| Vikaa a întrebat:

Intrebare intrebatoare.
De ce romanului ii e greu sa-si sterilizeze cainele/pisica? Sunt atatia amarati pe drum si la ecarisaje...

19 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E un sistem politic ciudat la noi in tara, iti place romanya?

| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca o sterilizare a cainelui sau a pisicii intr-un cabinet veterinar costa cam cat este pretul a 5-6 tuici sau 2-3 pachete de tigari. Pana in momentul in care se vor schimba mentalitatile si convingerile mult prea adanc inradacinate in creierul lipsit de circumvolutiuni al unor mitici si agarici de pe plaiurile mioritice, va mai trece foarte mult timp. thinking NO COMMENT

| Vikaa explică (pentru corbulalbrosu):

Ok,de acord cu tine, dar ce ne facem ca exista anual sterilizari gratuite, oferite de campanii. Ziceau intr-o vreme ca vor merge pe curti, n-au mai facut-o =D

| Mosotti a răspuns:

Ii doare in fund pe oameni de caini si pisici, ii doare ca au rate, probleme, salarii mici, obositi morti de la munca, cam astea ii preocupa, asta e raspunsul, plus ca nu au educatie ca sa faca asta. Deci nu le e greu, nu le pasa, nu dau importanta la asta.

Se mai intreba cineva de ce autoritatile nu se ingrijesc de caini in adaposturi, pe ei nu ii doare de oamenii care muncesc, dar de caini.

| Bizon95 a răspuns:

1. romanul e sarac, foarte multi nu isi permit pur si simplu
2. romanul e comod, multora le e pur si simplu lene sa se deranjeze pana la veterinar
3. daca nu doare RAU, atunci romanul nu se duce la medic, las' ca trece... iti dai seama ca, cu atat mai putin ar merge pentru un animal, mai ales ca "nu e urgent"... DELOC!

| Felys a răspuns:

Cei mai multi probabil din cauza costurilor nu duc animalele la sterilizat dar mai e si cate una ca mine care desi am dus ambele mele cateluse la sterilizat parca imi pare rau de cel putin una din ele ca e asa ce frumoasa ca mi-ar fi placut sa am puiuti de la ea.Totusi am vrut tot ce e mai bun pentru ea, am vrut sa fie sanatoasa sa imi traiasca foarte multi ani asa ca am sterilizat-o.Dar cand ma uit la ea parca tot mi-ar fi placut niste puiuti.Aia e, nu le pot avea pe toate

| Vikaa explică (pentru Felys):

Da,ai fi vrut pui, dar probabil ca te-ai gandit si tu la faptul ca in ecarisaje cainii nu mai au loc unul de celalalt si se mananca, iar pe drum sunt n catei ca asteapta un om.

| Felys a răspuns (pentru Vikaa):

In primul rand m-am informat ce beneficii are sterilizarea.Am aflat ca se elimina din start riscul de piometru, cancer mamar, ciclu care mi-ar fi patat patul unde doarme catelusa mea.Un caine sterilizat nu fuge de acasa, nu sufera in perioada de rut atunci cand stapanul nu isi doreste pui.Am aflat ca perioada cea mai buna pentru sterilizare este la varsta de 6 luni, adica inaintea primei perioade de ciclu si am acctionat in consecinta.Ca mi-ar fi placut mie puiuti de la ea e altceva, numai ca am aflat ca si cainii pot avea boli venerice si mi-am zis ca sub nici o forma nu pot risca sa imi imbolnavesc puiuța.Sincer vorbind nu m-am gandit nici o secunda ca daca ar face pui ar ajunge pe strada, catelusa este talie mica, e frumoasa rau si toti vecini imi spuneau sa le dau un pui daca face.Dar am ales sa fac doar ce e bine pentru ea pentru ca o iubesc de mor si nu vreau sa fiu pusa intr-o situatie neprevazuta in care sa sufere inutil.Asta insemna ca iti pese de animalul pe care il ai in grija. Daca macar jumate din oamenii care au animale de companie s-ar gandii la binele animalutelor lor asa cum ma gandesc eu la ale mele cu siguranta nu ar mai fi atatea animale abandonate sau calcate de masini

| romeo78 a răspuns:

Nu există nici o lege clară cum sunt în occident privind drepturile animalelor, obligațiile posesorilor de animale și pedepsele acordate pentru încălcarea drepturilor animalelor. Un cerc vicios, niciodată închis.
Priviți pe internet, imaginile dure de la târgurile de animale din România și vedeți cruzime acolo, mai ales în cazul cailor. Vine poliția, le dă o amendă și gata.
Așa și cu castrarea. Nu ești obligat prin lege, nu o faci. Atunci când ai animal de companie, ai un venit. Altfel l-ai ține în curte.
Nu se vrea, deoarece mulți practică negoț cu puii. Unii îi cumpără chiar dacă nu sunt de rasă. E financiar interesul de a nu castra animalul de companie.
Suma necesară pentru castrare o faci imediat din vânzarea a 2-3 pui.

| Yurisa a răspuns:

E scump laughing mai scump e la pisici decat la motani

| Raducons a răspuns:

Pentru ca costa in jur de 100-150 de lei operatia si nu se indura sa dea banii

| brokxy a răspuns:

Noi mereu ne-am sterilizat cainii

| SporeBox a răspuns:

Pai sterilizarea e costisitoare. Au inceput unii veterinari sa sterilizeze animale gratis dar nu oriunde. Oricum romanului i se pare costisitor si e mai usor sa arunce puii. Nu tuturor le pasa

| 2P a răspuns:

Pentru ca costa si romanul nu da drumul la bani pe chestii de genu

| Vikaa explică (pentru 2P):

Da,dar sufletelele acelea au de suferit din cauza asta, am vazut multi caini facuti afis, multe pisici facute clatite, niste imagini parca scoase din Insidious 3. Legile is prea blande, ar trebui sa dea amenzi usturatoare celor ce nu isi sterilizeaza metisii.

| 2P a răspuns (pentru Vikaa):

Total de acord cu tine, dar astea sunt legile, asta e tara in care traim, suntem prea mici sa facem ceva, sterilizarea animalelor cred ca e ultima grija a primarilor si proprietarilor

| Vikaa explică (pentru 2P):

Ar trebui sa fie printre primele griji, ca pe strazi pot aparea si caini agresivi si pot ataca cetatenii.Nemtii toti isi sterilizeaza animalele, altfel sunt amenzi usturatoare, iar pentru abandon inchisoare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 2P):

Sint o gramada de campanii de sterilizare gratuita. Pentru ca romanu' e un nesimtit ignorant in cele mai multe cazuri, de aia. Si pentru ca nu ii amendeaza sa ii doara pe imbecilii care abandoneaza animale.

| xzawn17 a răspuns:

Salut,romanul este zgarcit;(