Mancarea umeda ar trebui sa fie principala sursa de hrana deoarece mancarea uscata favorizeaza problemele cu rinichii. Si crede-ma (din experienta iti zic) nu vrei sa ajunga sa aiba probleme cu rinichi! E groaznic! Pe langa faptul ca e o boala destul de comuna la batranete mai este si mortala. Poate ai auzit si tu de ea. Se numeste insuficienta renala. Avand in vedere ca apare mai spre batranete nu este o boala care poate fi tinuta sub control prea mult timp.
Mancarea umeda ar trebui sa i-o dai de doua ori pe zi,dimineata si seara.
Hrana uscata este pentru ciugulit.
Daca intrebi la un veterinar iti va spune la fel. Si daca intrebi crescatori de pisici la fel iti vor spune.
Plus ca cea umeda are mai multe proteine si in general contine mai mult decat o mancare uscata. Si contine mai multa apa,ceea ce este benefic pentru rinichi.
Ai grija sa nu alegi mancaruri ieftine precum Whiskas sau Friskies.
Alege Royal Canin,Hills, Schesir, Leonardo etc.
Ideea este urmatoarea:
Mancarea ieftina aduce numai necazuri cu timpul pentru ca este nesanatoasa, plina de conservanti si facuta din resturi. Ca si cum ai manca numai fast food.
Mancarea premium este mai scumpa, insa este si mai sanatoasa pentru ca e facuta din carne. Daca vrei sa vezi cat de buna este o mancare uita-te pe eticheta la procentul de carne. Acesta trebuie sa fie cat mai mare. In special la mancarea uscata!
Buna.
Eu stiam ca conservele ( mancare umeda), nu este indicat la nici un animal de companie, deoarece ca si conservele noaste au conservanti care fac rau la stomac si ficat.
Acum o data la 2-3 luni cred ca e ok, dar nu in fiecare saptamana.
Te-as sfatui sa intrebi un medic veterinar ce e indicat sa manace pisicuta ta, el stie mult mai bine si poate sa te sfatuiasca.
Tu stiai si stiai prost. Pentru cunostintele tale (ca sa nu-i mai aburesti pe altii cu prostii) mancarea umeda trebuie sa fie principala sursa de hrana, iar cea uscata la discretie pentru "ciugulit". Si daca tot zici de veterinar afla ca am crescut pisici, m-am documentat de am incins cablul de internet si am intrebat 3 veterinar dintre care unul de la clinica facultatii de medicina veterinara.
Conservele lor (daca nu iei din alea ieftine) nu fac rau la nimic pentru ca sunt din carne adevarata.
O fi asa la pisici, dar conservele au acelasi mecanism, toate.
Mie veterinarul mi-a interzis sa ii mai dau categoric conserve, cainele meu are probleme cu stomacul si ficatul, si mi-a spus ca conservele sunt toxine si ar trebui interzise pentru animale. Asta e cunostinta mea si mi-o sustin, pentru ca am mare incredere in veterinarul ales, si am citit si eu eticheta, iar eu o sa raman la aceeasi idee si parere, ca conservele nu sunt bune ( nici la oameni, apoi la animale) si nu le recomand. Acum fiecare crede ce vrea.
Nu draga, sunt din carne din aia de care mananci si tu. Dar normal ca daca tu ai auzit numai de Whiskas si Pedigree (care sunt facute din resturi) e problema ta. Exista si hrana de calitate facuta din carne (repet: din aia de care cumperi si tu sa mananci sau sa-ti hranesti animalele) insa si pretul este pe masura desigur
Eu sunt vegetariana, deci nu manac carne, si te asigur ca conservele sunt facute din resturi procesate in mare parte chimic, nici macar salamul, perizerul si mai stiu eu ce mezel nu e facut din carne, ci din resturi de animal. Intai verifica cata carne are acea conserva, ( ma refer la % carne), si o sa vezi ca mai mult de 30 % nu are carne macra, un crenvusti are 8 % carne). Oricum crezi ce vrei, stiu ce contine o conserva si cat de mult dauneaza, cauta si informatii de pe net, daca nu ma crezi, sau mai intreba alti veterinari. Daca nu doresti, problema ta, dar citeste si eticheta.
Nu ma pune pe mine sa citesc etichete ca numai eu stiu cate ore stateam si citeam toate etichetele de la toate marcile de mancare de animale existente in magazine (atat la pisici cat si la caini) de ma intrebau vanzatorii din 5 in 5 minute daca nu cumva am nevoie de ajutor.
Citeste ce scriu in continuare si vei vedea ca degeaba ma tot contrazici.
1. Nu stiu de ce te tot rezumi la conserve. Ai o fixatie. Scapa de ea.
Eu nu le-am folosit niciodata. Mancarea umeda se gaseste si la pliculet daca nu stiai. Sa luam de exemplu hrana umeda de la Applaws. Daca o arunci o privire pe eticheta din magazin/site-ul lor la pliculetele pentru pisici vei vedea asa: Chicken Breast 70%. Am dat chiar copy-paste. 70% piept de pui.
Nu degeaba se lauda cu 100% completely natural complementary pet food.
Celalalt procent de 30% e lichidul acela ca un fel de supa cum imi place mie sa-i zic. Facut tot din pui. Nu zic ca acel procent e 100% "curat" pentru ca fiind un lichid trebuie sa aiba ceva proprietati mai nesanatoase, dar ti-am dovedit acel procent de 70% de carne adevarata.
Cat despre conserva are chiar 75% chicken breast pentru ca o conserva normal ca nu are atata lichid. De aia prefer pliculetele. Sunt mai suculente si mai practice dupa parerea mea.
Trecem la caine si incep cu conserva direct: Chicken Breast 45%, Chicken Broth 26%, Pumpkin 8%, Carrot 8%, Green Pea 8%, Rice 5%.
