Un caine poate fi dresat la orice varsta.e adevarat ca, conteaza si rasa.este vorba ca, cu cat inainteaza in varsta e mai greu de dresat.iar un pui prinde mai repede.atata tot.de exemplu eu am un shr pei de 5 luni jumatate si e foarte incapatanat.l-am dus si la dresat si dupa o luna ni l-au dat inapoi pentru ca nu l-a putut dresa. abia l-am dezvatat eu sa mai sara la masini si la copii mici.eu am multa de muncaaa cu el.dar orice caine poate fi dresat cu multa rabdare si fermitate.acum mi-am comandat niste carti sper sa dea rezultate
In opinia mea conteaza si continuitatea aceea a exercitiilor si perseverenta. Daca tu il inveti sezi la 6 luni si te opresti cu dresajul, iti va fi mai greu sa il inveti exercitii complexe la 3 ani de exemplu. Am vazut caine la 4 ani care a invatat un truc in cateva ore, asta pentru ca stapanii au lucrat cu el de cand era mic, invatandu-l diferite chestii. Mintea lor trebuie lucrata/exersata incontinuu (sa nu se plafoneze).
Conteaza varsta si rasa. de pilda un caine lup poate fi dresat pana la 5 ani iar un buldog pana la 5 luni.
Cainele tau, poate fi dresat pana la 4 ani si 10 luni, aprox 10 ani. In franta este folosit casi caine de paza la muzee. Nu este adevarat ca un caine invata mai greu ca un om, de fapt ei invata chiar mai repede, ei pot invata trucuri de la 2 luni! Husky poate de la 3 saptamani de la nastere. Oricum, un caine sigur nu mai poate invata nimic pe la 10 - 12 ani, cand se apropiea de batranete.
Desh întreabă: