Pai un catel asa mic are nevoie de multe mese pe zi, nu e ca unu mare care mananca de 2 ori.
El mananca putin si bea multa apa, se umfla automat" bobitele si avand stomacul mic se satura repede, dar ei trebuie hraniti din 3in3 ore sau 4-4, depinde.
Nu ii da foarte multe, uitate pe ambalajul cutie de boabe si vezi ca scrie cat sa ii dai, in functie de greutate
Succes
PS:sa ii faci vaccinurile etc
Vezi ca pe sacul din care iti da vanzatoarea bobitele este un tabel. Sunt mai multi parametri care conteaza: varsta, activitate, greutate estimata la varsta adulta. In functie de astea, se stabileste cantitatea de hrana.
La varsta adulta un Jack Russel Terrier va trebuie sa aiba intre 6 si 8 kg. Daca ii dai Royal Canin Mini Junior la 7 saptamani ar trebui sa manance 90 grame pe zi. Ai aici tabelul: http://www.happypets.ro/royal-canin-mini-junior-p-114.html
Pe masura ce creste, va trebui sa-i dai mai mult, conform tabelului.
Daca nu-i dai RC Mini Junior, nu stiu cat trebuie sa-i dai. Va trebui sa te uiti pe sacul respectiv de mancare.
Mergi la un magazin cu mancare pentru caini si intreaba vanzatoarea, ce si cata mancare trebuie sa-i dai catelusului tau, retine ca vanzatoarea are studii de specialitate, deci poti sa o intrebi orice informatie despre cainele tau... mai gandeste-te, ca acest animalut la varsta asta sugea lapte de la mama lui, deci trebuie sa o suplinesti pe mama si sa-i dai si lapte sa manace. Oricum, ti-ai asumat o mare responsabilitate si tare as dori, sa nu te plictisesti de el si sa-l abandonezi, va fi ca si un copil parasit si de parinti, dar si de parintele adoptiv. Sa-ti traiasaca, pentru ca vei gasi il el cel mai sincer prieten si de toata nadejdea.
Pai am crescut si eu unul de la o luna si ceva si ii dadeam mancare(lapte) din 3 in 3 ore cu seringa Si peste ceva timp adica dupa o luma 2 ii luam mancare pentru caini juniori si i-o pisam si o puneam in castronel la el si manca putin cate putin si apoi incepuseera sa manance si nepisat
Am si eu catel de aceiasi rasa eu il hranesc cu 200 de grame de 2 ori pe zi.incearaca si tu!