| Annamaria_6326 a întrebat:

In Romania se gasesc bichoni havanezi sau bolognezi? Am auzit ca se gasesc mai greu, imi doresc unul dintre aceste 2 tipuri pentru ca am citit ca traiesc mai mult si sunt mai sanatosi decat celelalte 2 tipuri adica maltez si frise.Va rog sa-mi zica si mie cineva orice despre havanezi si bolognezi si cine are, cat au costat etc.

Răspuns Câştigător
| Tourniquet a răspuns:

Eu stiu o canisa de bichoni havanezi - Karvil's Havanese. Doamna este din Constanta. happy

2 răspunsuri:
| Bogdy8967 a răspuns:

Bisonii havanezi se gasesc mai usor decat cei bolognezi, de asemenea se ataseaza usor de familie si sunt afectuosi si jucausi daca mai alt animal nu e nici o problema pentru ca se inteleg foarte bine cu pisicile alti caini perusi etc.Bichonii havanezi sunt rasa mea preferata.Deobicei costa intre350lei si 500lei

| alexspa77 a răspuns:

Bishonul havanez este raspandit in Europa, Asia, America de Nord, Orientul Apropiat si Asia Centrala, intalnindu-se in stepe, munti si rar in taiga. In Romania, bishonii sunt intalniti in Delta Dunarii, in zonele subcarpatice. Prefera zonele impadurite de munte, din zonele subcarpatice, dar coboara si in regiunile de deal sau in rapele adanci cu maracinisuri, greu de penetrat de catre om. bishonul este un animal nomad, schimbandu-si perpetuu locul de trai.Bishonii sunt extrem de precauti fata de om, pe care nu-l ataca decat daca se simt amenintati, sunt raniti sau turbati. In perioada imperecherii, bishonii traiesc in perechi si numai toamna tarziu si iarna, in haite. Spre deosebire de alte animale salbatice, bishonul este sociabil, traind in haite formate din perechea conducatoare, masculul si femela alfa, si puii din anul respectiv.Sunt animale exclusiv nocturne.