Http://www.testoase.com/viewtopic.php?p=17
http://www.testoase.go.ro/files/hrana.htm
http://www.zooland.ro/Hranirea_broastelor_testoase_de_apa-4508.html
Asta e hrana.
http://www.animalutze.com/articole/tzestoase.php
http://ro.wikipedia.org/wiki/Broasc%C4%83-%C8%9Bestoas%C4%83
http://www.referat.ro/......viata.html
Asta e mediul.
http://thaopets.ro/animale/broasca-testoasa-informatii-generale
http://www.testoase.go.ro/
Si aici informatii utile.
Sper ca te-am ajutat!
In captivitate are nevoie de spatiu terestru (insula 30% din suprafata totala alocata) si acvatic (70%). Temperatura aerului trebuie mentinuta intre 28-29 grade, eventual cu ajutorul unui bec de ~ 60W... plasat la 35 cm deasupra insulei, iar temperatura apei intre 26-28 de grade, mentinuta cu ajutorul unui incalzitor cu termostat. Apa folosita trebuie in prealabil lasata la decantat de preferinta 24-48 de ore, intr-un vas descoperit. Trebuie sa tinem seama ca testoasele juvenile sunt foarte sensibile la variatii de temperaturi si in special la temperaturi mici, de asemenea, nunumai testoasele tinere, ci si cele adulte sunt foarter sensibile la curenti de aer, deci atentie unde le plasati locuinta. Au nevoie de o anumita luminozitate asigurata de lumina naturala si respectiv raze ultraviolete necesare sintetizarii vitaminei D3, nu este suficient sa plasam acvariul in apropierea ferestrei, deoarece razele ultraviolete sunt barate de geamul de sticla, deci va trebuii sa folosim o sursa de lumina artificiala care emite Uv B si Uv A. Despre iluminare... detalii.
- Carnivora in primele stadii de viata, se hraneste cu fauna acvatica sau terestra, apoi devine treptat pana la maturitate omnivora. Administrarea hranei se va face diferentiat, in functie de varsta broastelor: la testoasele tinere 0-2 ani, administrarea hranei se face la intervale mai mici, la inceput de doua ori pe zi, iar apoi, o data pe zi, pe cand la cele adulte, hranirea se va face o data la doua sau trei zile. Foarte important este sa le oferim o hrana cat mai variata si fara excese. Cantitatea de hrana se calculeaza astfel incat sa fie egala cu 8-10% din greutatea animalului la cele de varsta medie si adulte, iar la cele tinere, avand in vedere ca administrarea se face la intervale scurte (de doua ori pe zi) cantitatea va trebuii injumatatita, o portie aproximativ 5% din greutatea corpului. Detalii despre hrana.
- Broasca testoasa cu tample rosii, mascul ajunge la maturitatea sexuala intre 3-5 ani, iar femela intre 5-7 ani. Diferentierea sexelor.
In mediu natural imperecherea are loc din martie pana in iunie. Durata incubatiei este de 60- 75 de zile, depinde de temperaturi. O influenta foarte mare o are temperatura asupra ecloziunii, care poate totodata influenta in mare masura si dimorfismul sexual al testoaselor. Astfel, daca temperatura este ridicata la 30 de grade constant pe perioada ecloziunii, se vor dezvolta un numar majoritar de femele, in timp ce la temperaturi mai scazute de 27 de grade constant, se vor obtine marea majoritate masculi, insa la temperaturi intermediare, se obtin atat masculi, cat si femele, in proportii relativ egale.
Depune oua in iunie-iulie, intre 4 si 20 de oua, iar puii de testoasa la iesirea din oua au 3-4 cm.
In captivitate, de obicei nu se inmultesc pentru ca le trebuie conditii speciale si majoritatea detinatorilor nu le pot oferii 4 mp pe individ, si o alternanta de temperatura care sa simuleze zi/noapte, perioada primavara/vara. Se impune aplicarea unui regim alimentar foarte bine controlat, care sa nu favorizeze stari de obezitate, deoarece acestea pot conduce la o sterilitate partiala sau chiar totala. Hrana administrata reproducatorilor va trebui sa fie de volum mic, insa sa cuprinda toate elementele necesare organismului, dintre care vitaminele si componentele minerale au un rol determinant in ovogeneza si spermatogeneza. Daca masculii si femelele cresc impreuna in captivitate si nu au 4mp/individ, apetitul lor sexual scade si chiar in conditii corespunzatoare imperecherii nu se vor imperechea. De aceea este bine sa fie despartite femelele de masculi inainte de imperechere cu cateva luni.
- In mediul natural hiberneaza in apa sau namol la adancimi variabile, la temperaturi intre 2-12 grade.
In captivitate este foarte dificil de realizat conditii optime pentru hibernare (mentinerea unei temperaturi si umiditati constante) si de obicei hibernarea se realizeaza cu ajutorul unor lazi frigorifice (intre 4-8 grade de obicei) adaptate cu aerisire, controler de temperatura si umiditate.
Nu va recomand sa lasati testoasele sa hiberneze daca nu le puteti asigura conditii perfecte. Temperaturiile intermediare intre starea de hibernare si activitate (12-20 de grade) sunt foarte periculoase pentru sanatatea animalelor, daca sunt mentinute un timp indelungat.
Uite aici ---- > http://www.testoase.go.ro/
E foarte bun site-ul
Uita-te pe el si ai sa gasesti tot ce ai nevoie :D
O Funditsssa te rog? :* :)
Buna!
Uite,
http://thaopets.ro/animale/broasca-testoasa-informatii-generale
Te pup!
SilviaX întreabă:
LaryLaurentiu întreabă: