| Adr1Adrian a întrebat:

Mi-am cumparat in perus, acum o saptamana din petshop, problems e ca intr-o zi vine LA mine iar in urmatoarea fuge, il las liber prin casa, nu face mizerie sau altele dar nu stiu cum sa-l fac sa vina LA mine. Scuze ptr caps ii tastatura Android...

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Inca nu s-a obisnuit cu tine.Da-i numai tu sa manance si sa vezi ca va veni mai des la tine.

3 răspunsuri:
| MolieDetara13 a răspuns:

Papagalii, inclusiv speciile mici precum peruşii, sunt mult mai evoluaţi decât am crede noi. Respectă-i şi iubeşte-i ca pe nişte prieteni. Sunt inteligenţi, te studiază şi îţi învaţă programul de viaţă, reţin gesturile şi învaţă să le interpreteze, iar în scurt timp învaţă şi semnificaţia unor cuvinte pe care le rosteşti adesea.Arată-i că îl iubeşti, poartă-te blând, vorbeşte mult cu el, dar stai la distanţă până se învaţă cu tine şi spaţiul nou din jur.Acoperă partea din spate a coliviei cu un şal, ca peruşul să se simtă mai în siguranţă. Dacă este spaţiu liber de jur împrejur, se va teme de diverse pericole care pot veni din toate direcţiile. Protejat cu un şal, va prefera să se retragă într-un colţ când se simte ameninţat, unde trebuie lăsat să se liniştească.Nu băga mâna în colivie după el, să îl fugăreşti, să încerci să îl prinzi. Schimbă mâncarea şi apa cu gesturi domoale şi vorbeşte cu el, până când vei simţi că s-a obişnuit cu tine şi că te acceptă fără rezerve. Abia atunci, poţi încerca să apropii mâna de el, eventual un singur deget, să îl înveţi să se urce pe deget sau să ia o sămânţă de pe degetul tău.

| K0sti a răspuns:

Papagalii de obicei se cumpara de mici, nu cand sunt maturi! Imediat dupa ce incep sa manance singuri! Altfel sunt greu de dresat!

| CPAElites a răspuns:

Cati ani ai?