anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am cumpărat doi peruși.Acum i-am adus de o jumătate de oră.Ei fac cumva din cioc ca și cum ar vorbi.Nu pot ciripi? Nu vor ciripi niciodată?

Răspuns Câştigător
| eckblume a răspuns:

Cu drag! Lasa-i sa se acomodeze. Eu se pigulesc/scarpina si mai lasa fulgi. Sa nu iti faci griji, le dau alte pene. Prima data cand i-am adus nici nu voiau sa manance, dar au prins incredere. Unul dintre ei mi-a zburat afara si dupa doua zile de cautari ne-am gasit. Saracul nici nu mai voia sa iasa din cusca, ei fiind lasati mereu liberi prin camera. Mare atentie daca vrei sa ii lasi prin camera. Daca sunt foarte agitati, speriati se pot lovi de pereti. Sa te bucuri de ei, aduc voiosie in casa. https://www.youtube.com/watch?v=jXc9ylCXqCw perusii nu pot vorbi, dar el e exceptie

8 răspunsuri:
| eckblume a răspuns:

Am avut si eu perusi. Asa mai comunica ei, e ceva normal. Sigur vor ciripi. Sa vorbesti cu ei, sa te comporti frumos si vei vedea ca ii poti imblanzi. Adica sa nu fie speriosi sau sa te muste.

| Euanonim6666 a răspuns (pentru eckblume):

Iti multumesc foarte mult!?❤

| eckblume a răspuns (pentru Euanonim6666):

Cu drag! Lasa-i sa se acomodeze. Eu se pigulesc/scarpina si mai lasa fulgi. Sa nu iti faci griji, le dau alte pene. Prima data cand i-am adus nici nu voiau sa manance, dar au prins incredere. Unul dintre ei mi-a zburat afara si dupa doua zile de cautari ne-am gasit. Saracul nici nu mai voia sa iasa din cusca, ei fiind lasati mereu liberi prin camera. Mare atentie daca vrei sa ii lasi prin camera. Daca sunt foarte agitati, speriati se pot lovi de pereti. Sa te bucuri de ei, aduc voiosie in casa. https://www.youtube.com/watch?v=jXc9ylCXqCw perusii nu pot vorbi, dar el e exceptie

| Reghqen a răspuns:

Vor ciripi ai răbdare, de abia i-ai adus.
Peste câteva ore, zile o să ciripească și ei! tongue

| Euanonim6666 a răspuns (pentru Reghqen):

Nu asta e problema. Faptul că dau din cioc și nu inteleg de ce...

| Reghqen a răspuns (pentru Euanonim6666):

Le este foame

| Euanonim6666 a răspuns (pentru Reghqen):

Le am pus seminte de la petshop și cireșe.le-am dat apă. Probabil se tem încă, cu siguranță. Totusi e un loc noi pentru ei

| Reghqen a răspuns (pentru Euanonim6666):

Da, trebuie încă să se obișnuiască cu tine, cu casă, când vede ca nu vrei să le faci rău ci vrei să ii ajuti, să le dai să mănânce, se vor simții mai bine, vor ciripii, o să te vadă ca un fel de tata

| Euanonim6666 a răspuns:

Vă mulțumesc tuturor.M-ati ajutat sa ma calmez puțin.V-aș pune pe toți la răspuns câștigător❤