Buna Inna.Am avut un hamster odata.Era mascul daca nu ma insel.Ideea privind sexul hamsterului, nu conteaza pentru ca este acelasi lucru insa zic eu ca un mascul ar suporta mai bine singurateta decat o femela.Am auzit ca femelele sunt agresive cateodata.(o iau razna)Mananca legume in general. Daca de unde iti cumperi hamster iti recomanda mancare de hamsteri e bine sa iei pentru vitamine.Greu de ingrijit, pot sa spun ca nu este.Insa o data la 2-3 zile trebuie schimbat talajul.in rest nu trebuie nimic altceva.Inca un mic sfat, as recomanda sa iti iei 2(mascul si femela)pentru ca asa vor fi intr'o buna dispozitie(asta daca se inteleg-la recomandarea vanzatoarei).In plus puii de hamster sunt niste bile de puf:X.Succes in alegerea hamsterilor.
Ce mananca?
LEGUME: morcovi, salata, patrunjel (bogat in vitamina C), fasole pastai, porumb;
FRUCTE: banane, mere, nuci, caise;
CARNE: de pasare (pui, curcan) - fiarta, nu prajita;
ALTE ALIMENTE: orez fiert, ou fiert, paste, paine uscata.
IMPORTANT! A se evita citricele: lamai, portocale, grapefruit etc., deoarece, desi contin vitamina C, nu sunt sanatoase pentru aparatul digestiv al hamsterului!
Hamsterii beau apa! In lipsa apei, hamsterul isi poate lua cantitatea de apa necesara din alimentatie insa, daca alimentatia este preponderent uscata, hamsterul se deshidrateaza rapid si moare.
Eu te sfatuiesc sa cumperi femela ca este mai ingrijita(am avut si fata si baiat,si baiatul manca dormea isi facea nevoile in aceleas locuri,in schimb femela intr'un colt dormea in altul manca in altul isi facea nevoile)
de mancare ii cumperi de la magazine de animale si nu uita HAMSTERII BEAU APA! le mai poti da si morcov sau mar uneori,dar nu foarte mult ca se stica la stomac si eu le mai dadeam si biscuiti din aceea populari simpli fara nimic care se vand varsati(le placea foarte mult)
nu sunt foarte greu de ingrijit:trebuie sa le schimbi talasul(ce le pui tu pe jos,de obicei se pune talas,tot de la magizinul de animle il iei, ii spui sa iti dea talaş)o data pe saptamana sau mai des, sa ii schimbi mancarea si apa...si cam atat
sunt foarte draguti insa cel mai mare defect al lor este ca traiesc foate putin
Pai am avut si eu hamsteri dar treiesc doar 2-3 ani, si am inceput sa tin la ei, dar au murit in acei ani, deci ti-as recomanda sa nu-ti iei
1. Mascul. S-au mai bine ti-ai cumpara si femela si mascul, ca sa nu se plictiseasca.
2. Mancare pentru hamsteri(ceri de la un magazinul de animale), si mananca si legume si fructe(morcov, patrunjel, mar)
3. Nu este greu se ingirjit doar ca face multa mizerie din cusca( si va trebii sa ii pui rumegus) iar el il da pe afara.
Buna.Daca vrei puii-femela daca nu -mascul
mananca:LEGUME: morcovi, salata, patrunjel (bogat in vitamina C), fasole pastai, porumb;
FRUCTE: banane, mere, nuci, caise;
CARNE: de pasare (pui, curcan) - fiarta, nu prajita;
ALTE ALIMENTE: orez fiert, ou fiert, paste, paine uscata.
A se evita citricele: lamai, portocale, grapefruit etc., deoarece, desi contin vitamina C, nu sunt sanatoase pentru aparatul digestiv al hamsterului! Pentru mancarea hamsterului este bine sa folosesti un bol mic sau o farfurioara - cantitatea de mancare suficienta pentru un hamster pe zi de obicei incape fara probleme intr-o lingura - nu ii pune mai mult decat are nevoie, pentru ca rezultatul nu va fi un hamster ma satul, ci o cusca mai murdara! In plus, hamsterii au obiceiul sa-si faca depozite de mancare care se altereaza repede (mai ales in sezonul cald) si pot deveni o sursa de mirosuri urate si chiar de infectie.Ca sa determini cantitatea de mancare necesara hamsterului tau pentru o zi, umple bolul si urmareste-l cat mananca in ziua respectiva; de a doua zi vei pune in bol o cantitate de mancare echivalenta cu cea consumata in ziua precedenta.Mancarea speciala pentru hamsteri, care se gaseste in pet-shopuri, fiind uscata, poate fi lasata in bol pe durata intregii zile intrucat nu se altereaza; daca insa ii dai mancare care se poate altera (carne fiarta, ou etc.) sau care se ofileste isi poate pierde astfel continutul nutritiv (vegetale) este bine sa o portionezi in parti mici si sa hranesti hamsterul cu cat poate manca o data. Restul se poate pastra intr-un vas acoperit in frigider, de unde se scoate, ca sa nu fie foarte rece, cu aproximativ o jumatate de ora inainte de ora mesei. Mancarea speciala din comert se pastreaza intr-un loc uscat si ferit de lumina, intr-un recipient bine inchis.FOARTE IMPORTANT! Hamsterii beau apa! In lipsa apei, hamsterul isi poate lua cantitatea de apa necesara din alimentatie insa, daca alimentatia este preponderent uscata, hamsterul se deshidrateaza rapid si moare.Este bine sa ai un recipient cu picurator pe care sa il agati de unul din peretii custii, din care hamsterul sa poata bea atunci cand simte nevoia. Apa trebuie sa fie proaspata, deci se schimba in fiecare zi; in sezonul cald schimbarea apei se recomanda sa se faca de doua ori pe zi, dimineata si seara. Nu se recomanda bolurile sau alte vase deoarece hamsterul le poate rasturna si astfel asternutul custii se uda si trebuie schimbat deoarece, daca este lasat umed, mucegaieste foarte repede, mai ales in sezonul cald.