| ChristianT a întrebat:

Hristos a inviat! Mai revin cu un comentariu sa va mai rog inca odata pentru un sfat.Am ales dintre boxer si doberman pe doberman deoarece am vazut ca la boxer se face balta jos la cate bale lasa.Am auzit la cateva persoane ca cica dobermanu este un caine agresiv.Asa si vreau numai ca m-am speriat cand am auzit ca poate musca si propriul stapan.In familie suntem patru membri dintre care fratele meu este la faculatate si vine cam odata la 2 saptamani poate chiar mai mult. Vreau sa iau acesti catei pe la varsta de 6-8 sapt.Va intreb pe voi care poate a-ti detinut asa un animal sau stiti mai multe informatii cum sunt? Care este temperamentul lor. Pot musca vreun membru al familiei? Vreau sa iau un catel si o fata. Funda pentru cel mai bun raspuns.(Mai am si un caine de talie mica in casa)

14 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Dobermanul este poate cel mai agresiv caine dupa Pitbull....era si un mit cum ca trebuie sa il impusti cand creste, pentru ca inebuneste si isi omoara stapanul! *mit *
E un caine de paza...si fara dresaj intr-adevar este un caine agresiv, si greu de stapanit!
Orice ai face ...nu e bine sa lasi un copil mic pe langa ei, au tendinta sa muste!
2 ) Boxerul o face el bale... dar e mai putin agresiv ca un doberman, plus ca se intelge mai bine cu copii!
ti-as recomanda mai degraba un rotweiller sau un ciobanesc german
Cel din urma mai degraba!
Ciobanestii germani sunt si ei caini de paza... dar daca sunt dresati, sunt printre cei mai inteligenti si ascultatori caini din lume!

| dmalexandru a răspuns (pentru Apache):

Frate aici de sustin dar sunt unii dobermani care sunt dresati foarte bine si se inteleg foarte bine cu copii. Dar cainele lup(ciobanesc) nu este caine de casa este de curte mai mult

| Khnum a răspuns:

Hi, stai linistit. Daca il dresezi de mic si il lasi sa socializeze nu va fi agresiv. Daca un caine arata fioros nu inseamna ca si este. Nu conteaza rasa daca stii sa il educi. Succes.

| dmalexandru a răspuns (pentru Khnum):

Asta e raspunsul bine khnum

| AlexandraHNY a răspuns:

Fii atent, cand iti iei un doberman te gandesti in primul rand la comportamentul familiei tale.
daca in casa se cearta ff mult, se bat se nu stiu ce, cainele va va musca si el pe voi, va fi inchis si speriat,
si nu veti avea cei face.
au fost intr-adevar cazuri in care dobermanii siau OMORAT propii stapani in casa, deaorece au tendinta de a sari la beregata...
daca esti ff iubitor cu el nu va avea nimic.
totul e sa nu il dresezi tu.
va prinde ura pe tine, ai grija de el si ofera-i multa afectiune.

mult noroc, dupa ce til iei mai intreabane, eu sunt vet te pot ajuta

| S0nofS4tana a răspuns:

Dobermanul este un caine foarte agresiv si nu este recomandat persoanelor care sunt la primul caine.Si da intr-adevar ar putea sa muste un membru al familiei dar depinde cum il dresezi si incearca sa nu-l rasfeti prea mult, acum depinde si unde locuiesti ca daca stai intr-un apartament e cam greu deoarece dobermanul are nevoie de multa miscare, dar daca vrei tu un caine mai agresiv un pic ai putea sa-ti iei un bulldog sau rottweiller caci el este mai linistit un pic chiar daca dobermanul este mai inteligent.

| ChrisstinaXdddddddd a răspuns:

Nu este adevarat am avut si eu unul avea 1-2 ani, la inceput s-a acomodat greu dar trebuie sa petreci cu ei mai mult timp in primele 2 luni ca sa va imprieteniti [ dar asta nu inseamna ca il vei sufoca cu atentie ] dul la plimbare cand ai timp.
Eu asa am facut cu al meu si pot sa zic ca nu am avut probleme cu el, decat ca fugarea pisica vecinei de la 2 laughing dar nu sunt rai daca va imprieteniti o sa vezi cat de socialbil poate fi happy

| ChrisstinaXdddddddd a răspuns:

Dar totusi pentru orice eventualitate dul la dresaj.

Răspuns utilizator avertizat
| inuman a răspuns:

Proasta alegere.

In multe cazuri dobermanul si-a muscat propriul stapan. In mod normal ar trebui sa ii duci la dresaj...

| dmalexandru a răspuns:

Adevarat a inviat! Am inteles intrebarea ta depinde ce educatie ii dai cum il dresezi. Daca ii dai sa zic carne de pui asa am auzit eu il faci agresiv, poate sa fie si un pitbull sau fratele sau nst cum se mai cheama.Raspunsul final depinde de educatie si dresajul care-i dai tu sau familia ta. Daca nu-l dresezi exista riscul ca familia ta sa faca putin pasul catre spital dar daca il dresezi n-ai treaba cu el. Sper ca te-am ajutat

Răspuns utilizator avertizat
| ChristianT explică:

Deci daca acest caine il voi duce la dresaj de mic nu va fi agresiv cu familia niciodata?

| Khnum a răspuns (pentru ChristianT):

Atata timp cat il cresti asa cum trebuie nu va fi agresiv.