Draga iubitoare de animale, cat de draguti ti se par sobolanii? Sau leii cand te vad pe post de gustare? Sau o puma careia ii place sa te fugareasca numai de distractie ca pe urma sa faca un cheesburger din tine? Sau hiena, care ataca cam tot ce prinde in cale?
Ideea e alta: La fel cum oamenii au scursurile sale, asa au si animalele. Fiecare are o personalitate diferita, un alt set de instincte, alte trasaturi.
Iti dau si un alt exemplu: Cainele meu, un ciobanesc german. E foarte bland, nu are treaba cu nimeni, ii place sa se joace cu copiii. Il plimbam zilele trecute pe strada si 2 rromi se iau de mine. Nici n-au apucat sa se aproprie prea tare ca deja unul era cu cainele la gat. Celalalt a fugit de a mancat pamantul iar cel muscat nu se va mai lua de nimeni o perioada buna de timp. Uite un exemplu de agresivitate din partea unui caine care a fost foarte agresiv. Dar agresivitatea nu s-a datorat din cauza ca a fost maltratat cand a fost mic, ba din contra, a facut-o ca sa ma apere si stiu foarte multe astfel de cauze.
Nu ma lua gresit, sunt si eu un iubitor de animale, dar depinde ce fel de animale, nu cred ca as vrea sa fac parte din marsul "Salvati Sobolanii!" (nici nu exista asa ceva... cred!?).
Eu am crescut cu frica de oameni si m-am atasat de animale. Categoric iubesc animalele mai mult decat pe oameni! Totusi, exista si exceptii, fiindca iubesc persoanele apropiate si nu tolerez animalele agresive.
Totul depinde de firea, caracterul tau, dar mai ales de modul in care iti petreci/ti-ai petrecut copilaria.
Pai cei agresivi sunt asa deoarece stapanii lor nu au avut grija de ei cum trebuie, sau cei fara stapan nu au avut cum sa fie educati asa ca trebuie sa traiasca cum pot ei mai bine
da mereu ma gandesc oare omul este prietenul omului? si cateaua mea a fost batuta dar acum doua uni ce bine ca am dezvatato am ajuns de urgenta la spitalul de animale din cauza ca era plina de sangesi stiu cine a batuta mi-aspus vecina mea lollyta nu era invatata sa muste decat la comanda si mi-am chemat parintii si au rezolvat problema acum este bine sanatoasa si nu musca
Mie imi plac animalele foarte mult si da, mai mult decat UNII oameni.Fiindca nu toti oamenii sunt salbatici si agresivi.Si daca asta e parerea ta trebuie sa o sustii! Nimeni nu vrea sa-ti spuna ce sa gandesti. Tu ai luat aceasta impresie din inima si tot acolo trebuie sa ramana, in inimioara ta! PUpici!
Draga Lorena...Se vede ca esti sobolan de apartament pentru ca nu ai vazut niciodata ce greu se ingrijeste un animal, ce murdar face, cata mancare mananca, cate lucruri necesita, cate fite face! Si eu ador toate animalele in curtea vecinului sau la televizor dar asta nu inseamna ca un animal se ingrijeste asa cum vezi tu la TV sau in filme...VIATA BATE FILMUL!
Nu, "TheCool"eu am avut animale si stiu ca e greu sa le ingrijesti dar asta nu ma face sa nu le iubesc, si as face orice sa am iar un animal dar nu se poate si animalele nu fac "fite" pur si simplu ca oricine trebuie sa isi faca nevoile si sa manance!