Pentru ca obisnuinta este a doua natura.
Ar trebui sa-i oferi alternant diferite tipuri de hrana.
Lasa-l 3 zile sa moara de foame ") si apoi da-i numai conserve sau ce intelegi tu prin mancare umeda.ai sa vezi ce repede isi va schimba meniul.pare "brutal", dar eficient...
Crezi ca daca mie mi-ai da acum numai paine uscata as manca? S-a invatat bietul animal cu mancarea uscata si asta recunoste drept mancare.
Dandui doar un fel de mancare animalul s-a obisnuit cu aceasta.si odata ce te obisnuiesti cu ceva e greu sa te dezobisnuiesti crede-ma...asa ca te-as sfatui sa-l lasi in pace.sa nu-i mai schimbi mancarea.
Incearca pentru inceput cu peste proaspat apoi treci la carnite de pui, de miel, de vita din pliculete.
La ce te referi prinmancre umeda? eu iidau mancare uscata si conserve pentru pisici si le mananca pe amandoua foarte bine
Parerea mea este ca este normal. Asa s-ar intampla si la om. Daca (dau un exemplu)pana acum tu ai mancat numai ciocolata, nu crezi ca ti-ar fi cam cred sa mananci dupa aia carne? Deci, cred ca ar trebui sa mai astepti catva timp .
Pt ca l-ai obisnuit doar cu hrana uscata, trebuia sai dai cobinata o data uscata, o data carne, o data mancare gatita
Trebuia sa-l inveti in fiecare zi cu ceva diferit si astfel se obisnuia cu orice tip de mancare pe care i-o dadeai...revino la mancarea uscata
Nu stie ce este aceea "mancare umeda". ca sa-l inveti, incearca sa-l lasi putin flamand si apoi sa-i dai granule semi umede, adica o jumatate uscata, iar cealalta tinuta putin in sos de mancare umeda. daca o mananca, mai dai. a doua zi incearca iar. dupa cinci-sase zile dai si putina mancare umeda, fara granule.