anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU.Cum sa fac motanul(are in jur de 4-5 luni) sa nu mai suga hainele?

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Deoarece pisoiul tau prefera, mai degraba, sa rontaie ori "suga" hainele, este din cauza (posibil) ca a ramas orfan de timpuriu, inainte sa fie intarcata. Cand puii de pisica sunt despartite de mamele lor prea devreme vor manifesta comportamente infantile - de tipul celui mentionat anterior - si dupa ce ating varsta maturitatii.

Nu trebuie ignorat nici faptul ca linsul, rontaitul si suptul pot fi si semne de stres, anxietate sau boala, ori pot reprezenta, pur si simplu, metode prin care felina reuseste sa se linisteasca dupa un eveniment stresant.

Cu alte cuvinte, daca pisica ta continua sa te linga, sa iti rontaie ori suga hainele cu incapatanare, chiar si atunci cand tu incerci sa ii distragi atentia, este foarte posibil ca felina sa sufere de o tulburare compulsiva.

Iar daca acest tip de manifestari au intrat recent in programul zilnic al felinei, da fuga la cabinetul medicului veterinar: este posibil ca pisica sa sufere de hipertiroidism, o conditie comuna la piscile in varsta si care determina numeroase schimbari comportamentale.

Al meu motan mergea la cateaua mea sa "suga" (desi cateaua era sterilizata laughing si ea statea pe post de "alaptat) pana la varsta de 1 an, asta din cauza ca pisica mama la intarcat in jurul varstei de 2 luni, desi cand el o prindea mai se ducea la o picatura de lapte laughing. Acum depinde de fiecare personalitate a pisicilor, nu trebuie sa te sperii, in ceea ce ti-am spus, poate trece de la sine, numai in cazul ca devine insistent poti sa te prezinti la medicul veterinar pentru un control.

2 răspunsuri:
| Juviia a răspuns:

Incearca sa-l dezveti.

| aCek1ng a răspuns:

La fel face si al meu. Nu ai cum sa il dezveti fiind a ramas de la o varsta prea tanara fara lapte si asa s-a invatat.