Este una cu pui si legume pe care eu o iau de obicei. Dupa cum vezi are 45% carne intr-adevar, dar (!) asta pentru ca mai contine si dovleac, morcov, orez etc.
Sortimentul de conserva doar cu pui (pe care eu il iau mai putin pentru ca si legumele au o importanta, plus ca ai mei mananca si carne gatita de mine uneori) are 75% carne. Pliculetele sunt cam la fel.
Deci uite ca se poate. Applaws este chiar foarte cunoscuta si se gaseste la absolut orice magazin de animale. E adevarat ca si pretul e piperat, dar nu are prostii in ea. Cum am mai spus, probabil erai obisnuita cu Pedigree care recunosc ca e facuta numai din mizerii. Insa eu nu la Pedigree ma refeream! Ci la conserve de calitate. Sau pliculete.
Nu te mai agita aiurea.
1. Raman la acelasi lucru cum ca conservele sunt nocive si nu imi schimba nimeni parerea acesta pentru ca cunosc destul de mult nutritia, si mi-a adeverit-o si veterinarul cainelui meu care o respect de 14 ani.
2. Nu imi pasa ce crezi tu.
3. Nici tie nu cred ca iti pasa ce cred eu.
Deci, Craciun fericit.
Ps. Nu te mai agita aiurea, mai ales de sarbatori, face rau la organism, mai rau decat niste amarate de conserve.
Eu ma agit? Mie mi se parea ca tu te agiti. Mie nu-mi place cand vad ca unii dau raspunsuri doar ca sa se afle in treaba. Daca poti da un raspuns calumea bazat pe argumente ok. Daca nu, mai bine taci. Tu nu ai pisica si nu sti ce nociv este sa o ti doar pe mancare uscata. De aia m-am bagat. Ai catel si crezi ca e la fel cu toate animalele. Ei bine, nu e.
Asa cum tie ti-a spus veterinarul ca mancarea la conserva nu e buna pentru caine, tot asa mi-au spus si mie 5 veterinari (caci nu respect o parere daca nu o gasesc si la altul) ca la pisica nu trebuie sub nicio forma sa-i dai numai mancare uscata. Eu vorbesc in cunostinta de cauza. Tu in schimb nu te poti spune ca vorbesti din experienta pentru ca ai caine si asta e o diferenta imensa.
Nici mie nu-mi pasa ce crezi tu. Pana la urma toate animalele care mi-au murit aveau o varsta destul de inaintata. Consider ca ceea ce cred eu este corect. Tu faci cum vrei, dar nu da un sfat unui posesor de pisica daca tu esti posesoare de caine.
Eu una nu ma agit.
Am pisica de 2 ani, si am mai avut acum 15 ani pisica. Deci poate nu ma pricep la fel cum ma pricep ca la un caine, dar m-am documentat si am ales ce cred eu ca e mai bine. Nu raspund ca sa ma aflu intreaba ci ca pur si simplu asta cred eu despre conserve. Am gasit acest articol, nu stiu cat de bun e, dar are aceeasi parere ca medicul veterinar la care imi duc cainele si pisica. Parerea e impartita, dar pentru mine o conserva e nociva, si denumirea de conserva ( vine de la conservant) imi suna nociv ( metalul e nociv), dar na, fiecare e cu parerea lui, iar eu o sa am aceeasi parere.
http://www.animalutul.ro/pisica/hrana/cum-sa-ti-hranesti-pisica/1703/
Poti sa ii dai si mancare uscata dar ai grija sa fie buna pentru probleme urinare. acum 2 luni aproape mi-a murit pisica, din cauza mancarii idioate. acum ii iau ceva "special" care o ajuta la urinare, si chiar daca e mancare uscata, e totusi recomandata de veterinar.
Sa ii dai si mancare umeda. Stiu la ce te referi pentru ca am trecut si eu prin asa ceva. Problemele urinare sunt atat de comune si absolut fatale.
Mie mi-au spus mai multi veterinari ca trebuie dat si hrana umeda. Cea uscata creste posibilitatea de a face insuficienta renala. Oricat de buna ar fi ea.
Mancarea umeda asigura un aport optim de lichid benefic rinichilor. De fapt in asta consta toata treaba cu problemele renale. Pisicile nu beau suficienta apa.
Prostul nu mananca. nu mananca nici peste sau sa bea lapte. nu e pisica normala . oricum la faza cu "pisicile nu beau suficienta apa" nu te cred. sau cel putin nu e adevarat la motanul meu. am vazut mereu asta, dupa ce mananca bea la apa mama mama. posibil aceste "cereale" ii provoc o sete mare, cine stie.
Eu ii fac un fel de ciorba cu carne de curcan, pui sau vita, cu morcovi, pastarnac, telina, ardei si orez si cateva fire de marar si patrunjel, fara niciun fel de condiment si ii ajuta rinichii. Prefer sa ii fac mancare ( fac o oala de 10 kg ca dau si la caini ) pentru ca stiu ca e destul de sanatos.
E excelent daca bea apa. De obicei pisicile nu prea beau. Se poate ca al tau sa aiba o intoleranta la lactoza. Se intampla si la pisic Si peste nu mananca nici motanul meu. Nici nu il miroase.
Prostovanul nu mananca dar se joaca. imi pregateam peste zilele trecute si i-am aruncat un cap. desigur mi-am dat cu pumnii dupa, ca a trebuit sa spal calumea toata bucataria ca desteptul s-a jucat peste tot cu el
Daca vrei sa fie sanatoasa pisica ta nu are voie mancare umeda, dar poti sa-i dai minim de doua ori mancare umeda pe saptamana. Ai grija sa nu-i dai multa.
anonim_4396 întreabă: