regis
| regis a întrebat:

Mai jos gasiti o intrebare referitoare la fermele de animale crescute pentru blana, la care multi s-au aratat indignati. Incep sa ma simt prost ca mananc carne si imi plac obiectele din piele. Am pus acolo doua intrebari la care nu s-a raspuns:
1. Ce mancati de Pasti?
2. Aveti incaltaminte din piele?

Răspuns Câştigător
| altania a răspuns:

Cred ca se exagereaza pe tema asta.ganditi-va putin, putem condamna primii oameni pentru ca vanau animale pentru hrana si pentru haine? o faceau pentru supravietuire, nu? diferenta e ca azi nu mai vanam animalele pentru asta, le crestem.doar pentru ca am evoluat si producem materiale (chiar si hrana ) sintetice nu inseamna ca trebuie sa ne mai mancam carne sau sa purtam pantofi de inilin!

21 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Eu nu mananc carne de niciun fel de vreo 3 ani jumate. Si nu am nici obiecte din piele. De Paste mananc altceva decat miel, ca si la alte sarbatori: ciuperci umplute, sarmale, ciorbe etc.

Bula
| Bula a răspuns:

Eu nu mananc carne verde! Las mustelor!
La mine, "incaltamintea" este din piele! Restul sunt "talpashitze". Nu vad cum sa faci o tura in munti, pe jos, cu incaltaminte de imitatii sau cu imitatii de incaltaminte! devil

| TipulVerde a răspuns:

Eu de pasti si mereu mananc carne provenita de la animale sacrificate si da am incaltaminte de piele. Nu mai incercati sa le purtati de grija. Cine e superior, omul sau animalul?

| hugin a răspuns:

Loredanarotariu leii nu-si fac haine din antilope
Nu se compara o pereche de pantofi din piele cu 125 chinchile care sunt,, necesare'' pentru o haina de blana.De pantofi ai nevoie dar haina de blana nu e necesara.
1 Da am incaltaminte din piele.
2 De paste mananc carne dar nu de miel (nu-mi place)

| Ben. a răspuns:

Mananc miel si am si pantofi din piele.sunt lucruri la care nu pot sa renunt oricat as fi e u de verde.asta e! poate ca ar fi timpul sa ma schimb

| leluc a răspuns:

Oamenii exagereaza.
Una e sa te folosesti de pielea unui animal deja sacrificat pentru hrana, si cu totul altceva e sa cresti animale mai mult sau mai putin pe cale de disparitie, sa le lovesti puternic cat sa amorteasca, sa le jupoi de vii (pentru ca asa e blana mai buna) si sa le arunci apoi trupurile pe jumatate moarte la gunoi.

http://www.youtube.com/watch?v=xrTIz2ZCjMg

| leluc a răspuns:

@regis deci ar trebui sa fiu vegetariana si sa port papuci de guma ca sa nu fii dezgustat de ipocrizia mea?

| leluc a răspuns:

@regis nu conteaza numai ca mor, ci si CUM mor. Sa jupoi de viu e cruzime pura. Oricum e imposibil sa ajungem la un consesn... tu ma crezi ignoranta si idioata, eu te cred nebun happy

| leluc a răspuns:

@leluc nu e mult de la ignorant (care prin definitie inseamna incult, incompetent, nestiutor) la idiot anyway happy...

regis
| regis explică:

@pisika - lamuriri suplimentare
1. intrebarea era ce mananci de pasti, nu ce nu mananci. In plus esti constienta ca si pentru a gusta un preparat de miel acesta tot trebuie ucis inainte?
2. crezi ca este mai putin crud ca un animal sa fie ucis daca tu te gandesti la el atunci cand te incalti?

regis
| regis explică:

Felicitari @psiholoaga.
@pisika, multumesc de raspuns. Sa stii insa ca porcii, viteii, gainile samd sunt ucise cu aceeasi cruzime ca si mieii sau chinchilele.

regis
| regis explică:

Mda, animalele mor cu placere stiind ca vor ajunge in tigaie, nu la gunoi, cu atat mai mult cu cat nu sunt in pericol de disparitie... Iar faptul ca sute de chinchile mor pentru o haina de blana (care o cumpara 1 din 1000 de oameni) e mai dureros decat cirezi intregi de vite taiate pentru imbuibare (care o fac 999 din 1000 de oameni).
Eu cred in continuare ca folositi masuri diferite pentru ceea ce va place voua (papa) si pentru ceea ce nu va place (haina), ceea ce denota o ipocrizie mai dezgustatoare pentru mine decat chiar imaginea unor animale ucise pentru bunastarea omului.

regis
| regis explică:

@leluc: DA, ca sa fii oripilata de fermele de animale, trebuie sa fii lacto-vegetarian si sa nu folosesti niciun obiect din piele. Altfel e ipocrizie in stare pura.
@Daniela: bineinteles ca mi-am raspuns, sunt un mare amator de carne (in special de porc) si imi plac obiectele din piele. Singura limita cand este vorba de obiecte din piele este costul, ignor faptul ca pentru asta trebuie sa moara animale. Blanurile mie personal nu imi plac, dar nu vad de ce as fi oripilat de faptul ca pentru o haina de blana trebuie sa moara o roaba de sobolani (sau ma rog, niste rude de-ale lor), atata timp cat numai pentru hrana familiei mele mor cativa porci, miei si vitei, o gramada de pui de gaina, ba si niste rate, gaste, curcani, iepuri, nutrii si alte vietuitoare care imi trec prin stomac.

regis
| regis explică:

@leluk - doar ignoranta, nu idioata. Si nu esti nici macar singura care ma considera nebun. Norocul meu ca nu se numara si psihiatrii printre voi happy

regis
| regis explică:

Ce sa zic, este parerea ta despre... parerea mea.
Eu ma limitez sa te consider ignoranta IN ACEASTA PROBLEMA si nu in sensul de inculta, incompetenta, nestiutoare, ci strict in sensul de om care care ignora, trece cu vederea anumite lucruri.

| loredanarotariu a răspuns:

Asa e lantul trofic. Accepta-l. E nasol cand mancam pisici sau cand jupuim 100 de chinchila ca sa facem 1 singura haina de blana - astea sunt anomalii. Leii sunt sadici ca mananca bietele antilope? Nu. Asta e hrana lor.

| loredanarotariu a răspuns:

Cred ca nu am inteles f bine intrebarile tale.
Mananc pui de paste - tot despre moarte e vorba.
Incalt papuci de piele si hainele de piele imi plac deosebit de mult.

| pisika a răspuns:

1. De Pasti GUST mancare specifica acestor sarbatori la rude, in vizita. (mama refuza (yey!) sa gateasca preparate din miel)
2. Am incaltaminte din piele, e mai rezistenta si calitativ mai buna. De multe ori m-am intrebat prin ce trec animalele ca sa ajunga 'incaltari'. Sincer, nu stiu daca pot sa port incaltaminte numai numai din imitatie de piele sau de plastic.

| pisika a răspuns:

@regis- de Pasti nu mananc prepatate din miel, deoarece nu mananc decat carne alba si rosie.ai dreptate, gustatul e cam acelasi lucru cu mancatul, nu neg, dar macar nu gatim noi miel, suntem 2 persoane mai putin ce consuma mielhappy (se stie ca de Sarbatori lumea se infrupta).
2. viata e cruda.sadsadsad
:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ti-ai dat raspuns la aceste 2 intrebari?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da am