Draga Caata, nu exista animal care sa puieze. Poate animale care se impuiaza (se imperecheaza), dar aceasta expresie nu e tocmai academica. In schimb, fatarea o vei gasi si cartile care trateaza gestatia la mamifere. Deci, cateaua fata, ca orice mamifer. Femeile nasc, pasarile clocesc iar puii eclozeaza. Ai prins ideea.
Legat de intrebarea lui Meily, cainele nu fata, poate te referi la catea. Ca nu intrebi o femeie: "draga, cand naste sotul tau?"
Asa... Daca o catea are pui, aceasta va intra in calduri aproximativ in 4 luni dupa ce fata, adica dupa ce ii intarca pe catei. Deci poate ramane gestanta in timpul acelor calduri si va fata la aproximativ 2 luni dupa acest eveniment.
Dar nu este recomandat sa fete la fiecare ciclu de calduri. Asta ar insemna sa o epuizezi. Si oricum ea a dat toate substantele bune cateilor deja fatati, astfel ca pentru cei ce vor veni asa curand nu va mai avea nimic sa le dea. Si pot avea probleme si ei si mama. Cel mai bine e sa o lasi macar un ciclu de calduri intre generatiile de pui, desi ar fi mai indicat doua. Astfel se va reface.
Catelele din canise care sunt tinute doar pentru reproducere si care fata la fiecare ciclu de calduri, raman adesea fata dinti si au mari probleme cu oasele. Oricum viata lor este mai scurta si are o calitate proasta.
Ai grija de cainele tau!
Daca nu scrii corect sau alte tampenii gramaticale, du-te mama la sapa sau la coada vacii, ca acolo e locul tau!
Printre noi nu e loc pentru analfabeti!
Si daca nu ma insel, una dintre regulile TPU e sa scrii corect gramatical. Tu te crezi mai cu mot?
In medie 63 de zile (+/- 3 zile in functie de rasa si de temperamentul cainelui).
@sufletel auzi daca taceai filosoafa ramaneai cine a zis ca scriu eu corect sau alte tampenii gramaticale? eu una m-am saturat de aia care sa trezesc sa comenteze . Da du-te ma in piata si comenteaza acolo PAA
Un punct de plecare pentru raspunsul tau ar fi...http://cainele-meu.blogspot.com/......ml...altul ar fi. alte syte-uri de genu:P
Marius2004parvulescuionel întreabă: