Ce m-a surprins cel mai mult la acest joc a fost faptul ca de abia mi-a mers cu toate efectele date la minim. In momentul in care, la mediu a inceput sa-mi sacadeze odata cu primul foc de arma tras, am realizat ca pana si avionul meu de calculator imbatraneste. Ciudat, dar totusi, viata continua si asa.
Revenind la Mafia 2. Jocul este vizual uimitor, si, desi odata cu Mafia (1), franciza a primit denumirea de GTA de epoca,, feeling. ul pe care-l ai cand joci Mafia nu se poate apropia de GTA. Dar hai sa o luam cu inceputul. Povestea jocului este una tipic mafiota, atat de tipic incat dupa ce-am terminat de jucat jocul mi-a venit sa revad The Godfather (the best Mafia movie ever made). Totusi, desi pastreaza anumite scenarii tipic The Godfather (dorinta mafiotilor conservatori de a sta departe de droguri, scenriul cu sora batuta de sot etc.) povestea din Mafia 2 este una putin altfel.
Vito Scaletta, personajul pe care-l joci tu este un tanar nascut in Sicilia, venit impreuna cu tatal mama si sora in Empire Bay, un fel de New York. Aici, tatal moare lucrand toata ziua pe docuri iar, Vito, ajunge pana la urma sa fie arestat si trimis pe front, tocmai in Sicilia, impotriva trupelor lui Musolini. Se intoarce acasa dupa ce este ranit si aici, ajutat de Joe, prieten din copilarie, reuseste sa obtina hartiile care sa-l pastreze la vatra pana la finalul razboiului.
Asa incep aventurile lui Vito in disperata lui incercare de a ajunge "a made man", un om care-si poate implini toate dorintele si in fata caruia nu sta nimeni. Pe parcursul aventurii lui ajunge sa omoare doi capi de familii mafiote, vreo cativa generali, un lider de emigranti chinezi care se ocupa cu drogurile si tot felul’.
In ceea ce priveste gameplay. ul, nu pot sa spun decat ca frustrarea mea cu lipsa comenzii de saritura la jocurile de actiune se adanceste. Dincolo de asta, bataile cu pumnii sunt foarte reusite iar duelurile cu pistoale se rezuma la a sta sub acoperire si a astepta sa iasa inamicul. I. A. ul, desi am jucat pe "usor" este foarte inteligent: incearca sa te flancheze, nu iese ca sa traga de doua ori din aceeasi pozitie… ce sa mai, de toata luada.
Ce m-a surprins cel mai mult, avand in vedere ca jocul este un sandbox a fost faptul ca povestea e foarte liniara iar misiuni secundare nu exista. Tot ceea ce faci trebuie sa faci pentru a continua povestea. Acest lucru nu e suparator dar avand in vedere faptul ca toate jocurile incearca sa fie cat mai neliniare, acest parca numa’ de-a dracului se pastreaza in liniaritatea clasica… ceea ce face din construirea intregului oras oarecum o inutilitate.
Ca sa inchid acest scurt review, Mafia 2 merita toate laudele si, desi povestea este liniara si in tot orasul ala mare n-ai ce face decat a te plimba cu masina, jocul merita apreciat, daca nu, cel mult pentru povestea care iti da un sentiment extraordinar.
Ads by Google
Imi pare rau cristi dar nu asta caut eu eu vreau informati precume ce l-a omorat pe joe sau de ce l-a omorat pe ceilalti capi ai mafiei sau afacerea lui voti cu leo galantes.