| manuelaaa a întrebat:

Ieri mi s-a intamplat ceva ce m-a acum speriat...eu iubesc mult cainii si am o catelusa cu care ma joc, o pedepsesc daca nu face ce trebuie si asa...am citit multe carti, dar ieri, cand a facut ceva(nu stiu exact ce) si am vrut sa o lovesc(usor, nu o bat) mi-a aratat coltii.nu a mai facut niciodata asta, si stiu ca e un semn de agresivitate. ce masuri trebuie sa iau? cum sa o fac sa nu mai faca asta niciodata nimanui?(nu o duc la dresat!) funda:*

Răspuns Câştigător
| DoDo a răspuns:

Este firesc acest lucru insa tu trebuie sa incerci sa nu o mai bati de exemplu eu cu cainele meu cand face ceva nu ii mai dau atentie ma prefac ca sunt suparata pe el si il inchid intr-o camera! Nu o mai bate ca mai apoi te va musca si ce ti s-a intamplat tie acum poate duce chiar la muscaturi! Nu ii mai da atentie cand face ceva rau... ea va veni la tine sa se impace dar sa nu ii dai importanta o certi dar nu o bati apoi o inchizi intr-o camera o tii 5 min acolo apoi ii dai drumul si stai supy pe ea1Este cea mai buna metoda sa stii asa o poti educa! Bafta:*Fundita?

9 răspunsuri:
| haiZI a răspuns:

Pai ce ai vrea sa iti zambeasca?

| zalisa a răspuns:

Așa, lovește-o "ușor", dacă așa consideri tu că trebuie tratat un câine.
vezi să nu te muște, nu că ai merita-o... dar... O MERIȚI!

| alexcosmin a răspuns:

Pai espe specific cainilor adica sta in sistemul lor de aparare e natural sa se comporte asa daca se simte amenintata deci nu mai intentiona sai faci rau si ni ci nu va mai aface asa ceva.

| mee2011 a răspuns:

Caini au institincte de aparare, deci daca tu ai vrut sa o lovesti ea a vrut doar sa se apere. Nu mai incerca sa o lovesti si vei vedea ca nu isi va mai arata colti. Daca totusi face asta, descurajeaza-o de fiecare data, printr-un simplu,, nu,,.
Succes!

| leonardo a răspuns:

Buna. Cainele, in nici o situatie nu ar trebui sa nu te asculte. Daca a facut ceva ce tie nu-ti place - corectezi: intati verbal apoi prin atingere. Daca a marait cand l-ai atentionat, corecteaza iar prin atingere in zona gatului - creste intensitatea atingerii pana cand a inteles mesajul.
Este totusi o chestie de atitudine mai mult - nu trebuie sa transmiti teama atunci cand aplici corectia ci, in mintea ta, tu trebuie sa fii 100% sigura ca faci ceea ce trebuie.

| AnemonaP a răspuns:

Nu trebuie neaparat o sa lovesti usor, ci sa o certi, daca lovesti un copil de multe ori sau asa, nu te gandesti ca si el se enerveaza la un moment dat? si vrea si el sa actioneze cum stie

| pwp a răspuns:

Poate s-a invatat numai sa o alinti, iar cand ai aratat palma credea ca vrei sa o bati!

bye--bye

| manuelaaa explică:

Doamne...ati inteles gresit, eu nu am dat niciodata in cainele asta, decat foarte usor, si asta dupa ce i-am spus de 3-4 ori nu! nu as fi in stare sa chinui un caine! doamne ferste

| kate68 a răspuns:

Ca tot vorbim de caini!
in China sunt caini jupuiti chinuiti si fierti de vii! va rog frumos nu va uitati la videoclip este infiorator dar daca vreti sa ii ajutati cu adevarat intrati pe http://www.ptroa.co.il/petition/ si scrieti numele, prenumele si id
din aceasta singurul lucru pierdut este tipatul animalelor strigand "ajutor!"
va rog ajutatii au nevoie de noi!