In special : Mere, pere (taiate bucati sau facute aproape de lichid), foile de varza sunte foare bune, oua (cu oua imi hraneam perusii Ouale sa fie fierte! Fierte bine! Le poti lua si o crengut pe care sa le atarni mancare astfel o sa isi antreneze ciocul in timp ce se hranesc! Iti recomand daca ai o cusca mare sa faci cate un recipient separat cu fiecare mancar + boabele de la magazin, daca ai o cusca mai mica fa un amestec de fructe intr-un recipient un altul cu legume (poate si ou) si seminte. Ps: Nu neaparat si cu fructe dar sunt bune pentru ei! BFT Bye + sper ca te-am ajutat!
Pai am si eu doi perusi pe care ii am de cand s-au nascut. si i-am obisnuit de mici sa manance patrunjel, mere si pere ( taiate bucatele ). foi de varza... {cum am spus eu i-am obisnuit de mici cu leegume si cateva fructe si poate de aceea mananca si perusii mei nu mananca deloc boabe deacelea din magazin }
Mancarea din magazin nu sunt graunte ci ovaz si orz... si da mai mananca si lugume(varza morcovi ...chiar si foi de vita ) fructe(mar portocale ) alune(miez de fistic, de seminte ) si sunt necesare pentru corpul lui : osul de sepie si nisipul(nisip pentru papagali) care le cumperi(nu este bine sa manance in exces si o jucarie iar trebui pentru a nu se lenevi)
Dai si Paine.da si fructe cum ar fi(Mar, portocala si putina banana nu prea multa.) si biscuiti cam atat.
Eu am un perus si ii dau pe langa hrana din magazin,morcov,patrunjel,mar, babane, ii pun si putina sare care ajuta sa nu ii cada penele.succes
Si eu am avut papagal si ii poti da: mar, morcov, foi de varza, patrunjel, marar. Poti cauta si pe net mai multe.
P.S. Ii poti cumpara de la veterinar niste chestii care arata ca o piatra alba( ai vitamine necesare papagalilor si isi exerseaza ciocul pe ea) sau batoane cu seminte. Si ar fi bine sa ii iei de pe afara crengute cu frunze ( le plac si alea).
Succes!