Pisicile stiu sa faca la nisip din instinct, trebuie sa fie doar plasat astfel ca ea sa ajunga la el.Eu am gasit o metoda sa scap de nisip, cu toate ca pisicile mele (2) nu ies din apartament. Am cumparat un lighenas de plastic la care am potrivit o sita de scurs fructe,care sa stea stabila. La inceput am pus nisip doar in lighenas, pana acesta a prins un anume miros. Apoi am pus mai mult nisip ca sa iasa si prin sita, pe care am pus-o, sa capete si aceasta miros si pisica sa se obisnuiasca cu gratiile sitei cand zgandare. Si dupa ceva timp am lasat lighenasul doar cu sita deasupra, fara nisip.I-am gasit un loc mai ferit in baie si nu mai am treaba cu ele. Este adevarat ca atunci cand isi fac nevoile in nisip ele acopera ce au facut si nu miroase prea tare,(mai ales ca acum sunt saci cu nisip parfumat!)spre deosebire de lighean care ramane descoperit. Dar de obicei, primul din familie care merge in baie (a carei usa ramane vesnic intredeschisa) arunca in wc mizeria si clateste ligheanul cu apa rece si peria de la wc si...gata. Periodic dezinfectez ligheanul cu solutie de igienol.
Daca iei pisicuta, trebuie sa te astepti ca de la 6 luni sa intre in calduri si sa miorlaie si sa se tavaleasca pe jos. Daca iei motan, la fel si el ajunge adult la 6 luni si incepe sa-si marcheze teritoriul, adica sa faca pipi pe pereti sau mobila. In ambele cazuri animalul trebuie castrat sau sterilizat imediat dupa 6-7 luni (asta daca nu vrei pui).
Cu zgariatul mobilei...este o problema mare. Ar trebui ca de mic sa aiba un dispozitiv de ascutit ghearele sau sa-l obisnuiesti cu taiatul lor, o data pe luna la labele din fata si la 2 luni la cele din spate. La magazinele veterinare se gasesc asfel de forfecute, ideea este ca pisicul sa stea sa-i faci operatiunea! Se poate face si la verterinar si costa 5 lei.
Recomandarea mea este ca niciodata sa nu dai mancare direct din frigider la pisica, pentru ca temperatura lor normala este de 39 de grade si in frigider sunt 3-5 grade. Diferenta este foarte mare. Si,ca si oamenii,pisicile pot face bronsita, gripa, pneumonie,pot tusi sau stranuta,etc. Laptele, in general nu prea este recomandat la pisica adulta ca se strica la burta, iar daca se administreaza totusi, sa fie un pic incalzit. De asemenea se recomanda ca la motanii castrati sa nu le dai tacamuri de pui sau oase de pui, deoarece au tendinta sa faca litiaza renala.
Si inca ceva! Daca este sa alegi dintre mai multi pui, alege-l pe cel care vine la tine! Asta inseamna ca sunteti compatibili si el te alege pe tine.Si ...neaparat sa toarca! O pisica ce nu toarce...parca nu are haz!
Pisicile trebuiesc deparazitate intern si extern, chiar daca nu ies din casa, o data la 3 luni.De asemenea este de preferat sa fie si vaccinate anual.
Nu e usor sa te ocupi de un animal de companie, si mama ta stie ea ce stie, ca tot de umerii ei va cadea totul, dar merita efortul.
1. Fa-i baie rar doar atunci cand este nevoie
ex : are purici sau isi face tratament de ulei ca al meu =)))
2. Nu trebuie sa lasi plasa deschisa si sa o inveti sa iasa pe pervaz. Niciodata nu trebuie lasat geamul deschis si ea nesupravegheata. Au tendinta sa topaie dupa muste si nu-si mai dau seama de ce e in jurul lor.
3. Nu ii da resturi de mancare, nu o invatati cu mancarea voastra pentru ca o sa va treziti cu ea pe masa. Alege-i mancarea cu atentie, uita-te la ce contina. Eu ii dau equilibrio, cea pentru pui are 35 proteina cruda si contine carne de pui dezosata nu gheare si alte resturi cum este whiskas.
http://ehrana.ro/equilibrio-pisici/888-equilibrio-cat-kitten.html
4. Pisica are instinctul ei de a fi curata si nu trebuie sa o inveti tu sa faca la litiera, trebuie sa o pui in ea si isi vede ea de treaba. Trebuie sa-i cumperi un nisip fin care sa se faca bulgarasi si sa iti fie usor sa strangi. Eu cumpar Nisipur cu lavanda.
http://www.petshopmag.ro/......avanda.jpg
5. Nu iti recomand sa ii cumperi plicuri. Mai degraba o rasfeti cu niste piept de pui la gratar simplu. Fara nimic altceva.
6. Invat-o de mica sa stea la periat si nu o flocosii in hainele pe care le folosesti cand iesi afara. Ia-ti niste role pentru scame, au aia la ikea set de 5 role.
7. Cumpara-i un sisal pentru ascutitul ghearelor. Alege ceva fix pentru ca ele o sa traga cu forta.
8. Invat-o comenzi simple gen sus/nu ai voie etc. Cand greseste spune-i ca nu are voie pe un ton mai agresiv, ea percepe tonul si asa intelege ce nu are voie sa faca.
1 sa salvezi o pisica de pe strada nu sa o cumperi.Mor atâtea animale nevinovate, unele aruncate chiar și Ia tomberon, otrăvite, omorâte de șoferi de ce sa cumperi?
2 sa ai plase la geam și chiar și așa nu lași geamul pe orizontala nici odată deschis când plecați de acasă....mare grija și la usa privirea la picioare sa nu iasă pe lângă voi fără sa observați.
