anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Incep sa banuiesc ca producatorii de hrana uscata pentru animale pun ceva substante adictive in aceasta hrana, ca prea o iubesc toate animalele! Aveti vreo informatie sigura in acest sens?

8 răspunsuri:
| valsulnorilor a răspuns:

Hrana uscata idiferent ca este pentru animale, pasari sau pesti este o hrana echilibrata care contine vitamine, minerale si proteine si care aduc animalul sau pasarea la gradul de satietate mult mai rapid, si pentru ca este diversificata si echilibrata animalul asimileaza in greutate, parul are o stralucire aparte iar fecalele nu miros atat de urat precum miros atunci cand este hranit popular.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Eu sunt sigur ca pun. Am un caine care a refuzat sa manance absolut orice i s-a dat in afara de hrana uscata timp de o saptamana. A preferat sa rabde de foame. Culmea este ca e maidanez fara pretentii.

| cornelia_7230 a răspuns:

Da, ai dreptate, mai ales producatorii de hrana care fac o reclama aproape agresiva in media, au o mancare bine agreata de animale, dar este aditivata. Am gresit si eu cu animalutele mele, pentru ca, am picat si eu in plasa acelor reclame, nefiind suficient informata. Medicul veterinar, foarte competent de altfel, mi-a spus ca a avut mai multe cazuri de probleme renale, digestive, dar chiar si de piele. Si lucrul acesta mi l-au confirmat si cei de pe site-ul animalutze.com.

| Irina a răspuns:

Al meu e si-tzu si nici ca vrea sa se atinga de asa ceva. nu vrea nici din conservele cu hrana umeda. F rar mananca hrana uscata pentru pisicilaughing

prfml
| prfml a răspuns:

In mod normal trebuie sa scrie pe ambalaj ce contine acea hrana uscata.

| BluePuff_3062 a răspuns:

Hrana uscata = otrava cainilor nostri!
Tinand cont de "ingredientele" ce compun hrana uscata destinata cainilor si pisicilor putem afirma in mod corect ca ea reprezinta o veritabila metoda de imbolnavire a acestora. dar haideti sa vedem din ce se compune aceasta mai intai:
- abatoarele de bovine si porcine sunt comune in toata Europa cel putin. Din resturile, partile si chiar animalele care in urma controlului sanitar veterinar se constata ca NU SUNT APTE PENTRU CONSUMUL UMAN se face o faina proteica obtinuta prin incinerarea acestora. Cum in general porcinele sunt majoritare cel putin in Europa de Est, rezulta ca baza o reprezinta proteina de origine porcina in aceste fainuri proteice.
- orezul, malaiul, faina, etc deteriorate, expirate sau un curs de expirare sunt o mare problema pentru detinatorii lor. De aceea cei mai buni clienti sunt fabricile de hrana uscata pentru caini si pisici care pot prelua aceste stocuri pe gratis ceea ce implica o mare reusita dpdv financiar - ce ar insemna plata transportului, incinerarii, etc de catre firmele de salubritate?- atat pentru detinator cat si pentru fabricanti
- faina de oase se zice pentru calciu dar este mai mult pentru a spori greutatea specifica a produsului rezultat. Si aici iar sa nu uitam ca aceste fainuri se obtin tot din amestecul de oase de porc si vaca aduse la fabricile de tip Protan de la aceste abatoare
- seul de vaca si grasimea de porc subproduse extrem de greu vandabile si aflate si ele in cantitati imense asigura grasimea produsului
- sarea este in cantitati foarte mari pentru a forta animalul sa bea apa multa dupa ce s-a hranit cu aceste produse
- cum pana si un animal flamand nu se prea inghesuie sa deguste macar aceste ingrediente a fost nevoie de aparitia celebrelor E-uri, arome artificiale, care in alimentatia omului aproape au fost complet eliminate prin metode sanitar veterinare si legislative foarte dure si drastice
- ceva coloranti alimentari ca sa placa ochiului, nu al consumatorului direct ci al proprietarului. In plus il mai face sa uite ca miroase de iti muta nasul! Sa te fereasca sfantul sa uiti un sac deschis pe scara blocului ca te injura pana si cei din blocurile vecine pana se dumiresc ca nu ai nici un cadavru ratacit in casa de vreo ceva timp!
- si ca acest melanj sa nu se strice si ca fraierilor de consumatori sa li se spuna ca uite ce de vitamine au aceste produse se adauga antioxidanti din gama vitaminelor A si E
- un malaxor si un extruder si apoi sacii cu etichete frumos colorate si gata produsul.
- reclama garla, ceva doctorasi care vin si iti spun cu voci suave ca ce bun e produsul, management smecher de genul " cel mai scump produs e si cel mai bun", ceva spagi pe la asociatii sa iti dea niste adrese de crescatori care momiti cu ceva apar si spun ca mama ce produs extra ai tu - dar care tac malc cand sunt intrebati acasa la ei de ce nu dau de mancare din cea la care fac reclama si tot la mancare gatita apeleaza!- si incepe sa curga banul oneros obtinut.
Eh si de acum incepe lungul drum al imbolnavirii animalelor noastre!
Sa nu uitam ca din ce in ce mai multi detinatori si crescatori se plang de faptul ca animalele lor au facut diaree frecvent dupa ce au mancat hrana uscata, ca au facut diverse eczeme, ca au refuzat anumite tipuri de hrana uscata, etc

"The Sun" - 06.02.1996
In articolul " Pedigree Dumb" se relateaza cum Roy Pelay, un student sarac care manca zilnic din lipsa de bani, o jumatate de conserva de hrana pentru caini "Pedigree Chum", si care s-a imbolnavit grav.
In revista Molda Magazin, editata de catre Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti in anul 1999 se gaseste un articol legat de acest caz. In acest articol se aduc dovezi evidente, furnizate de catre institutii reputate din Anglia, care arata cat de toxice si de nocive sunt aceste produse precum si marea inselatorie care sta la baza vanzarii acestui tip de produse.

Uite ce sustineau de exemplu in anul 1995 in raportul de prezentare pe anul 1995 cei din Asociatia producatorilor de hrana pentru animale, citati in scandalul din The Sun - 06.02.196: "ca membrii ei folosesc in procesul de productie numai componente de carne animala care sunt permise consumului uman cum ar fi : inima, plamani, ficat, rinichi, etc." Tot acolo in acel raport, se tace malc in legatura cu afirmatia dlui David Watson de la Pedigree Petfoods, anume ca "produsele acestei firme nu sunt indicate consumului uman fie el si accidental sau ocazional!"
Apoi va invit pe toti doritorii la un abator de pasari de exemplu pentru a vedea cum si din ce se fabrica faina proteica! Asa o sa vedeti cum primele "materii prime " sunt gainile si puii morti in timpul transportului.

O sa mai vin si cu alte informatii cat de curand.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, dar ma sperie ce spui. Imi iubesc catelul maxim.Presupuneam ca mananca cu atata pofta numai fiindca e caine. Ce spui tu e infricosator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As vrea si eu, am un shih tzu care.nu a mancat deloc de 2 zile, doar a rontait forat.