Salut! In lighean nu moare dar cauta sa o pui in altceva ca intr-un lighean nu are spatiu sa se miste!
Daca e un amfibian poate respira in apa mult(ca sa nu zic ca la infinit... poate exagerez)
Eu cred ca ma -ta te-a tinut incuiata in baie pana acum
Cum dreacu sa fie o testoasa amfibian tampito di handicapato
Bco, analfabet imputit, invata mai intai sa scrii, apoi sa vizitezi profile pentru a te adresa la genul corect ( Ma stiu facut barbat de mama ), apoi vezi in dex ce inseamna cuvantul IRONIE!
Mai sus cineva spunea ca pot fi de apa sau de uscat, deci domnu retard (intarziat in a intelege), as vrea sa gusti putin din ironia pe care am facut-o, dar pentru asta ti-o si explic:
Avand in vedere ca testoasele sunt reptile care pot trai atat pe apa cat si pe uscat, in functie de specie, dar cu toate astea una de uscat nu poate sta in apa, le-am numit - ironic - amfibieni.
Si pentru a intelege notiunea de amfibian :
Dex spune - AMFIBIÁN ~éni m. 1) la pl. Clasa de animale vertebrate care pot trăi în apă și pe uscat
Deci ai putea sa intri in baie, si sa nu te mai stergi la cur cu dex-ul ci sa il citesti... si poate putina limba romana pentru intelegerea sensurilor ascunse din spatele unor fraze.
PS : Indiciu de la mine : De asta am spus " []amfibieni! [] " si nu doar amfibieni.
Apropo si dupa dex cred ca si tu esti un fel de amfibian!
Mersi de lectie dar stiam app tot ce ai lalait acolo ca disperatul
PS: Sugi pl
De cat timp ai testoasa?
De 6 luni.
Testoasa nu trebuie tinuta numai in apa
Trebuie sa-i faci un loc special in acvariu care sa fie uscat unde ea se va retrage noaptea, sa doarma
Si apa nu trebuie sa fie in exces, un strat cam un sfer din acvariu e indeajuns si nu uita ca e benefi pentru ea daca o scoti afara in iarba sa mai respire si ea aer
Sa-ti traiasca
Nu dar sa fie apa potrivita, sa nu o tii indeva intunecat, da-i mancare si poti sa-i pui putin nisis(daca nu ai ce face)
Buna!
Stai chill, nu moare! Eu am acasa 4 :X... si chiar imi plac...si nu e neaparat sa o tii in acvariu, eu am un fel de lighean, numai k e mai mare. vezi sa nu fie una de uscat, si tu sa o pui in apa
)
Heii! Acum am gasit un acvariu.Auzi, daca vreau sa-i pun o chestie dinaia sa stea si pe uscat, un fel de plaja da din plastic.Pot sa-i pun apa mai multa? Obligatoriu pana la carapace?
Hmm... Depinde cat e acvariul. dar daca este de uscat, ii trebuie si apa si plaja de aia de care spui tu.Pt k nu poate sa stea mereu in apa.Cel mai bine e, daca stai la curte, sa faci un fel de gardut, in care sa pui intr-un colt un lighean cu apa. Daca stai la bloc, trebuie sa ai acvariul mai mare, ai putea sa-i pui nisip, si apa cam un sfert de acvariu.Si la mijlocul acvariului sa faci un fel de munte.Stii k nisipul ud sta lipit, ca sa zic asa.