Am un bichonel nu zgarie parchetul nici macar atunci cand are unghii mari. Nu are treaba cu usile sau jaluzelele ci cu papucii, picioarele scaunelor, patura de pe pat sau lengeria care ajunge in labutele lui. Nu face galagie aproape deloc, nu obisnuieste sa latre decat daca il enervezi, cand iti iei doi e mai problematic deoarece se provoaca reciproc. Suntem plecati la birou in general, cand ramane singur e cel mai cuminte nu face prostii absolut deloc. El face in general prostii doar in prezenta ta, pentru a-ti atrage atentia. Cand mergi in concediu, nu-l lasa singur, fie il iei cu tine, fie il lasi la cineva, altfel se traumatizeaza.
Totul e depinde si de rasa. Zgariatul nu prea daca ii tai chearele.nu prea fac asa de multa galagie [doar nu iti lua beagle]. Poi si ar fi normal ca daca plecati undeva prin oras sa va plimbati e normal sa il iei si pe el. Sau daca va duceti in excursie cu familia este logic sa il iei si pe el.
Cand o sa creasca o sa se cuminteasca.
Scuze daca te'am jictinit sau daca te'am suparat.
Un caine in apartament inseamna o mare responsabilitate, este aproape ca si cum ai creste un copil, sa nu te deranjeze comparatia, dar asa este.
Face aproape tot ce ai scris tu, mai roade carti, marginile de la mobile, asta pana la 1 an, face pipi in casa pana la 6 luni, chiar daca il duci afara, el vine in casa si face pipi la locul lui. Din capul locului trebuie sa te gandesti ce faci cu el cand pleci in concediu...te rog, daca nu poti, sa ai grija de un caine, nu-l mai lua si chinui.
Deinde ce caine e. De exemplu,boxerii,buldogii sunt f inteligenti. eu am un boxer care ma asculta,e f cuminte cand e cazu sa fie rau e si rau, daca ii zic eu sa fie cand ramane singur acasa sta cuminte si ne asteapta, iar cand venim acasa e foarte fericit.Bine boxerii sunt cam mari pentru bloc, eu stau la casa si nah.dar dupa parerea sunt caini in care chiar merita sa investesti bani.
Nu-l zgarie decat daca este o rasa foarte jucausa dar eu am un foxterrier si nu zgarie nici usa nici parchetul doar daca aude un zgomot mai tare sau cand aude alt caine face si el sau ea galagie pai eu il dau la cineva sa iol tina fiindca poate intra intr-o depresie numai daca va sau te iubeste mult dar cand il dai la cineva sa ti-l tina sa ai grija sa il cunoasca si sa il iubeasca putin si cel mai important sa te oci mereu cu el daca iti cumperi un foxx terrier si sa-l scoti la plimbare