Dresaj...Hammm...
Daca te musca spui "Nu e voie!" si daca asculta dai o samanta sau altceva.
Dresajul e cam asa:
Daca vrei sa dresezi un animal trebuie sa ii spui comanda si daca face cum ai spus tu dai o recompesa. Dresajul animalelor este important pentru disciplina lor. Daca vrei sa ii faci sa se aseze pe batul din cusca aseaza-ii tu acolo si repeta cuvantu "Stai pe bara" si fa asta de multe ori pana reusesc singuri! Spune lucrurile care vrei sa le faca si de multe multe ori le arati tu si trebuie sa spui cuvantul in continuu ca ei sa il retina si sa stie ce sa faca cand aud acest cuvant! Nu uita sa le dai cate o recompensa la fiecare reusita.Dar daca nu au reusit, nu le dai nimic.
Sper sa ii poti dresa.Mult noroc, bafta si succes!
Fundita?
P.S-La mine a functionat asta.
Eu i am de aproape 1 luna si sunt deja imblanziti ai incercat sa pui pe mana o manusa si sai prinzi? sau daca nu vorbeste cu ei in fiecare zi eu asa am facut si mi-a reusit(tiu ca nu-mi dai funda)
Ai putea sa vorbesti cu ei si sa ii alinti, animalelor le place cand sunt in centrul atentiei. Poti sa ii duci la controale la veterinar,poti se le pui in colivie o bucata de fruct sau leguma.Ei nu se dreseaza,trebuie sa te comporti cu ei normal,nu trebuie sa citesti de pe internet, asa a facut si prietena mea a citit numai de pe net, iar dupa ce a vorbit cu ei normal papagalii au indragito foarte mult deoarece cand se apropie de colivie amandoi incepeau sa se invarte si sa ciripeasca.Incearca! Fi tu insuti! Si ai sa vezi ca o sa te iubeasca!
Prima lectie nu ar trebui sa depaseasca 5min, iar cel mai indicat moment e seara, deoarece sunt mai atenti la stapanii lor cand sunt obositi.Asa am auzit de la cineva. fundita?