| petru213 a întrebat:

Neata,am un ciobanesc belgian malinois, por sa fac antrenament de forta cu el? si daca da spuneti-mi si mie va rog frumos ce (alergam deja 40 min. in padure, inot 15 minute, 1 ora de tras de o sfoara cu dinti si 15 min fugit dupa minge si adus inapoi).
Cainele merge la dresaj daca va ajuta cu ceva

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Are peste un an jumatate-2? Daca e mai tanar nu e bine sa-l pui de acum la efort fiindca mai tarziu o sa-l afecteze. Sa traga de o sfoara cu dintii asta nu e antrenament de forta. Antrenament de forta e ala cand il pui sa traga dupa el ceva greu,pe langa ce face el deja,in afara de tras sfoara cu dintii,mi se pare inutil,ce muschii ii antreneaza? nu e pit sau amstaff sa faca springpole,poate,dar doar joaca,ala nu e antrenament... Cauta sau confectioneaza un ham de tras,dar care nu-l raneste si prindei un cauciu de el si pune-l sa traga,apoi mai cresti,dar exagerat,vezi cat poate si el ca altfel il omori. La atata antrenament,mai are si zile libere? Daca nu,intre aceste antrenamente lasa o zi-doua liber, sa se refaca.
Daca face efort fizic are nevoie si de o hrana sa suplimenteze ce pierde, cu multa proteina, gen acana sau orijen, dar ai grija ca unii caini de la multa proteina le provoaca boli de piele.

| petru213 explică (pentru RedNose):

Ii dau purina-athletic, are 8 luni, dar este un malinois nu ii poate pocni coloana, la tras de ham? Si cand il pun la sfoara il tin in aer vreo 2-3 minute si nu are treaba (e foarte hotarat cainele) + ii dau vitamine cafortan articulatii si masa musculara.

| RedNose a răspuns (pentru petru213):

E bine daca ii dai pro plan, dar zic sa incerci si acana sau poti sa le amesteci ca nu-i face rau, din contra, daca nu ii face rau multa proteina.

| RedNose a răspuns (pentru petru213):

Are 8 luni, la varsta asta nu se antreneaza, lasa-l pana la 1an jumatate-2ani fiindca acum ii faci rau. momentan, du-l doar la inot, sprint, dar pe distante scurte si mers lejer 2-3km atat. Da, la varsta asta trasul o sa-i deformeze coloana, dupa 1an jum-2 e perfect. cafortanul e foarte bun, tine-te de el.
uite aici gasesti tot ce vrei:
http://pitbullclub.ro/cat-antrenament

citeste de aici al 3lea raspuns de jos in sus, scris de nicu http://pitbullclub.ro/......i-cainilor

7 răspunsuri:
| Anonymous1995 a răspuns:

Da,de ce sa nu mearga, eu zic sa nu incerci altele noi, poate nu da randament.In loc sa faci 40 de minute de alergari, fa 60, inot 30, 1"30 de tras de sfoara si 30 de minute de fugit.

| petru213 explică:

Are 8 luni, totusi este un malin, sa nu il paralizez cu trasu de ham, faza cu sfoara e ca sta cam 1 minut atarnat in aer de ea, ii dau purina athletic, ii dau vitamine cafortan masa musculara si vitamine cafortan articulatii si oase, mi-e frica cu trasul de cauciuc ca am vrut sa incerc mai dinainte sa nu ii rup coloana.

| petru213 explică:

Scuze ca am mai scris odata