| AvalohAlyn a întrebat:

In curand o sa am o pisicuta insa acum am si papagali..ar fi un pericol mare pentru pasari sa ii am in aceeasi casa cu pisica? ei stau intr-o colivie si e inchisa usa de obicei..nu as vrea sa dau papagalii.ce sa fac? va trebui sa ii dau neaparat altcuiva?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca iei pisicuta de mica, nu cred ca o sa mai fie interesata de papagali.
Daca o aduci matura, si e o rasa de vanatoare, o sa ai probleme laughing
La tara, pisicii care cresc de pui printre gaini/pui de gaina, nu se ating de ei.
Un pisic care nu a mai vazut pui de gaina, si ii vede cand e mare, s-ar putea sa ii atace.
Bineinteles, pisica o poti educa si tu. Daca la primele intalniri cu papagalii stai si tu de fata, iar in cazul in care vrea sa-i atace o pedepsesti (o bruschezi, ii dai o palma la fund si o iei de acolo), invata ca nu e voie.
Totul tine de tine, sa fii clara in pedepse/recompense. Nu te porti urat cu ea daca te-ai trezit cu fata la asternut si n-ai chef de ea. Te porti urat doar cand face o prostie, si asa va intelege.
Daca nu o pedepsesti cand trebuie, sau te porti urat cu ea cand nu trebuie, n-o sa inteleaga nimic, si va iesi dezastru.
Nu uita ca pisicii sunt foarte corecti, daca nu esti si tu corect cu ea, te va evita, chiar daca esti stapanul ei, si o hranesti. Ele nu se ataseaza de stapan indiferent de tratament, cum sunt cainii.

2 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Agati cusca sus unde nu poate ajunge pisica.

| LenoreVoldaren a răspuns:

Mută papagalii într-o altă încăpere, urgent! Nu îi lăsa împreună cu pisica! Pisica are instincte de vânătoare și va încerca orice să se atingă de papagali. Cel mai posibil când nu vei fi atent, pisica va sări pe colivie, colivia va cădea, ușa se va deschide din cauza șocului și papagalii vor fi speriați și vor zbura afară, asta dacă pisica nu-i prinde. Crede-mă, asta i s-a întâmplat unei prietene, nu inventez! A fost îngrozitor! Ca să nu ți se întâmple și ție, fă cum ți-am zis! Fundiță?