Nu...voi cei care sunteti pentru cainii maidanezi sunteti majoritatea copii intre 8 si 12 ani care inca nu se gandesc la imaginea de ansamblu!
Un oras modern e un oras in care iti poti scoate copilul la plimbare in parc fara sa te uiti imprejur de caini...un oras curat, este un oras in care nu trebuie sa te uiti la trotuar ca sa calci intr-un rahat de caine! un oras normal este un oras in care nu vezi caini morti pe sosea la fiecare 10 metri!
Uite ce e ...si mie imi plac animalele, am un caine si sunt clar impotriva cruzimii asupra animalelor...dar intr-un final este spre binele tuturor! poate nici chiar sa ii omoare, dar ceva tot trebuie facut!
Mor prea multi calcati de masini ...prea multi oameni sunt muscati de ei,.si in final devine clar! Oamenii si cainii nu pot sa imparta acelasi oras! Nu atunci cand bucurestiul de ex, are o populatie de peste 100.000 de caini vagabonzi!
E drept.majoritatea dintre ei sunt inofensivi!
Dar repet... e mai bine pentru toata lumea ca acesti caini vagabonzi sa fie adunati de pe strada. dati spre adoptie.si cei care raman eutanasiati.decat sa moara in continuare calcati de masini.si oamenii sa fie muscati!
Pana la urma am si eu o intrebare. daca tot sunteti asa de mari sustinatori ai animalelor. atunci de ce nu le luati ma acasa? vreti sa organizati un miting.dar animalele alea le-ati lua ma acasa?
Uneori e nevoie si de solutii neplacute pentru binele ambelor specii ...si repet nu sunt genul care are ceva impotriva animalelor. dimpotriva!
Dar sunt prea multi.si chiar trebuie facut ceva!
Daca tot va dati mari sustinatori.atunci haideti adoptatii, nu mai stati si comentati pe net!
Tu esti ala care nu gandeste.
eu am animale acasa.
problema poate fi rezolvata si fara sa macelarim niste suflete nevinovate. viata maidanezilor e foarte scurta in general, maxim 10 ani. daca sunt sterilizati toti in cativa ani se va reduce serios nr lor plus ca isi pierd agresivitatea cand sunt sterilizati ( li se elimina testiculele)
concluzia mea e ca esti un cercopitec fara suflet si sper sa te calce o masina si la fel pe cei ca tine ~
SI eu cred ca tu esti o copiltia de vreo 12-14 ani cu clanta mare pe net.dar fara pic de minte!
Da ma...ii sterilizam pe toti!
1 ) ca tot o sa mai fie maidanezi pe strazi inca 10 ani de acum incolo...
2 ) ca iti trebuie fonduri pentru asta copil copac...si Romania e o tara in care se fura la greu.nu suntem Germania sau luxemburg, ca sa mearga totul struna
3 ) Nu am am zis fraiera pamantului ca ii vreau morti neaparat.sau ca am ceva cu ei!
Ca si eu am animalea acasa...si tin si eu la ele!
Dar trebuie facut ceva pentru asta...si voi nu pricepeti in ce tara traiti...
SI e o vorba.cine zice ala e!
ai grija ce urezi.ca s-ar putea sa ti se intample tie!
Nu exista bani sa-i sterilizam dar exista sa-i omoram?
afirmatia asta e inca o dovada ca esti retardat ~
repet, vede-te-as la 7 m sub pamant, pa, pa ~
Caini maidanezi nu o sa fie eutanasiati cum crezi u! Astea sunt povesti...ei vor muri in codinti groaznice(parerea mea) pentru ca Romania nu va arunca bani pe asa ceva. Soluita ta de sterelizare era buna daca pe strazi nu erau miliarde de animale! Cine crezi ca o sa stea sa le prinda si sa le castreze pe toate? Iti spun eu nimeni! Caini acestia sunt o greseala a oamenilor pentru ca nu au oprit din timp asta, iar acum tot ei platesc! Pacat, dar cum am mai ziss asa e rasa asta umana cu parti bune si parti rele!
1. Eu am 14 ani! Si ce? Asta inseamna ca nu trebuie sa am o parere contra sau pro? 2.Ai dreptate noi trebuie sa avem orase moderne, dar oare acest nr mare de caini a cazut din cer peste noapte? Tu nu te intrebi in mitea ta dc trebuie sa plateasca numai ei pentru greseala noastra? 3.Ca raspuns la intrebare ta dc trebuie sa ii tragi pe cei care sunt contra la raspundere? Daca nu ai nimic cu caini maidanezi atunci dc nu salvezi chiar u unu sa ne dai un exemplu? 4.Eu sunt de acord cu tine trebuie facut ceva, iar sg soluite care a ramas e moarte acestor animale.Totusi mi se pare mult prea crud sa moara atatea suflete nevinovate! Daca ne-am pune noi in locul lor nu cred ca ar fi prea bine...
Si vreau sa intelegi ceva...Nu am nimic cu animalele!
Dimpotriva, as vrea sa le vad sterilizate ca si tine ...as vrea sa nu le mai vad calcate de masini ...Am si eu un caine.sa nu crezi ca urasc animalele.sau ceva de genul!
Dar tu nu privesti imaginea de ansamblu ...traiesti in Romania!
DESIGUR ca orice ar vrea ca animalele astea sa fie adoptate si sterizilate? dar cine o sa aprobe ma asa ceva?
Tu chiar te astepti ca maine. poimaine sa vezi hingheri care sa prinda si sa sterilizeze cainii? toti 100.000?
visezi daca crezi asta...o sa ii eutanasieze pe toti!
De ce? pentru ca e mai ieftin!
Si probabil ca nu o sa ii eutanasieze normal cu o injectie. probabil ca o sa ii duca pe toti in adaposturi si o sa faca ca in irak.o sa ii impuste pe toti in cap!
E crud.e barbar,sunt total impotriva la asta.dat totusi ce sa faci?
Eu as fi de acord sa eutanasieze pe cale normala *adica fara dureri * o parte din caini, iar pe restul sa ii sterilizeze cu timpul!
Si nu pentru ca am eu o pica pe ei.si as vrea sa ii vad morti! Nu.dar e singura solutie care pare cat de cat practica si umana!
Trebuie sa intelegi ceva! Practici umane nu o sa se aplice!
Ori o sa ii omoare brutal pe toti.ori o sa o faca partial.ori in cel mai bun caz o sa ii sterlizeze cu randul * dar problema este ca daca fac asta ei tot o sa se inmulteasca, si progresul o sa fie lent *
Si ma repet cu o chestie...Intr-o tara normala eutanasierea e ultima solutie!
In Romania e prima.si iti zic sincer, as vrea ca toata povestea asta sa aiba un final fericit.si cainii aceia sa fie sterilizati, sau eutanasiati fara dureri daca e posibil...dar am mari indoieli ca toata povestea asta va fi cu happy end!
Miliarde de caini? lawl sunt cateva sute de mii, cele mai pesimiste cifre spun 2 milioane.
ar fi bani daca nu si i-ar baga pdl-istii in buzunare ~
2 milioane oke! Ii sterilizezi u si ii ti toata viata in adaposturi pentru ca pe strazi nu mai pot sta! Tocmai asta e si problema oamnei doresc ca acestia sa nu se mai stea pe strazi!(dupa cum vezi si u sunt foarte slabi si bolnavi, deci si ei se chinuie) Sa ti un caine in adapost costa prea mult!(din cate am vazut la stiri cam 500 de euro de caine)
Tu daca ai fi slaba si bolnava, nu neaparat cronic, ai vrea sa fii omorata?
suma de 500 euro e o aberatie! mancarea unui caine pe o luna nu face mai mult de 100 de euro ~
se pot face adaposturi, exista destul pamant nefolosit in Romania. si pot fi intretinuti pentru ca exista mancare ieftina pentru. animale ~
ideea e ca nu se vrea, banii aia mai bine ii fura unul si altul ~
U ai pus numai macarea unui caine, dar construirea adaposturilor,personalul, doctori, oameni care trebuie sa ii prinda? U chiar crezi ca in Roamnia o sa se puna atatia bani pe niste caini fara vina? Plus ca un caine nu are nevoie numai de mancare! Un animal trebuie o duca o viata decenta si sa i se acorde si putina atentie! Eu sper ca ei sa fie salvati, dar oricum ai lua nu e deloc bine...
Auzi si daca noi am fi de acord cu eutanasierea prostilor ca tine? in primul rand nu am intre 10 si 14 ani si daca as avea nu inseamna ca nu gandesc. chiar copii sunt mai inteligenti decat adultii fara pic de gust si imaginatie si suflet.( nu ma refer la toti).Eu as da bani si sigur sar strange destui bani din Bucuresti pentru facerea a inca 5 adaposturi mai mari unde sa fie adapostiti.chiar si simplul plan de a se steriliza si a fi lasati pe strada e o metoda buna pentru ca sterilizarea reduce agresivitatea si energia. In plus exista foarte multe asocietati care se ocupa cu gasirea a noi stapani pentru maidanezi. daca vrei sa stii chiar si eu am una si merge treaba.si ce daca traim in Romania?!?! si Romania poate fi o tara ca Germania. acum ceva timp cand s-a mai hotarat sa se eutanasieze cainii maidanezi Germania a facut mitting pentru noi...Si sterilizarea este gratuita, mai nou o sa fie si microciparea... o alta lege pe care am citit-o in Dog Magazin este ca toti caini din Romania inclusiv maidanezii sa fie microcipati. Ar fi cea mai buna solutie sterilizarea si microciparea cainilor. si mai e ceva. majoritatea cainilor sunt sterilizati deja ( cei care au cercel) si sunt destul de batrani. majoritatea cainilor din buc maidanezi au intre 5-7 ani, oricum de la 7 ani in sus greu de trait in aceste conditi( lipsa de mancare, agresivitatea oamenilor, frigul, imbatranirea, lipsa de apa, mizerie, fara adapost si fara afectiunea pe care caini cu stapani o au.)
