Putin mai multa fermitate şi va reuşi, trebuie doar să folosească un ton mai dur să-l ţină din scurt în lesă iar atunci cînd mai vrea puţină joacă, cum se întîmplă de obicei pentru că este un cîine tînăr, să tragă înapoi spunînd scurt pas. Iar cînd reuşeşte să-l laude răsplătindu-l cu o mîngîiere şi cu ceva bun de mîncare. cu răbdare va reuşi...
Eu am un ciobanesc german tot ceea ce trebuie sa faci ca sa il duca la pas sa il tina de scurt din lesa si sa ii spuna pas intodeauna cand vede ca, cainele o ia inaintea ei deci trebuie ea sa conduca nu cainele cand vede ca o ia in faţa il trage de lesa si ii spune pas cand vede că cât de cât a reusit sa inveţe sa ii dea cate o bucatica de carne sau ceva ce stie ca ii place.
Fundaa
Pai cand il tine il lesa pun pariu ca face ca nebunu.atunci cand o i-a in fata sau ramane in spate trebuie sa-l smuceasca(sa-l traga) de lesa si se va invata pana la urma.trebuie doar sa nu-l lase sa faca ce vrea
Cand il scoti la plimbare cu lesa, tine-l strans langa tine, adica sa nu ii lasi sfoara lunga si cand vezi ca vrea sa se departeze de langa tine, il zmucesti tragandul inapoi spre tine si in timp ce faci acest lucru ii spui "pas". si cu timpul o sa se obisnuiasca si o sa ii intre in reflex. eu asta am facut cu catelusa mea si acum, de fiecare data cand ii spun pas, vine si se aseaza langa piciorul meu. sper sa mearga si in cazul tau.
Cea mai ieftina si eficienta metoda poti apela la www.carte-dresaj-canin.ro are niste sfaturi foarte ok si explica totul cum trebuie.
sper ca am fost de ajutor!