| AndreeaMhhh a întrebat:

Micul Alexandru ciupește tare? De îți smulge carnea de pe deget? Eu am unul de 6-7 luni și a spus vânzătorul să ciupește foarte tare, și nu știu dacă e adevărat, funda

3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă-l enervezi și nu-l lași în pace, se apără cum poate. Ciupește, dar nu chiar până la sânge. Dacă-l ții la nivelul feței, atunci te poate ciupi serios de obraz, de buze (iar, în acest caz, te poate răni până la sânge).
Dacă-l ai, mângâie-l cu blândețe, să învețe că nu-i dorești răul. Întotdeauna mi-a plăcut și micul și marele Alexander. Adevărul e că sunt superbi! Deși, uneori, prea gălăgioși.
Eu am în curte un porumbel de expoziție, mare cât o găinușă (dar nu blând ca un porumbel :P), dar mă ciupește cu putere, dacă îl tachinez. ))

http://animale.maxi-pet.ro/......menu-id-80

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unii tind să fie mai temperamentali. Dacă ai un comportament potrivit cu aceștia, nu o să ai probleme. Sunt foarte empatici (dacă ești violent cu ei și aceștia o să fie violenți - dacă nu cu tine, cu siguranță cu străinii).
Dacă proprietarul inițial (vânzătorul) a fost agresiv, se prea poate să și el o fire mai agresivă.

| Uvox a răspuns:

Da, trebuie sa te gândești că sparg semințe, unele cu coaja f. tare iar asta e valabil pentru toate speciile de papagali.