Cand este mic il scoti afara la 4 ore sau 5 ore, cand se face mare il poti scoate de 3 ori pe zi,nu strica lucruri in casa daca ii dai jucarii si ii cumperi un pantofior de la pet shop special ca sa il roada el,asa o sa aiba o ocupatie,inainte sa termini vaccinurile ca sa poata face afara ii iei un pempers de la pet shop si il asezi pe parchet de preferat sau pe gresie(in nici un caz pe covor) si daca nu face pe el,iei pempersul si stergi unde a facut si il pui sa miroasa pe pempers si il cerci cu o voce calma dar autoritara iar daca face pe pempers ii dai o recompensa(se gasesc in pentru shop)daca afara nu vrea sa faca il pui sa miroasa unde au facut alti catei si daca va face si el afara ii dai o recompensa mai mare pentru ca sa priceapa ca afara e mult mai bine sa isi faca nevoile,normal ca te poti descurca daca esti responsabila si iubitoare fata de el,la comportament sunt usor de dresati,sunt blanzi,loiali,cuminti si sociabili doar daca ii inveti de mici,sa il lasi sa se joace cu oamenii si cu cateii blanzi, daca face ceva gresit nu il bate, ai 2 solutii si vezi pe care o pricepe mai bine:Ii dai cu ziarul la botic daca musca sau la posterior daca face alte tampenii(dar ii dai cu ziarul usor fara sa il doara), ori il poti inchide pentru cateva minute intr-o camera si il certi inainte sa il duci in acea camera si dupa ce il iei de acolo nu il mai bagi pentru putin timp in seama, bafta!
Buna!
Nu are nimic special coker spaniel fata de un alt caine.Eu am avut un caine, dar am fost iresponsabila asa ca iti pot spune ce face vecnia mea, care are 2 caini.
Iese la 1 noaptea dupa la 5 apoi inainte se plece la sevici la 7 fara 20, cand vine la 12 apoi la 4, 6, 8 si 10 seara dupa iese din nou la 1
Nnu iti lua caine caci iti este foarte greu mai ales daca esti la bloc.Cainele e ca si un copil,are voie de apa, mancare si daca il lesi fara,, pempers" face pe unde apuca.Al meu s-a obisnuit sa faca afara dar eu cum nu-l mai scotem facea in casa
Si nu il tine izolat in baie sau intr'un loc anume.Va scheuna.Si ca sa il inveti sa faca afara, mereu cand face in casa il certi si ii dai o palma usoara la fund uitandu'te la el si la treaba pe care a facut'o. Daca continue iei masuri mai mare:il bagi cu nasul in ceea ce a facut.Si cand face afara, il feliciti si ii dai o recompensa.A si trebuie s stayy minim 12 minute cu el afara si daca vrei sa doarma bine oboseste'l.App fa'i baie o data pe luna si daca se murdareste il speli doar il locul in care s-a murdarit.
Bye!
MonsterBunny întreabă: