| EoEoEo a întrebat:

Imi doresc un bichon de foarte mult timp, dar preturile sunt foarte mari eu pot oferii pe un bichonel doar 200 ron, daca stiti pe cineva care accepta aceasta suma sau daca dati chiar voi va rog sa scrieti aici, mai repet inca o data imi doresc foarte mult un bichonel.

Răspuns Câştigător
| ellalife a răspuns:

"sufletzel" ce tot atata Royal canin, auzi tu, royal, si gherute si solutie de ochi si covorase si tunsori! laughing
eu am un bichon havanesse de un an jumatate, ii dau si mancare gatita in casa si mancare speciala, are vacciunurile la zi, covorase? da de unde.il scot afara, ce pieptanat de doua ori pe zi, ma faci sa rad. e in perfect sanatos Inky al meu, jucaus si fericit.si nu e pamponat ca o fata marewinking esti putin cam prea "atasata" sa zicem de un caine, care ar trebui sa ne fie prieten, nu o chestie pentru pierdut timpul si banii. a da. royal canin e o porcarie de mancare. i-am luat si eu la inceput si mereu statea molau. dupa ce i-am dat un snitel stii ce sia revenit!winking bine ca nu-s multi ca tine pe aici.

PitikMik bv tie! ai grija de cutzu:* succes

12 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Crezi ca a-ti lua bichon presupune doar sa platesti pretul si atat? Te inseli amarnic. Daca nu ai bani sa cumperi unul inseamna ca nu ai nici bani sa ingrijesti unul. Si in acest caz de ce sa-l mai cumperi? Doar pentru a-l chinui?
Stii ca 1 kg de Royal Canin pentru el costa 25 ron? Si la maturitate il va manca intr-o saptamana? Iti poti permite sa dai 1 milion pe luna pe mancarea lui? O conserva de la Belcando e 8-9 ron si te tine 2-3 zile. K daca il iei sa-i dai mancare gatita sau granule la 5 ron kg, pana la 2 ani l-ai omorat.
Stii ca si vaccinurile te ajung la 1 milion- 1 milion jumate? (ca doar nu vei gasi catel la 2 milioane cu vaccinuri cu tot)
Stii ca trebuie tuns de 2 ori pe an? Ink 2 milioane (un tuns e 1 milion).
Stii ca trebuie sa-i dai calciu pana la 1 an si vitamine? Stii ca trebuie pieptanat de 2 ori pe zi si sa-i cureti ochii? (solutie de ochi e si ea vreo 20-30 ron)
Stii ca atunci cand ai catel mic si sensibil trebuie sa ai pusi de-o parte minim 3-4 milioane pentru cazul in care Doamne fereste pateste ceva? Numai o radiografie e un milion.
Inainte sa-l iei trebuie sa-i iei vase, jucarii, oase de ros, patut de dormit, perie de pieptanat, zgardita, ham, lesa, eventual si o hainuta si sa nu uitam de covorase unde sa-si faca nevoile pana ai voie sa-l scoti afara si pana va invata sa faca numai afara. Sa facem un calcul. Il iei la 2 luni, termini vaccinurile la 3 luni apoi poti sa-l scoti. Sa stii ca nu va invata in 2 zile sa faca afara. Pana pe la 5 luni tot in casa va face. E adevarat, din ce in ce mai rar, dar tot iti trebuie un covoras acolo, just in case. Deci sunt 3 luni, un covoras il arunci la 2 zile. Aprox 40-50 de covorase, unul costa 2, 5 ron = 1 milion 200 de mii.
Deci te va costa ceva-ceva intretinerea lui, ca nu e un catel de plus care sta pe noptiera si te joci cu el doar cand ai chef. Daca crezi ca te descurci cu toate cheltuielile bafta! Dar eu zic sa astepti pana vei fi pe picioarele tale sa-l poti intretine. Cainii aia draguti de ii vezi in parc nu arata asa doar cu apa si ciorba.

| Giovanna a răspuns:

Intr-un fel, sufletel are dreptate, poate a exagerat putin dar cam are dreptate, bichonii sunt catei pretentiosi big grin cam tb sa ai bani sa ii intretii. E drept ca a exagerat putin dar...costa scutecele (pentru ca nu-l poti scoate afara pana dupa al 3-lea vaccin), costa mancarea (nu e sanatos sa ii dai mancare gatita sau pedigree, adica nu-ti iei caine de 300 euro si ii dai ciorba big grin ) costa cosmetica (si eu ma gandeam ca nu-l voi duce ca nu-mi permit dar pana la urma sunt nevoita sa-l duc pentru ca e necesar), costa samponul pentru ei (e mai scump decat samponul meu, daca nu iei calitate risti sa faca alergii), costa hainutele (si ai nevoie pentru ca sunt sensibili), costa vetul da nu asa mult cum a zis sufletel happy, costa patutul (eu am incercat sa cumpar unul mai accesibil), costa picaturile de ochi 25 lei, costa vitaminele, zgarda, jucarii, si eu am depasit cu mult pretul pe care mi l-am imaginat initial big grin diferenta e ca atunci cand dai banii pe catel ii dai toti odata iar cand trebuie sa ii cumperi una alta, le iei pe rand si e mai usor, eu ma descurc, sincer. Nu e chiar asa costisitor cum ziceau altii dar totusi cheltui niste bani big grin si nu putini dar merita in final pentru ca sunt niste catei foarte speciali! Nu e orice rasa ci una pretentioasa, sunt catei preferati din cele mai vechi timpuri de aristocrati, asta spune ceva despre rasa si pretentiile ei si ce am enumerat eu mai sus nu sunt fite, e doar necesarul! ce e drept, eu am maltese, poate e mai sensibil decat celelalte tipuri de bichon...

| Lorelai a răspuns:

Nu iti va da nimeni bichon cu 200 de ron, imi pare rau pentru tine. Ca sa ai un caine trebuie sa ai si bani pentru a-l intretine mai bine zis sa iti permiti sa il cresti. Bichonul nu e ca orice alt caine, e mai firav, necesita mai multa ingrijire, iti zic din proprie experienta, si eu ma un bichon. Asa ca ai rabdare cand vei avea bani iti vei lua un bichon!

| dulcik a răspuns:

Eu am bichon si e fetita anul asta o voi da la catel pentru ca mai vreau cativa catei de la becky(asa o cheama) e o scumpa toata ziua s-ar juca pacat ca nu am asa mult timp sa petrec cu ea.Sunt cei mai jucausi catei.Iti doresc mult succes in gasirea unui bichon

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da asa e au dreptate eu am bichon mascul 6 ani si din fericire acum am si un puiut al lui o fetita foarte foarte frumoasa si chiar caut sa o dau dar asa cum spuneau si fetele un bichon trebuie ingrijit ce a uitat sa mentioneze sufletzel ca ei se si deparaziteaza de cel putin 2 ori pe an extern si intern iar o operatiune din asta +taiat de gherute+mai un smuls de par din ureche+mai stoarce o glanda te mai costa 60-70 ron si sa nu uitam ca in afara de vaccinurile de inceput care sunt cam 5 anual trebuie sa-i faci vaccin toata viata lui si asta e ca 50 ron depinde de veterinar asa ca daca crezi ca-i poti face toate astea BAFTA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropos pentru : "sufletzel" - gel de igiena intima nu i-ai cumparat? depinde cum il inveti de mic.cine are banii isi permite asa cum de exemplu daca vrei sa iti iei o masina poti sa iti iei cu 1000 euro sau cu 100000, aia nu inseamna ca nu o poti folosii pe aia de 1000 de euro. Asa si cu cainele, cu cat il inveti mai rasfatat si mai gingash, cu atat risti sa fie mai vulnerabil la riscuri. Instinctul animalic e intotdeauna mai mare decat fitele ce ii le poti oferii tu, sunt de acord ca trebuie sa ai grija de el foarte mult, dar nu in modul exagerat in care ai descris tu! Fac pariu ca, un asemenea catel traieste mai bine decat tine, deoarece nu cred ca iti poti permite sa mananci numai la restaurante, sa dormi in confort de "4 stele", etc. Deci nu mai speria publicul cu teorii, daca ai conditii pastreaza-le pentru tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"sufletel" sincera sa fiu ar trebui sa iti fie rusine ca ii spulberi visele in halu asta, sa te lauzi ca tu ai catel si poti sa ii oferi toat ca la carte, si eu am un bichon si e cel mai scump nu are nevoie de absolut tot! ce oameni...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o sa gasesti ca si eu vreau doar sunt cu 8 milioane mai ieftini nu sadsad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pantru cei care spun ca daca nu ai bani sa il cumperi nu ai nici sa-l ingrijesti gresesc:un bichon ajunge si la 300 euro. una e sa dai anual 1 milion pe vaccinuri si o data la 3 luni 6 lei pe deparazitari interne si una e sa pui 300 euro banii jos.eu am un caniche, l-am luat cu 100 ron ca vroiau sa-l dea repede neavand timp pentru el, avea 2 luni acum are 3 ani si nu e un efort financiar mare sa ii fac anual vaccinurile care m-au costat anul acesta 80 lei si deparazitarile desi nu as avea bani sa iau un bichon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu o iei in nume de rau nu cred de fapt sigur nimeni nu o sa-ti de- a un bichon cu 200 de lei adica acum sa fim seriosi eu am unul este fetita si crede-ma am dat pe ea 450 de euro i-am facut vacinul 150 de lei mancare royal canin 20 de lei intr-o luna a mancat-o si cand va creste intr-o saptamana o s-o manance un kg si in plus chiar daca sa zicem ca o sa-i dai mancare gatita de si nu este indicat apsolut deloc economisesti de cat aproximativ 100 de lei (cand va fi mare) te rog sa te mai gandesti adica nu vreau sa sufere saracul caine doar pentru ca tu il vrei trebuie sa fi foarte responsabila si sa ai multa grija de el. succes oricum! si nu numai asta sunt si covoarasele eu ii dau numai apa plata si alte chesti trebuie sa te gandesti inainte de a face un pas gresit

| EoEoEo explică:

Da mi-am gasit un bichon maltese si am dat 300 de euro pe el si ''sufletzel'' stai linistita ca am destui bani ca sa ii cumpar de toate tongue

| zuzu_2099 a răspuns:

De unde ti-ai luat katelul ca si eu vreau sa imi iau. si tot cam atatia banuti am si eu