| Șttefania a întrebat:

Ieri mi-a murit hamsterul si eu am descoperit asta azi. Ma simt foarte vinovata pentru ca in ultimul timp nu i-am dat mancare pentru hamsteri, ci i-am dat legume. Tata a zis ca maine daca vreau imi iau altul. Iar ma simt vinovata ca il inlocuiesc dar nu as putea sa fac asta niciodata. Shoboa fost [rimul meu hasmter. Chiar as vrea unul.
Intrebari:
1. Ce sa fac sa nu mai ma simt vinovata?
2.Sa imi iau alt hamster?[eu chiar vreau]
3. Unde sa il ingrop. Nu vreau sa il arunc pur si simplu pentru ca il iubesc mult. Am 2 gradinite in fata blocului. Sa merg si eu [o sa plang] sau nu?
Dau

11 răspunsuri:
| kkkkkkkkkkkkk a răspuns:

Stiu exact prin ce treci, si mie mi-a murit vara trecuta primul meu hamster si ma simteam si eu foarte vinovata.Gandeste-te ca asa a fost sa fie,nu e vina ta daca a murit,atat i-a fost dat sa traiasca. Daca chiar vrei un alt hamster i-al cu incredere pentru ca nu-l inlocuiesti pe primul hamster, el ramane in sufletul tau si cred ca mai este loc si pentru inca unul, daca ti-l doresti atat de mult.Si eu l-am ingropat intr-o gradina din fata blocului, am fost cu mama, dar nu am plans...Am vrut sa fiu fericita! Sper sa faci ce crezi tu ca este mai bine.Succes!

| HinoKahoko a răspuns:

Cum se zice:: O inima ranita de iubire, poate fi vindecata doar de alta iubire.
Si eu am avut animale in viata mea... foarte dragi. Si eu m-am simtit vinovata de mai multe ori deoarece practic ceva imi spunea ca era vina mea.
Concluzie: Cel mai bine ar fi sa iti iei alt hamster. Dupa o vreme, o sa iti treaca suferinta. Nu o sa il uiti pe cel vechi, dar o sa-l indragesti pe cel nou.
Cat despre inmormantare... I-ai putea face o mica groapa in spatele blocului si sa plantezi o floare acolo sau un copac. Incat sa-ti amintesti tot timpul.
P.S.: Hamsterii mananca legume. Nu e vina ta.

Sper sa treci peste asta si daca decizi sa iti iei alt hamster ii doresc sanatate^^

Răspuns utilizator avertizat
| SadBoyForever a răspuns:

Si mie mi-a murit azi porcusorul de guineea il aveam din 2007 cum pot depasi acest moment oare?

| AnyAnA99 a răspuns:

Hamsterul meu pitic campbell cred ca e pe moarte.ieri i-am dat un mar si 2 bobite de cereale cu miere iar apoi a inceput sa faca ca si cand ar vomita...i se bulbucau ochii si scotea un sunet ciudat. apoi nu a mai facut asa dar azi am vazut ca scotea un sunet cam ciudat parca s-ar fi inecat cu cerealele; mai face ca si cand s-ar vaita si imi pare rau de el, sper sa nu moara, pentru ca m-as simtii vinovata cryingHamsterul meu este fata, o cheama Sisi si sunt foarte atasata de ea ....Ma gandeam ca e batrana, dar are 1 an si ceva, si eu am intelesc ca hamsterii pitici(cum am eu) traiesc 1 an jumate-2.este foarte greu sa pierzi pe cineva de care te-ai atasat sad

| AnyAnA99 a răspuns:

Chiar nu vreau sa moaracryingAm trait clipe atat de fericite cu ea, si cand nimeni nu ma asculta, ea era singura care ma alina crying Asta e rau cand ai un animal de companie, il pierzi pe neasteptate si de afecteaza foarte rau sad

| Sy_Atat_Andrey_1988 a răspuns:

Si mie mi-a murit hamsterul acuma l-am gasit mort...imi pare atat de rau...m-am atasat atat de tare si nu ma pot opri din plans cred ca era bolnavior pentru ca nu prea mai manca nu-i mai placea mai nimic

| MrRrObbY a răspuns:

Verisoara mea a avut un papagal pe care l-a iubit enorm iar intr-o zis a dat drumul la geam la balcon si a zburat crying Eu zis s iti mai iei unul si pe cel mort ingroapal intr-o gradina dar nu plange te rog eu.:*:*:*::*

| cata112000 a răspuns:

Hamsterii in general sunt animale foarte dragute si amuzante si te atasezi cu usurinta de ele...
Traiesc in medie 3-4 ani deprinde de specie, gandeste-te daca nu cumva a murit si de batranete dar si alimentatia este un caz posibil...
Legumele se pot da hamsterilor dar numai unele si doar pe post de,, rasfat"...
Inainte de a-ti mai lua inca unul gandeste-te bine daca ai suficient timp pentru a-i acorda atentia necesara, daca iti poti permite sa il tretezi in cazul in care se va imbolnavi (bineinteles daca nu doresti sa il pierzi si pe acesta) dar si la faptul ca va trebui sa ii oferi cele mai bune conditii de igiena, hrana si sanatate.
Deci gandeste-te bine inainte de a-l lua!

| Laque01 a răspuns:

Buna daca tu chiar l-ai iubit o sa fie mereu o amintire placuta sa nu plangi niciodata daca iti va mai muri vreun hamster nu-ti face griji eu am fost foarte trist cand mi-a murit hamsterul deci sad nimeni nu sar pute simti rau cand moare candva drag si hamsterul poate fi candva drag sper ca te-am ajutat

| biancatastan_8089 a răspuns:

Si mie mi-a murit ieri noapte si am decoperit spre dimineata am plas si inca plang foarte mult dupa el cand imi aduc aminte de el ma bufneste plansul il chiema david era baietel a murit la 3 ani si o luna ieri noapte dar acum mi-am luat un pui de hamster din nou dar tot la david mie gandul; si pe noul hamster tot david il cheama plang si sufar dupa el il iubeam foarte mult si inca il iubesc nu o sa il uit niciodata plang chiar si acum offff domne ce soarta duraaaaaaaaaa! dar eu l-am inmormantat