grija de ei, si trateaza-i normal. Ti-as recomanda sa mergi la un medic veterinar, inainte sa fie prea tarziu. In cazul meu, i-am dat hamsterului cu Aciclovir si i-a trecut, dar apoi a murit...
Daca ii lasi langa ea o sa-i manance.Am avut si eu hamsteri si canibalismul e foarte des intalnit la aceste animale.
Mai nu stiu multe lucruri despre hamsterii ca nu am dar stiu de ce nu i-a acceptat.E ca la Ratusca cea urata mama ei nu o baga in seama iar ea a plecat.Deci mama nu ii accepta pe cei 3 hamsteri ca nu seamana ca ea sau ca nu seamana ca puii, ori nu mai are cum sa ii hraneasca si pe ei.Eu iti sugerez sa apelezi la rudele care vor un animal de companie si dale lor 1, 2 sau 3 pui de hamsteri.Nu ii dai pe cei care mama lor are grija de ei si pe cei care ies din familie.Nu ma judeca nu am avut niciodata un hamster! Funda?
Pai nu stiu si eu am avut hamster dar era baiat si nu stiu. poate nu-i vrea sau o sa ii ea si pe ei dar mai tarziu.dar sa ai grija de ei sa nu-i arunci.
Pai poate acei pui sunt bolnavi, iar mama nu vrea sa-i îmbolnăvească si pe ceilalti. Mai bine ia-i pe toti cu tot cu cuscusca si mama si du-i la veterinar