Cred ca-ti pot da niste sfaturi
Daca sunt baieti, o sa se certe si o sa se bata, asa ca sper ca unul e mascul si altul femela .
Sunt destul de fragili, trebuie sa le pui rumegus. Vara sa fie mai putin, caci le e cald, iarna mai mult.
Sa le pui in asa fel incat sa poata sa-si faca un culcus comfortabil, sa fie cu nasucul deasupra si cu capul.
Rumegusul sa-l schimbi o data la o saptamana(altfel se murdareste prea rau si miroase).
Acum, eu am avut doi hamsteri, dar pe rand, si il schimbam la o saptamana. Vezi cat de repede se uita rumegusul, si il schimbi in functie de necesitati.
Pune-l intr-o parte a custii, iar in cealalta pune-i apa si mancare.
Apa intr-un dop de sticla. O sa o verse asa ca ai grija sa aiba apa proaspata mereu.
Mancarea consta in hrana speciala pentru hamsteri(se gaseste in magazin) si legume si fructe...castravete, ardei, mere, pere, banane..si cascaval etc. Niciodata rosie sau portocala (nu sunt bune pentru hamsteri ). Le mai dadeam crenvusti fierti dar curatati de cojita sau carne fiarta si le placea.
Lor le cresc dintii din fata foarte repede si trebuie sa ii toceasca. Exista in magazine batonase pe care sa le roada..Hamsterii iubesc sa roada :X.
Poti sa le iei o rotita. Stii ce frumos se dau in rotita?:X e distractia lor.
totusi, ai mare grija. Rotita mi s-a intepenit odata in rumegus si cand am intrat in camera am vazut hamsterul rontaind seminte, langa cusca( se cocotase pe ea, de acolo pe cusca si sarise afara).
Poti sa-i ingrijesti cu dragoste, sa te joci cu ei.
Eu ii scoteam o data pe zi la " plimbare".
Ma jucam cu ei si ii lasam sa umble liberi pe jos sau prin pat (bineinteles ca ii supravegheam),
Ai mare grija la pisici. Unul din hamsteri era sa fie papat de o pisica, noroc ca am ajuns la timp.
Bafta!
Oricum, da si un search pe google sa vezi ce mananca, am enumerat doar ce-mi amintesc ca le dadeam
Sa nu te ingrijorezi cand li se mareste gatul, este normal.sa nu le dai drumul din cusca, si sa le dai fructe si legume sa nu le dai alune de padure...al meu a murit inecat cu ele...
Au acelasi sex? Nu de alta dar e posibil sa te trezesti cu mult mai multi :)). Uite aici gasesti cam tot ce iti trebuie : http://firsthamster.wordpress.com/specii/phodopus-campbelli/. Sa-ti traiasca! :*
Sunt oare animăluţul potrivit pentru tine?
Hamsterul este un animal de companie ideal pentru întreaga familie. Nu are nevoie de mult spaţiu şi este este simplu de întreţinut. Hamsterii sunt activi noaptea, iar ziua dorm.
Ei sunt animale vesele şi jucăuşe. Hamsterii sunt recomandaţi copiilor mai mari pentru ca aceştia să aibă grijă de ei în mod corespunzător. Durata medie de viaţă a unui hamster este cuprinsă între 2-3 ani.
De unde provin eu?
Originea hamsterului depinde de specia din care face parte. Există mai multe categorii de hamster: hamsterul sirian sau auriu (Siria), hamsterul rusesc (Asia Centrală, nordul Rusiei, Mongolia), hamsterul chinezesc (Mongolia şi nordul Chinei), hamsterul siberian (estul Kazakhstanului, nord-vestul Rusiei).
Unde îmi place să trăiesc?
Noua locuinţă a hamsterului dumneavoastră trebuie să aibă cel puţin 60 x 50 x 40 cm. În cuşca lui trebuie să existe o căsuţă, un recipient pentru apă şi unul pentru hrană, o roată şi alte jucării pentru rozătoare. Este recomandat să folosiţi ca aşternut fân, rumeguş sau talaş. Locul în care hamsterul îşi face nevoie trebuie curăţat zilnic, iar cuşca o dată pe săptămână. Atunci când spălaţi cuşca, spălaţi bine şi instrumentele cu care faceţi curat. Cuşca trebuie aşezată într-un loc stabil ca să nu cadă. Căldura provenită direct de la lumina soarelui sau de la un radiator, precum şi curentul, umiditatea ridicată şi fumul de ţigară, toate aceste elemente pot dăuna sănătăţii hamsterului dumneavoastră.
Cum să procedezi cu mine?
Lăsaţi hamsterul câteva zile pentru a se acomoda cu noul mediu, cu oamenii şi mirosurile. Scoateţi hamsterul din cuşcă doar când este treaz, deoarece îl puteţi speria dacă doarme. Ţineţi în mână şi una dintre delicatesele lui preferate. Hamsterul se ia în braţe cu ambele palme. Copiii mai mici trebuie să îl ţină cu grijă în mână ca să nu îl scape. Hamsterii sunt foarte rapizi, de aceea ar fi bine ca la început să fiţi foarte atenţi, până când vă obişnuiţi cum să-i ţineţi în braţe.
Ce-mi place să mănânc?
Hamsterii se hrănesc cu diverse tipuri de hrană: hrană specială pentru hamsteri, mere, păpădie, ridichi, banane, alune. Este foarte important ca hamsterul să aibă întotdeauna apă proaspătă. Cantitatea medie zilnică de hrană necesară unui hamster sirian este de aproximativ 20 g (o lingură), iar unui hamster chinezesc este de circa 5 g (o linguriţă). Pentru tocirea constantă a dinţilor puneţi în cuşcă şi bucăţi de lemn pentru ros (frasin, tei, măr, alun) sau alte delicatese pe care le puteţi cumpăra de la magazinele destinate animalelor de companie.
Blocul mineral pentru rozătoare se foloseşte pentru tocirea dinţilor, dar şi ca sursă de minerale. Hrana rămasă de la oameni şi zahărul sunt dăunătoare pentru hamster.
Menţine-mă în formă şi sănătos
Dacă observaţi că hamsterul dumneavoastră nu are poftă de mâncare, prezintă diaree, tuşeşte sau îi curge nasul, cel mai bine ar fi să vă adresaţi medicului veterinar. Stresul şi hrana defectuoasă îi pot provoca diaree. Trebuie să îndepărtaţi zilnic resturile de hrană din cuşcă şi să eliminaţi orice factor de stres.
Sănătate
Hamsterul sănătos:
- se mişcă rapid
- are blana aranjată în zona botului, a ochilor şi a anusului
- are blana deasă
- nu respiră cu dificultate
- nu are niciun fel de răni vizibile
Lista de cumpărături
broşura cu informaţii privind hamsterii
o cuşcă mare (60 x 50 x 40 cm)
cuşcă de transport
căsuţă pentru dormit
recipient pentru hrană
recipient pentru apă
aşternut (fân, talaş, rumeguş)
ham
aşternut pentru dormit
hrană specială pentru hamsteri
preparate pe bază de vitamine
bloc mineral
lemn pentru ros
perie pentru curăţat
produse dezinfectare cuşcă
Daca sunt baieti, o sa se certe si o sa se bata, asa ca sper ca unul e mascul si altul femela .
Sunt destul de fragili, trebuie sa le pui rumegus. Vara sa fie mai putin, caci le e cald, iarna mai mult.
Sa le pui in asa fel incat sa poata sa-si faca un culcus comfortabil, sa fie cu nasucul deasupra si cu capul.
Rumegusul sa-l schimbi o data la o saptamana(altfel se murdareste prea rau si miroase).
Ca sa vezi ce sex are fiecare ridicai si strange-i usor de burtica. Daca sunt baieti o sa observi imediat deoarece o sa iasa in afara organul respectiv.In cazul in care sunt baiat&fata...mai bine dai unul deoarece o sa ai pe cap zeci de hamsteri dupa.Al meu manca mai orice ii dadeam..inclusiv carne de toate felurile..pana si salam si coaja de salam.Ciocolata..cereale orice.Si sa stii ca nu a murit tanar in ciuda alimentatiei diversificate si putin ciudate..ci a murit din batranete.Sa te astepti la nopti nedormite daca trebuie neaparat sa-i ti in camera ta deoarece fac muulta galagie cand se dau in rotita si se plimba prin rumegus.Succes!
Http://www.descopera.net/animale_hamsterul.html are toate informatiile necesare