| Adde2 a întrebat:

FUNDA! Urgent! Important! In ultimul timp, pisicii mele (de aproape 2 ani) ii apar niste bube, vanatai, cum vreti sa le spuneti. Sunt ca si cum s-ar fi scarpinat prea tare. Mentionez ca de 3 zile i-am pus iar zgarda anti-purici. O sa o duc la veterinar, mama zice ca sigur are ceva. Problema nr. 2 e ca eu o pup continuu pe blanita (are vanataile doar dupa cap). Voi ce ziceti?

16 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Mergi cu ea urgent la veterinar. scoate zgarda de moment.

| Adde2 explică (pentru gelu1970):

Dar crezi ca la noi e vreo problema? De cand are ea alea, ne mananca capul groaznic orice am face

| gelu1970 a răspuns (pentru Adde2):

Eu am un motan. daca ar avea aceste probleme nu as sta o clipa. as merge la veterinar

| Adde2 explică (pentru gelu1970):

Avea programare ziua urmatoare. Eu am pus intrebarea seara. I-a dat cu o crema si i-au trecut in 7 zile big grin

| gelu1970 a răspuns (pentru Adde2):

Ma bucur.

| RxTx a răspuns:

Eu sunt si asistent medical printre multe altele. de vreo 30 de ani tot cresc pisicute pisici.
Mergi cu ea la veterinar. poate avea un vierme care o sa iti infunde arterele.
care se trasmite la om si creste pe vene si in artere.
pana la urma poate sa iti umple inima sau sa iti indude vreun vas de sange care duce la creier.
asa ca trebuie sa ceri tot ce se poate pentru ca acel animal sa nu fie purtator de paraziti viermi si alte vietati ce pot trai intr-o pisica

| Adde2 explică (pentru RxTx):

Si daca (Doamne fereste) am luat si noi ceva, se trateaza? Sau (la pisica) poate fi cumva si ceva banal?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti s-a spus deja, MERGI LA VETERINAR. Animalele nu sunt jucarii, sunt organisme ca si noi. Numai veterinarul poate detecta problema, daca aceasta exista. Frate, cat creier aveti sa chinuiti un animal si sa stati pe TPU in loc sa va duceti cu pisica la doctor?

| Adde2 explică (pentru anonim_4396):

Domnule, are programare la veterinar maine dimineata. Am pus intrebarea din pura curiozitate sa vad si parerile altora.

| pbsolver a răspuns:

Ai grija ca gherutele ei sa fie in permanenta curate. dupa ce foloseste ladita incearca s-o speli pe labute, se scarpina in permanenta si daca nu e curata pe unghii pot aparea infectii sau multe alte probleme. mergi cu ea la medic, poate iti va propune sa ii tai ghearele... nu doare si e eficient. am avut o pisica cu o problema asemanatoare

| Adde2 explică (pentru pbsolver):

Oricum am programat-o dimineata la veterinar, dar macar sa-mi fac o idee. Deci, am inteles, e de la gherute, dar pe noi de ce ne mananca capul de cand se tot scarpina ea? (Am incercat 5 balsamuri diferite saptamana asta si ma mananca capul groaznic) + ca de ieri o mananca si pe mama

| Adde2 explică:

Am uitat sa spun ca oricum as incerca sa ii dau o pastila, nu reusesc. Am fost la 3 veterinari diferiti ca sa ii dea pastila de deparazitare si nu au reusit. Abia al 4-lea a reusit in final. Deci daca ar fi vorba de vreo pastila, nu va grabiti.

| LaLaLa77 a răspuns:

Ar trebui sa vezi efectele cu si fara zgarda. Este posibil sa aiba mancarimi sau un deficit de calciu. S-ar putea sa aiba viermi sau pur si simplu o alimentatie nepotrivita. Puricii sau alti paraziti cauzeaza asta. Pentru genul asta de problema exista deparazitant, sprai. Recomand o programare la veterinar. Nu are cum sa ii cada parul daca o pupi. Si eu am pisicute si le " giugulesc" in fiecare zi :3

| Adde2 explică (pentru LaLaLa77):

Dar nu ii cade parul, are bubite cam cat jumate de unghie de la degetul mic. Cat despre alimentatie, are zilnic 5 feluri de mancare diferite din care poate alege. Si daca ar fi asa, de ce ne-ar manca si pe noi capul in halul asta? Oare e de la ea? Am incercat 5 balsamuri diferite zilele astea si degeaba

| LaLaLa77 a răspuns (pentru Adde2):

Inseamna ca sunteti alergigi la zgarda sau pisica are purici. Puricii sar din cand in cand de pe pisica, uneori ajung si in capul omului. Daca ai avut mancarimi si noaptea, iar pisica era in pat, nu e nici un dubiu ca este la de purici.

Daca are bubite probabil este de la purici sau o infectie.

| Adde2 explică (pentru LaLaLa77):

Chestia cu puricii este 10000% imposibila. Pisica n-a iesit niciodata din casa, a fost protejata, absolut tot. Mama o cauta de purici de 3 ori pe zi, pe langa praf si zgarda. Are un loc pe masa langa PC unde doarme mereu si se trezeste ca sa se scarpine. Dar la faza cu alergia, ar fi putin posibil, are un miros asemanator cu menta, care e insuportabil.