Scuze apache oi avea tu un caine dar de ce il ti? ca la tara. legat, cu castronul plin de namol, cainele nespalat intr-un cotet vai de el, mancare-mamaliga si oase, il bati doar ca sa te afli in traba, il ti in frig in curte la capatul lumii departe de tine, nu il mangai ca sa nu cumva sa te murdareasca sa sa lase par pe tine, nu il plimbi, nu ii oferi afectiune probabil ca are numele de Fetita sau Baiatu... chesti de genu asta
Chiar mancarea unui caine, buna dar cea mai ieftina poate costa si 50 lei
Crezi tu ce vrei...fiecare cu parerea lui!
Eu o singura chestie iti zic
sa omori un caine costa 10 euro
sa il sterilizezi =30
. pana la urma ce crezi ca o sa se aleaga?
Naivitatea ta e cam enervanta.
Ai spus ca intretinerea unui caine e 500 de euro ceea ce era o aberatie ca doar nu tb sa le cumperi haine si sa-i duci prin cluburi~
pentru prinderea cainilor exista deja hingheri care sunt deja platiti de noi.
fiecare primarie are pamanturi si buget deci ar putea constri adaposturi.~
Ideea e ca ei nu doresc sa faca asa ceva pentru a alege solutia umana, dar de putut s-ar putea face.
Sa omori un caine poate costa si 0 chiar, iar sa sterilizezi la fel (to 0). sa stii ca am multa experienta in caini si pisici sunt si dresoare de caini si stiu cat e, trec des prin cabinete veterinare pentru ca am grija de multe animale.
Eu chiar sper sa ai dreptate... poate am abordat problema printr-o gandire mult prea statica si in consecinta cu realitatea de zi cu zi...
dar crede-ma ca nu le vreau raul...chiar sper din suflet sa se rezolve asa cum zici tu!
Dar imi e greu sa cred ca se mai poate face ceva dupa ce legea a trecut in parlament... poate printr-o minune
De obicei nu se face miting pentru
Nu ai voie sa organizezi un mitting pana nu obtii aprobare de la primarie, iar eu nu am timp sa alerg si dupa asa ceva.
Si mie imi pare rau de ei, dar sa fiu sincera asta e deja o cauza pierduta! Ce crezi ca o sa faca miting acum? Iti zic eu o sa fie egal cu zero plus ca ar trebuie sa ai f multi oameni care sa il sustina!
Daca vrea cineva sa faca ceva bun pentru ei sg varinata ar fi ca personale care au posibilitatea sa adopte unul. Asa o mica parte ar supravietui! In rest nu prea mai exixta sanse din pacate.
Eu am un caine de pe strada care a fost pierdut de cineva si pot sa zic ca sunt extrem de multumita de ea, dar stand la bloc nu as mai putea adopta altul din pacate!
P.S Oricum aceste animale nu duceau o viata decenta, dar nu ar trebui nici omoarate! Din pacate asta a devenit acum sg optiune find prea tarziu! Ele au inceput sa se inmulteasca neavand ce sa mance astfel au devenit agresive cu oameni! De aceea s-a luat acesta decize nedreapta!
Da am vazut la stiri, si am vazut acolo in parlament niste persoane care plangeau pentru legea asta. Dar cum s-a mai spus sunt o cauza pierduta. Nu pot sa zic ca sunt de acord, iubesc animalele si am destul de multe acasa dar maidanezii duc o viata de mizerie. Sunt calcati de masini si chiar am vaut zilele trecute unul care avea un picior rupt din sold. M-a umplut mila de ce puteam sa fac? Cumva trebuie rezolvata problema, nu ca moartea lor ar fi o optiune dar e singura disponibila. Dupa cum se vede sunt dusi o gramada de caini in adaposturi si nu-i adopta nimeni. Ce rost mai au ei? Zilele trecute cand am iesit din bloc era o haita chiar in fata. A trebuit sa trec exact printre ei, si am avut o frica de numa. Daca sareau pe mine ajungeam mancare pentru caini. Ce frumos. Si sunt sigura ca nu sunt singura care a patit chestia asta macar odata. Imi plac animalele dar maidanezii sunt o problema ce trebuie rezolvata cumva.
Eu daca as putea i-as lua pe toti odata a venit acasa la mine un maidanez si am avut grija de el si tata i la dat unui prieten care sta un pic mai departe de noi si cand il ducea venea inapoi acasa la mine de 3 ori s-a intamplat si la legat in lant si nu a mai venit vedeti caini cu suflet
anonim_4396 întreabă: