Vrabiile nu sunt pasari de colivie.
Si nici nu pot fi prinse.
copila ta poate hrani pasarile punandu=le mancare pe pervazul ferestei ...si cam atat.
Pe strazi risca accidente, agresiuni din partea inumanilor, si mai indura si foamete, dar cei de la protectia pasarilor nu realizeaza sau nu le pasa.In casa oricui au toate conditiile de trai civilizat..Mancare pe pervazul ferestrei inseamna mizerie iar vecinii s-ar supara.
Ai auzit expresia,, liber ca pasarea cerului''?
daca sa zicem ai reusi sa prinzi in colivie, ar incerca sa evadeze prin gratiile colivei si si-ar prinde gatul acolo! Nu e tocmai placut pentru fetita ta!
Poti compara alte pasari, papagali, perusi.....sau alte pasari de la magazinul de animale.
Dacă-i plac atât de mult, atunci ar trebui să o înveți că păsările sălbatice trebuie să stea în libertate, iar a le ține în colivie este o tortură pentru ele.
Copila ta nu înțelege asta pentru că e copilă. Tu ce scuză ai?
Pe strazi risca accidente, agresiuni din partea inumanilor, si mai indura si foamete, dar cei de la protectia pasarilor nu realizeaza sau nu le pasa.In casa oricui ar avea toate conditiile de trai civilizat.
"Pe strazi risca accidente, agresiuni din partea inumanilor, si mai indura si foamete"
Sincer, nu am văzut prea mulți oameni care vânează vrăbii și rândunici. Iar natura unui animal sălbatic este să se descurce pe cont propriu, nu să depindă de oameni.
"cei de la protectia pasarilor nu realizeaza sau nu le pasa"
Nu este rolul celor de la "protecția păsărilor" să se asigure că fiecare vrabie din lume are condiții optime de viață sau că nicio vrabie din lume nu se lovește de parbrizul vreunei mașini. Nici nu ar fi posibil. Nu putem asigura asta nici pentru oameni, cu atât mai puțin pentru vrăbii.
"In casa oricui ar avea toate conditiile de trai civilizat."
Să înțeleg că și tu te-ai simți foarte bine închis într-o cușcă, atât timp cât ai fi hrănit și ferit de accidente?
Care va este problema cu vrabiile randunicile? Celelalte vietuitoare cum de sunt tinute in case in adaposturi?
Eu nu am absolut nicio problemă cu vrăbiile și rândunicile. Din contră, îmi place să le văd în libertate. Spre deosebire de tine care vrei să le ții în colivie pentru amuzamentul unui copil.
Viețuitoarele care sunt ținute în case sunt domesticite, nu sunt sălbatice. Învață diferența.
Deci nu doriti sa ne ajutati.
Să torturezi animale sălbatice pentru distracție? Nu, absolut.
Pentru binele lor.
Nu știu dacă se pot prinde vrabia sau rândunica. Aceste păsări nu pot sta in colivie. Cumpara-i un papagal sau un periș.
Nu e acelasi lucru pentru ea, i-am spus dar a refuzat.E innebunita dupa vrabiute randunele!
Vrabia sau rândunica nu-s păsări de colivie. Copilul e copil, dar tu, ca adult și om matur, ar trebui să-i bagi în cap că e o cruzime să le ții închise. Învaț-o mai bine să respecte natura, vietățile, nu-i face toate poftele, că nu faci bine.
Pe strazi risca accidente, agresiuni din partea inumanilor, si mai indura si foamea, cei de la protectia pasarilor nu realizeaza sau nu le pasa.In casa oricui ar avea toate conditiile de trai civilizat.