| curious01 a întrebat:

Locuiesc la curte si vreau sa-mi cumpar un catel, ce caini mi-ati recomanda pentru familie? sa nu fie prietenosi cu strainii si sa fie devotati, si am spatiu unde sa-i cresc, eu ma gandeam la un Corder Collie sau la un Akita, dau FUNDA!

10 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Pe acest site http://www.infocaini.ro/rase-de-caini/selector poti sa cauti rasa de caine "ideala" in functie de greutate, inaltime, afectiune, protectie, ingrijire, etc.
Eu ti-as recomanda sa adopti sau sa iei un caine de pe strada, o sa iti fie loial 100%, tu pentru el o sa fii totul, n plus el o sa fie obisnuit cu schimbarile bruste de temperatura, de obicei cainii de rasa se imbolnavesc mai repede, ei nu au sistemul imunitar atat de bine dezvoltat, ei nu sunt obisnuiti afara sau cu niste contintii meteo mai drastice, si ti-o spun din propria experienta.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Eu am un ciobanesc german si vreau sa zic ca nimeni nu intra in curte, nici pasarile cerului nu au voie sa se aseze pe cusca lui laughing
Este prietenos cu familia, dar cu lumea.e de jale!
Mai documenteaza-te si tu pe google si vezi ce iti doresti.
O zi buna sa aihappy

| RobertMoon a răspuns:

Un Labrador ar fi bun la curte.

| NoName0x0 a răspuns:

Ia.ti un Amstaf! Au toate calitatile mentionate de tine si inca ceva in plus!

| Ushhher a răspuns:

Eu ti-as recomanda un Akita American, rasa inteleapta, mare, inteligenta, foarte loiala cu familia si mai ales: face diferenta dintre oaspeti si "musafiri nepoftiti".

| Biaa2401 a răspuns:

Câinii din rasa Golden Retrevier sunt foarte deștepți si prietenoși, perfecti pentru familii cu copiiwinking

| curious01 explică (pentru Biaa2401):

Cum se comporta cu strainii?

| Biaa2401 a răspuns:

E prietenos cu toată lumea de-obicei, dar il poti învață si invers happy am avut unul

| bobbypredescu a răspuns:

Caine de familie, prietenos, devotat si usor de intretinut :labradorul. Daca ai si apatiu mult, pentru ca sunt extrem de vioi si jucausi, ti-l recomand sincer.Vei fi mai mult decat incantat.

| Boboc_Marius_1997 a răspuns:

Dupa parerea mea un rottweiler ar fi foarte bun:este devotat si prin topurile cainilor de paza.