3 nisipul din litiera sifecalele se arunca în sacul de gunoi, niciodată în wc!
4 femelele se pot castra/steriliza de la 6 luni, masculii șe asteapta pana la 1 an pentru a se dezvolta uretra.În cazul în care uretra nu e dezvoltata în totalitate și face pietre la rinichi (ca sa fiu mai neaoșa în exprimare) nu va putea sa le elimine și va muri.Veterinarii care îți vor spune ca merge castrat motanul și mai devreme vor banii si atat nu și binele animalului!
5 NU se da tratament hormonal la pisici pentru stoparea căldurile exemplu Romprogestin.Va face piometru și va muri! Femela se castreza!
6 NU se da resturi de mâncare oase de peste de pui și nici lapte de vaca capra.
Sa fiți conștienți ca un animal e dependent de voi 100%, nu este un moft! El este dependnet de voi și deciziile voastre toată viața lui.
Salvează un animal și iti va fi cel mai bun prieten pe viață!
Pisica se deparateaza itern/extern și se vaccinează.
Buna, am avut si eu pisicute dar stateam la casa si cum vroiau sa iasa afara le lasam dupa ce cresteau mai mari apoi dupa 2-3 ani nu mai veneau acasa ultima nu a mai venit acasa de acum 2 luni si acum mi-e dor de ea in fine... cand o iei de mica in primul rand trebuie sa o inveti la nisip cel mai ieftin este 8 lei dar nu este atat de bun ca miroase dupa ce pisicu il foloseste incearca sa cumperi cu lavanda si e nisipul acela mai mare ca daca nu numai nisip o sa iti faca prin casa, este sampon de pisicute ala este vreo 12 lei parca si o zgarda anti purici, o speli si o cauti de purici sau capuse apoi zgarda este mai lunga de creo 30 sau 40 cm o tai pe marimea ei si o cosi putin la capete sau o capsezi, sa o duci la medicul veterinar sa ii spui sa ii deie o pastiluta pentru paraziti sau ii poti cumpara tu de la farmacia veterinara si ii bagi jumatate pe gat sau un sfert depinde cat este de mica, apoi trebuie sa fiti atenti cu alimentatia ei sa nu ii dari oase de pui pentru ca o sa ii se fisureze matele( am patit-o) ideal e sa ii cumperi hrana umeda si uscata pentru ea ideala ar fi hrana pentru juniori este mai micuta si cu tot ce ii trebuie unei pisici, no indopa numai cu hrana pentru pisici incearca si cu mancare pentru ca, cand o sa creasca no sa pape decat boabe pentru pisici, incearca sa te joci cu ea cand greseste sau isi baga ghiarele unde nu trebuie o iei de acolo dar sa no bati ( a mea s-a urcat pe perdea si pe draperie mi-a stricat tot ) dar nu l-am batut niciodata (sunt o iubitoare de pisici) sa nu te sperii la un moment dat pe la 4-5 luni o sa ii cada dintisorii exact ca la copiii, sa o tii un timp in casa sa nu ii dai drumul repede. se spune ca o pisica, ca sa vina acasa trebuie sa stea un timp pentru a tine minte mirosul casei si dupa miros chiar daca e dusa departe de casa 1-2 km ea o sa vina acasa o sa faca tot posibilu sa ajunga stiu din propria experienta (tata mi-a dus prima pisica departe de casa de vreo 3 ori si mi-a venit acasa prima data dupa 2 zile apoi dupa 1 saptama apoi nu mai stiu) cand o lasi singura sa ii lasi niste ursuleti de plus. Nu uita o pisica este ca un copil are nevoie de iubire si afectiune Sper sa te fi ajutat putin
O seara faina
Pai depinde ce rasa, daca iei o siameza ar trebui sa ai grija cu ea, este foarte geloasa si daca nu ii dai suficienta atentie poate sa iti sara la gat, a patit-o unchiul meu, era sa il omoare
Daca esti la apartament va trebui sa cumperi o ladita cu nisip(acolo isi fac nevoile). Pisicutele in general nu sunt asa jucause, ele nu fac prea multe chestii undele ar dormi toata ziua(depinde de rasa).
Daca ai nimerit o pisica mai jucausa te poti duce la magazin sa ii cumeri niste jucarii sau perii din alea pentru pisici sa le pieptani blanita.
Cum sa o invat sa faca la nisip? siiii ce sa fac ca sa nu roada tapetele sau paturile. ca am inteles ca in martie face urit si la draperii.
Din cate am auzit se duc singure la nisim, mai ales daca o iei de mica si nu e imvatata sa faca in alta parte.Cu dresatul nu stiu ce sa zic, cauta pe google niste trucuri sa iti dresezi pisica
Pai mi s-a intamplat si mie povestea ta pana la urma obtin ce vreau , acum am un motan sa stii tot ce trebuie despre o pisica :
vezi ca iti va lasa fire de par pe haine paturi cuverturi etc (da si pisicile naparlesc)
trebuie ca tu si fratele tau sa-i schimbi nisipul (ala cam costa 8 lei)si sa cureti cacatelul
daca vrei sa iesi afara cu el iti recomand sa ii iei o lesa dar daca pisica este pui nu as duce-o afara in locul tau e prea vulnerabila
mancare, sa iti ti lucrurile pretioase undeva unde nu poate ajunge (sunt foarte foarte periculoase)
sa ii tai unghiile ca ele cresc si din nou devin letale ))
sa o cauti de purici daca are sau sa ii pui zgarda anti purici / si zgarda normala ca alt fel oamenii o fura si o iau la casele lor (((
sa o speli (da' ea se spala singura dar totusi e murdara)
SPER CA TE-AM AJUTAT
Ane758 întreabă: