| dewwww a întrebat:

In curand o sa am un bichon havanese si vreau sa stiu ce mancare trebuie sa ii dau. Are voie si mancare gatita? astept raspuns!

Răspuns Câştigător
| Crisu_7532 a răspuns:

Vad ca ti s-a raspuns deja. daca tot ai dubii, cea mai buna idee ar fi sa-l duci la un veterinar care sa-ti zica exact ce sa-i dai sa manance. Bineinteles, orice veterinar va sublinia foarte clar un aspect: sa nu-i dai mancare gatita pentru ca ii va distruge, in timp, ficatul. cel mai bine ar fi sa te orientezi catre marcile care comercializeaza mancare de caini. pot sa-ti iei crochete (daca e suficient de mare incat sa roada) sau poti sa-i iei carnita cu sos (gasesti la magazinele de profil, ori in conserve, ori la plicuri).
Lasand la o parte mancarea, vreau sa-ti spun 2-3 lucruri despre ingrijirea cainelui. Bichonul havanez trebuie ingrijit foarte bine. Blana acestui caine are nevoie de periaj de 2-3 ori pe saptamana pentru a indeparta firele de par moarte si pentru a nu se incalci. Blana de la picioare trebuie tunsa pentru a nu se forma franjuri care sa-i ingreuneze miscarile.
Oricum te felicit, ai ales o rasa minunata. bichonii sunt catei exceptionali, foarte afectuosi si sociabili.

2 răspunsuri:
| dewwww explică:

Ms mult pentru raspunsuri! azi mi.am luat catelul si este o dulceata nu o sa regret niciodata alegerea facuta. ii dau royal canin si mananca tot din castronel!

| BrendaSuperba a răspuns:

Buna! si eu am un bichon havanese si este o rasa destul de usor de ingrijit in general, dar are stomacul destul de sensibil. Asa ca cel mai bine ar fi sa in dai mancare speciala pentru catei de talie mica care sa fie de calitate, de ex Royal Canin, Hills si Belcando. In legatura cu mancarea gatita sunt unele restrictii de ex:cartofi de orice fel(fierti, prajiti, et.) si ciocolata; carne de pui(niciodata de porc!)curcan si vita e buna, dar in cantitati mici si destul de rar(sa nu devina un obicei) recomandat ar i cam de 2-3 ori pe luna.Cam atat. sper ca ti-am fost de folos! Paaa